Stiri

NBA: Anthony Davis va juca la Los Angeles Lakers în sezonul următor

David Istrate

David Istrate
16.06.2019

Sezonul 2018-2019 al ligii nord-americane de baschet masculin tocmai a luat sfârșit. Toronto Raptors a evoluat excelent și a reușit să învingă o Golden State Warriors decimată de accidentări. Astfel, formația canadiană obține primul titlu din istorie în timp ce Kawhi Leonard este numit MVP al finalei pentru a doua oară.

Golden State Warriors, campioană în 2015, 2017 și 2018, a terminat această ediție cum nu se poate mai prost, pierzându-i pe Klay Thompson și Kevin Durant. De aceea, întrebarea pe care ne-am pus-o la fel ca toată lumea este: „Am asistat la sfârșitul dinastiei Warriors?”. Într-un alt articol, redacția noastră a încercat să analizeze toate faptele și să expună o opinie legată de acest subiect.

Una dintre francizele care sunt favorite să preia hegemonia în NBA este Los Angeles Lakers. Trupa condusă de Jeanie Buss parcurge cea mai slabă perioadă din istorie, ratând playoff-ul pentru șase sezoane consecutive. Totuși, în vara anului trecut, Magic Johnson, pe atunci directorul operațiunilor baschetbalistice, reușea să îl aducă pe LeBron James în Staples Center și visurile suporterilor începeau să reapară.

Acestea au căpătat o formă și mai tangibilă sâmbătă noaptea când Adrian Wojnarowski a anunțat că Los Angeles Lakers a ajuns la un acord cu New Orleans Pelicans pentru a-l achiziționa pe Anthony Davis. Încă din iarnă, superstarul american anunțase că își dorește să părăsească organizația din Louisiana iar Los Angeles Lakers era principala destinație dorită de Davis. Înainte de trade deadline a avut loc o adevărată telenovelă deoarece Dell Demps, managerul general de la acel moment al lui Pelicans, nu dorea în niciun fel să îl cedeze pe jucătorul draftat în 2012. În același timp, în presă au apărut o sumedenie de posibile scenarii prin care Magic Johnson era dispus să dea aproape jumătate de echipă pentru Anthony Davis și aceste știri au avut un impac uriaș asupra tinerilor lui Lakers.

Iată că, până la urmă, această mutare a avut loc și fiecare dintre cele două formații a obținut ce și-a dorit. Los Angeles Lakers îi are pe LeBron James și Anthony Davis împreună, înainte de a începe perioada de free agency, în timp ce New Orleans Pelicans s-a făcut cu o mulțime de tineri de perspectivă și cu multe pick-uri. Trade-ul oficial sună așa: Los Angeles Lakers îl primește pe Anthony Davis, în schimbul lui Lonzo Ball, Brandon Ingram, Josh Hart, pick no. 4 în draftul din acest an și încă două selecții din prima rundă.

Evident, intervine întrebarea dacă nu cumva Los Angeles Lakers a dat prea mult pentru a-l obține pe acest jucător care, într-adevăr, este unul din primii 10 din ligă la acest moment. Totuși, dacă ne gândim, formația californiană l-a păstrat pe Kyle Kuzma, considerat cel mai de perspectivă tânăr din lotul lui Lakers, și a reușit această mutare înainte de free agency. Acest aspect este foarte important deoarece, cu LeBron și Davis în lot atragi mult mai ușor alți baschetbaliști de clasă. Conform presei americane, principalul obiectiv al lui Lakers, după 1 iulie, va fi Kemba Walker, sportiv ce a evoluat întreaga carieră la Charlotte Hornets. În același timp, Rob Pelinka și restul conducerii mai au și alte opțiuni precum Kyrie Irving sau Jimmy Butler.

Cert este că Los Angeles Lakers va avea o echipă excelentă în sezonul următor și acum, după prăbușirea lui Warriors, devine principala favorită în conferința de Vest. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în continuare și așteptăm cu nerăbdare următoarele mutări din cea mai bună ligă de baschet a lumii.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate