Stiri

NBA: Accidentare groaznică pentru Gordon Hayward la debutul pentru Boston Celtics

Eduard Popa

Eduard Popa
18.10.2017

hayward accidentare

Boston Celtics a pierdut duelul din debutul noului sezon în compania celor de la Cleveland Cavaliers, scor 102-99, într-o reeditare a finalei de anul trecut a Estului. Cu toate acestea cea mai mare pierdere pentru Celtics o reprezintă accidentarea groaznică suferită de noul All-Star al formației, Gordon Hayward.

Cu 6:45 rămase de jucat din primul sfert, Hayward a tăiat prin spatele apărării pentru a finaliza un alley oop de la Kyrie Irving. LeBron James și Jae Crowder au sărit la capac iar Hayward a aterizat extrem de prost. Toți jucătorii de pe parchet și-au dat seama imediat că e vorba despre o accidentare groaznică, în timp ce medicii s-au grăbit să-i acorde extremei sosite de la Utah Jazz ajutorul medical. Din păcate, verdictul medicilor este unul crunt: fractură a gleznei.

La pauza meciului LeBron James și Isaiah Thomas, sosit de la Celtics la Cavs în această vară, și care la rândul lui este accidentat, au mers la vestiare să îl vadă pe Gordon Hayward și să își arate susținerea față de All-Star ul de 27 de ani. De asemenea, zeci de jucători din NBA au lăsat mesaje de încurajare pe twitter pentru Hayward.

Urmează imagini cu un puternic impact emoțional.

Meciul de deschidere al noului sezon a reprezentat întoarcerea lui Kyrie Irving pe parchetul de la Quicken Loans Arena, de data aceasta în calitate de rival. Kyrie a reușit 22 de puncte și 10 pase decisive, iar în absența lui Hayward (5 minute, 2 pct), tinerii Jaylen Brown (25 de pct, 6 recuperări), Jayson Tatum (14 pct, 10 recuperări) au sărit în ajutorul lui „Uncle Drew”.

 La pauză, Cavs au condus cu 16 puncte, dar cei de la Boston au revenit grație unui sfert trei excelent (33-18). Derrick Rose, aflat la primul meci la Cavs, a reușit un buzzer beater de 3 puncte la sfârșitul sfertului trei și a păstrat avantajul pentru gazde (72-71). Celtics au avut chiar și un avantaj de 4 puncte. Dar LeBron James a fost magistral pe final de meci, iar Kevin Love a pus o triplă cu 46 de secunde rămase pentru a aduce victoria lui Cavs, scor 102-99.

LeBron James a terminat cu 29 de pct, 16 recuperări și 9 pase decisive, Kevin Love a strâns 15 pct, 11 recuperări și Derrick Rose 14 pct.

Rezumatul video al meciului:

În celălalt meci al zilei, campioana NBA Golden State Warriors a fost înfrântă pe teren propriu de Houston Rockets. GSW a avut avantaj pe tot parcursul meciului. La un moment dat în sfertul al doilea au avut chiar și o diferență de 16 puncte, iar la pauză au intrat cu 9 puncte în față, scor 71-62. Cu toate acestea echipa lui Mike d'Antoni a rămas în striking distance, la doar 13 puncte de gazde. Ajutat de jucătorii de pe bancă, Harden a reușit să readucă pe Houston în avantaj și cu 5 secunde rămase, scorul era 122-121 pentru oaspeți. Kevin Durant a reușit un buzzer-beater, dar după reluări coșul nu a fost validat. Astfel, Houston reușește o uriașă surpriză în prima seară de NBA.

James Harden a adunat 27 de pct, 10 pase decisive și 6 recuperări, Eric Gordon 24 de puncte, PJ Tucker 20 de pct, Luc Mbah a Moute 14 pct, în timp ce Chris Paul a înscris doar 4 puncte la primul său meci pentru Houston, dar a mai strâns 8 recuperări și 11 pase decisive.

De partea cealaltă noua achiziție Nick Young a fost cel mai bun marcator pentru Warriors, cu 23 de puncte. Steph Curry a adunat 22 de pct, Kevin Durant 20 de pct, 7 pase decisive, 4 capace, Klay Thompson 16 pct și Draymond Green a fost la un punct de triple double (9 pct, 11 recuperări, 13 pase decisive).

Rezumatul video al meciului aici:

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!