Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Muhamed Pasalic reușește cel mai bun meci al sezonului chiar în ultima partidă a sezonului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
25.05.2017

CSM CSU Oradea a cucerit medalia de bronz în LNBM după o victorie în decisiv în fieful celor de la CSU Sibiu, 72-71, scor stabilit de William Franklin cu o aruncare reușită în ultima secundă a întâlnirii. Totuși, chiar dacă fundașul american a izbutut coșul decisiv, adevăratul erou al bihorenilor a fost Muhamed Pasalic, acesta fiind decisiv pe toată durata meciului. 

Baschetbalistul bosniac a bifat 37 de prezențe în echipamentul roș-albastru în campionat, iar cea mai bună prestație dintre toate avea să vină în unul din cele mai importante jocuri ale sezonului, într-o victorie care până la urmă a adus o medalie pentru campioana din 2016. 

Pasalic a avut o prestație curată și aproape perfectă în decisivul din Sala Transilvania cu CSU Sibiu. Venit de pe banca de rezerve, Muha a strâns până la final 29 de minute petrecute pe suprafața de joc, timp în care și-a trecut în cont 27 de puncte (principalul marcator al confruntării), 3 pase decisive, o intercepție și nicio minge pierdută, totul pentru un indice la eficiență de 29 de unități, fiind cel mai productiv jucător de pe parchet. Astfel, baschetbalistul cu numărul 22 din lotul Oradiei și-a stabilit în ultimul joc al stagiunii și recordurile personale la puncte marcate și eficiență. Toate cifrele reușite de Pasalic în acest sezon de LNBM pot fi consultate AICI

Poate cel mai important și în același timp impresionant aspect al evoluției lui Pasalic în partida de aseară a fost acuratețea aruncărilor. Din interiorul semicercului a avut un procentaj de 100% cu 3 din 3 reușite, iar de la distanță pur și simplu a strălucit cu un procentaj de 78%, având 7 coșuri de 3 puncte marcate din 9 încercări, adică 21 de puncte din totalul de 27. Cu cele 7 reușite de la mare distanță, Pasalic și-a bătut propriul record, 4, egalând astfel recordul din LNBM deținut împreună de Aleksandar Rasic, Jonte Flowers, Maksym Pustozvonov și Marius Runkauskas. 

Muhamed Pasalic, la al doilea sezon în România, după ce a fost adus în țară de U-BT Cluj, a reușit să pună mâna pe medalia de bronz în Liga Națională alături de CSM Oradea, având și o semifinală de Cupa României, 25 de minute jucate în SuperCupă, multe prestații solide în campania europeană, iar cel mai important a reușit să obțină respectul și simpatia publicului orădean în urma evoluțiilor sale și a devotamentului arătat. 

În cele 37 de partide jucate în campionat, Pasa a acumulat medii de 9.4 puncte, 1.8 recuperări, 2.5 pase decisive și 9.4 la eficiență, totul în 23:41 minute jucate. De asemenea, în cele două sezoane petrecute în campionatul românesc, la U-BT Cluj și CSM CSU Oradea, sportivul a totalizat 77 de meciuri jucate, 734 puncte, 187 recuperări, 216 pase decisive și un procentaj solid la aruncările de la mare distanță, 46.3% cu 181 marcate din 391 încercate. Totodată, Pasalic are adunate 781 unități în dreptul eficienței, iar toate aceste cifre au fost realizate într-un total de 2072 minute jucate. 

*Foto: Mircea Roșca @sportpictures.eu

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    masina de baschet
    Remarcabil acest ultim meci din sezon: revenire de la -18! Cu "arma" asta in functiune tot sezonul, treceam mai departe in Champions League. Cu cealalta "arma" de ieri: aruncarile de 3 puncte, daca functiona tot sezonul, ne aparam Titlul! Concluzia este ca in acest sezon am avut toate "armele" necesare (aruncari de 3 cu Pasalic Mandache , moral de revenire de la -18, rezolvari 1 la 1 cu Zeno si Barnette, pivot cu mana la "carlig" si recuperare Denisson, solutii tehnice de pe banca. Ceva a lipsit, dar nu stim ce si de ce...

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017)
    • CSM CSU Oradea popsiis:

      Banca lunga
      De 10 jucatori din 12 care sa joace 20 de minute fiecare

      cu 6 ani în urmă (25.05.2017)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Mailman
    Ați avut și adversar care sa va lase sa va folosiți toate armele... Succes anul viitor!

    cu 6 ani în urmă (25.05.2017)
    • CSM CSU Oradea mailman:

      3-0 in finala 2017
      Succes "U" anul asta! Titlul trebuie sa ramana "aproape"! Pentru frumusetea jocului din intregul sezon, "U" merita sa ia Campionatul anul acesta! Pentru frumusetea publicului clujean, "U" merita titlul in 2017! (Apropo: vedeti ce faceti cu "uscaturile" -putine- care urla balacareli la baschet: sa speram ca revine echipa de fotbal si vor avea unde sa se "trateze").

      cu 6 ani în urmă (25.05.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Mailman
      Mulțumim pentru susținere. Cele mai faine meciuri de anul asta au fost cele cu Oradea, apoi cele cu Sibiul.

      cu 6 ani în urmă (25.05.2017)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!