Stiri

NBA – Aglomerație mare în Conferința de Vest pentru locurile de play-off

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
25.02.2018

Conferința de Vest din NBA prezintă o situația extrem de strânsă în clasament înaintea ultimei părți din sezonul regulat. Diferența între ultima treaptă a podiumului și locul 10 estede doar patru victorii, în momentul în care fiecare echipă mai are de disputat peste 20 de meciuri până la faza eliminatorie a stagiunii 2017/2018.

La ora redactării acestui material (25.02), clasamentul în Conferința de Vest arată astfel:

 

Echipa

Record

GB

1

Houston Rockets

45-13

-

2

Golden State Warriors

46-14

-

3

Minnesota Timberwolves

37-26

10.5

4

San Antonio Spurs

35-25

11

5

Portland Trail Blazers

34-26

12

6

Denver Nuggets

33-26

12.5

7

Oklahoma City Thunder

34-27

12.5

8

New Orleans Pelicans

32-26

13

9

LA Clippers

31-27

14

10

Utah Jazz

31-29

15

11

LA Lakers

25-34

20.5

12

Memphis Grizzlies

18-40

27

13

Sacramento Kings

18-41

27.5

14

Dallas Mavericks

18-42

28

15

Phoenix Suns

18-43

28.5

Clasamentul Conferinței de Vest ne arată faptul că Hosuton și Golden State se vor bate pentru supremație, în timp ce de la poziția a 3-a până la cea de a 10-a fiecare echipă aspiră la un loc în play-off, într-o aglomerație infernală.

Această aglomerație din Conferința de Vest nu poate să nu ridice următoare întrebare – Va rata San Antonio Spurs play-off-ul pentru prima dată după 20 de ani?

Echipa lui Gregg Popovich nu traversează o formă strălucită și nici pauză cauzată de All Star Game nu pare să-i fi ajutat foarte mult pe texani. San Antonio a pierdut pe terenul lui Denver Nuggests cu scorul de 122-119 și a ajuns la 4 înfrângeri consecutive. Aldridge și compania au mare probleme în acest sezon cu partidele din deplasare, iar departe de AT&T Centre au un bilanț de doar 13 victorii și 19 înfrângeri. Pentru texani urmează un nou meci pe teren străin în fața „cavalerilor” lui LeBron James, duminică de 22:30, ora României, în direct la Telekom Sport. San Antonio Spurs pare să acuze din plin absența lui Kawhi Leonard. MVP-ul finalei din 2014 ar putea rata întreg sezonul din cauza problemei sale medicale de cvadriceps. Leonard a jucat doar 9 partide în acest sezon, iar San Antonio a decis pe 17 ianuarie anul curent să îl scoată pe Kawhi din programul echipei până la rezolvarea în întregime a problemei sale medicale. Rămâne de văzut dacă veteranii Aldridge, Gasol, Ginobili, Parker sau Gay, revenit și el după accidentare, alături de tinerii Murray, Forbes sau Bertans o pot îndrepta din nou pe San Antonio Spurs spre play-off, acolo unde s-a aflat între 1998 și 2017.

Minnesota Timberwolves ar putea acuza la rândul probleme în acest final de sezon. Vedeta lui Tom Thibodeau, Jimmy Butler, a suferit o accidentare la menisc și va putea rata restul sezonului regulat. O astfel de accidentare poate ține un jucător departe de parchet între 4 și 8 săptămâni. Pierderea este destul de mare, ținând cont de faptul că Jimmy Butler a fost unul  dintre cei mai folosiți jucători din NBA cu o medie de 37.1 minute jucate pe meci.

Trebuie menționat de asemenea faptul că New Orleans Pelicans va juca la rândul ei fără DeMarcus Cousins în acest final de sezon. Pivotul s-a accidentat cu ceva timp în urma și va avea nevoie de 8 luni pentru recuperare.

LA Clippers este o altă echipă care aspiră la play-off, însă echipa lui Doc Rivers a suferit transformări importante în acest sezon. Trio-ul care a adus succes pentru Clippers, format din Chris Paul, Blake Griffin și DeAndre Jordan, s-a destrămat. Pivotul este singurul care a rămas în LA. Totuși sosirile lui Tobias Harris și Avery Bradley plus revenire lui Danilo Gallinari par să-i fi revigorat pe cei de la Clippers, care cu siguranță se gândesc la a 7-a participare consecutivă în play-off, lucru care ar coincide cu recordul francizei.

Așadar, lupta în Conferința de Vest pentru un loc de play-off va fi una extrem de crâncenă în acest final de sezon regulat. Acest lucru va duce la partide de nivelul celor din play-off, iar echipele implicate ar trebui să se apropie de acel nivel, pentru a accede acolo.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate