Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Muhamed Pasalic: „Cred că avem un nucleu foarte bun de jucători”

Valentin Todea

Valentin Todea
01.08.2016

Fundașul bosniac a efectuat primul antrenament în calitatea de component al echipei roș-albastre. Cu ocazia reunirii lotului bihorean, Muhamed Pasalic a vorbit în fața presei, fiind citat de către csmoradea.ro:

Sunt fericit să fiu aici și de abia aștept începerea perioadei competiționale. Cred că ne așteaptă un sezon atractiv, cu multe provocări, așa cum stă bine unei echipe de baschet. De fiecare dată a fost o plăcere să joc în compania lui CSM Oradea. Este o echipă foarte bună, care joacă ordonat și reprezintă o provocare pentru orice tip de adversar. În plus, la un meci cu Oradea niciun jucător nu are nevoie să fie motivat din exterior. Simpla idee că joci în această sală, cu acest public și această echipă, reprezintă cea mai bună sursă de motivare pentru un jucător.

Referitor la faptul că s-a transferat la gruparea în fața căreia a câștigat Cupa României în stagiunea trecută, sportivul a a spus:

Acesta e baschetul. În acele momente a fost un sentiment extraordinar, să fiu câștigător al unui trofeu la capătul unui meci nebun, cum a fost acela. Acum lucrurile s-au schimbat. Este un alt sezon, cu o altă provocare și mă situez de cealaltă parte a baricadei, ca să zic așa. Ca sportiv trebuie să ai în permanență noi provocări și să fii motivat, să lași în urmă tot ce a fost. Ne așteaptă un nou sezon, rămâne să îl pregătim cum se cuvine. Vom vedea pe parcurs unde ne situăm.

Vorbind despre noii săi colegi, Pasalic a precizat următoarele:

Cred că avem un nucleu foarte bun de jucători, dar e devreme să vorbim despre lucruri concrete. Timpul ne va arăta exact unde ne situăm. Va trece o perioadă până când ne vom cunoaște și până vom găsi chimia, fără de care nu poți să faci nimic într-un sport de echipă. Vom avea multe meciuri și cred că acestea ne vor ajuta să sudăm relațiile dintre noi.

Jucătorul în vârstă de 29 de ani consideră meciul din Supercupa României o provocare:

Aștept acel meci, la fel cum aștept orice meci, orice adversar. Va fi un meci pentru trofeu. Va fi o provocare pentru început de sezon, indiferent că este Cluj sau dacă era orice alt adversar.

Fiind întrebat despre traseul trupei sale în Champions League, Muhamed a declarat:

Nu cunosc echipa din Slovacia. Știu că este campioana acestei țări, așa că nu poate fi o echipă oarecare. Va trebui să tratăm cu seriozitate această dublă. Primul meci va fi la Oradea și atunci va trebui să demonstrăm că suntem mai buni, pentru a avansa în competiție.

Baschetbalistul a făcut referire și la comparația dintre acesta și Radovan Markovic:

Jucăm pe același post, dar suntem jucători radical diferiți. Nu sunt eu cel în măsură să detaliez, însă e limpede că amândoi avem plusuri și minusuri în joc. Nu există jucător perfect în baschet, chiar dacă toți tindem să ajungem la acel nivel. În ceea ce mă privește, mă voi strădui să ajut echipa. Rezultatul de pe tabela de marcaj este cel care contează. Desigur, e important ce dorește antrenorul de la mine și cum intenționează să mă folosească. Datoria mea este să urmez indicațiile sale. E prea puțin important dacă stilul sau jocul meu e mai bun, mai rău sau mai diferit decât al lui Rade sau al altui jucător.

7 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Comparatie
    Pasalic e bun, s-ar putea să fie peste Markovic, dar mi-e greu să cred că o va demonstra din primul sezon. Ar fi bine să îl păstrăm pe Rade chiar dacă revine spre finalul anului si chiar dacă are o vârstă, pt că îl văd oricand revenind la forma initială si, mai ales pt că nu poti sta intr-un singur shooter.

    cu 7 ani în urmă (02.08.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Bun ok il ții pe Rade sa ai mau mulți shooteri.La care alt străin din cei 5 renunți în favoarea lu Rade?O prostie enorma a federatiei asta cu 5 străini.

      cu 7 ani în urmă (02.08.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      1. Rade strict ca si shooter e peste Pasalic in mod clar si la orice ora.

      2. Pasalic e foarte valoros, dar daca va fi folosit intens la constructia jocului, fiti siguri ca va interveni oboseala pt ca meciurile vor fi multe si intense.

      Asa ca va fi loc pt toata lumea.

      cu 7 ani în urmă (02.08.2016)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Straini
    Regula cu 5 străini e pe foaia de joc.În lot poti avea câti vrei, dar strategia trebuie făcută pe mai multe fronturi, nu doar campionat. Si ce străin mai odihnesti, că doar n-o să tragi de ei în fiecare etapă ?

    cu 7 ani în urmă (02.08.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea DonDiablo :

    DonDiablo
    Stiu ca in lot poti avea cati doresti,dar oare daca nu s-au anuntat acuma se vor mai aduce altii?Eu zic ca daca ai in lot 7 straini poti face fata pe toate fronturile.Desigur pe langa ce avem acuma inca 2 de calitate.

    cu 7 ani în urmă (02.08.2016)
    • CSM CSU Oradea ajax:

      Ok
      Sunt perfect de acord cu tine.Cred că bugetul nu ne permite să visăm la un număr mai mare de străini. O fi măcar 1,5 mil??

      cu 7 ani în urmă (02.08.2016)
    • CSM CSU Oradea DonDiablo:

      DonDiablo
      Eu unu spun ca e mare,acuma daca e 1,5 mil sau nu nu stiu sa-ti spun.Si nu stiu daca se puteau aduce jucatori mult mai buni la nivel de Romania.Nu avem puterea turcilor sau grecilor sau sponsorii lor sau chear traditia lor.Eu unu cred ca va mai veni un străin,sau daca nu acuma va veni odata cu accederea in grupele unei cupe europene.Orcum eu vad Csm si Cluj faviritele la titlu.Steaua nu ma da pe spate chit ca Runkauskas....dar sa nu subestimam Muresu.Martinic si Mohhamed orcand pot rapune pe orcine doar ei doi.

      cu 7 ani în urmă (02.08.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!