Stiri

NBA – Avancronica confruntărilor din playoff

Călin Popa

Călin Popa
19.04.2014

CONFERINŢA DE VEST

(1) San Antonio Spurs (62-20) v (8) Dallas Mavericks (49-33)

Dallas Mavericks e o echipă foarte bună, însă suferă pe plan defensiv, iar San Antonio Spurs, cu 62 de victorii în acest sezon, cu siguranţă vor profita de fragilitatea defensivă a adversarului. Este cea de a 7-a confruntare în playoff între Dirk Nowitzki şi Tim Duncan, ultimul având rezultatele în favoarea sa, 4-2. Spurs au părut de neoprit în acest sezon, iar tripleta magică a lui Gregg Popovich speră să mai câştige o dată titlul. Mavericks au forţa necesară să se ia la harţă cu San Antonio, însă o surpriză de proporţii este foarte puţin probabil să se întâmple. Predicţie: San Antonio Spurs 4-1.

(2) Oklahoma City Thunder (59-23) v (7) Memphis Grizzlies (50-32)

Thunder au o poliţă de plătit, iar de data aceasta Russell Westbrook va fi în teren alături de – cel mai probabil – MVP-ul sezonului Kevin Durant. Grizzlies au cel mai bun bilanţ din NBA după revenirea lui Marc Gasol, aşadar o surpriză produsă de Memphis nu ar trebui să fie scoasă din calcule. Defensiva este punctul forte al echipei, dar ca să emiţi pretenţii împotriva echipei lui Scott Brooks va necesita ca şi ofensiva să se ridice deasupra aşteptărilor. Oklahoma City cu siguranţă doreşte să recucerească conferinţa de Vest, iar cu Durant în această formă, Thunder pleacă favoriţi în această serie. Predicţie: Oklahoma City Thunder 4-2.

(3) Los Angeles Clippers (57-25) v (6) Golden State Warriors (51-31)

Ambele echipe au început acest sezon cu aspiraţii la trofeul Larry O’Brien, iar în timp ce Clippers au arătat ca o pretendentă la titlu, Warriors au avut un sezon puţin sub aşteptări. Deşi seria promite un spectacol total prin duelul a doi dintre cei mai buni fundaşi din NBA – Stephen Curry şi Chris Paul – cheia acestei confruntări este absenţa lui Andrew Bogut care oferea un mare plus defensiv echipei din Golden State. Fără acesta în teren, Blake Griffin va domina probabil sub panou şi va face ca balanţa să se încline în favoarea lui Doc Rivers şi a celor de la Clippers. Predicţie: Los Angeles Clippers 4-2.

(4) Houston Rockets (54-28) v (5) Portland Trail Blazers (54-28)

Această confruntare este probabil cea mai echilibrată a conferinţei şi cu siguranţă va fi una dintre cele mai spectaculoase din punct de vedere ofensiv. Dwight Howard i s-a alăturat lui James Harden la Rockets pentru a câştiga un titlu, iar acesta este primul lor test adevărat. Ambele echipe au o ofensivă puternică şi o defensivă fragilă, iar faptul că Houston are avantajul terenului propriu poate fi decisiv într-o confruntare de „50-50”. Predicţie: Houston Rockets 4-3.

CONFERINŢA DE EST

(1) Indiana Pacers (56-26) v (8) Atlanta Hawks (38-44)

Atlanta Hawks e singura echipă din NBA calificată în playoff care a avut mai multe înfrângeri decât victorii în sezonul regulat. Echipa lui Frank Vogel trebuie să îşi revină după o ultimă lună de coşmar şi să se ridice la aşteptările pe care toată lumea le are de la ei. Cheia revenirii stă în uriaşul Roy Hibbert, care dacă va reveni la dominarea pe care a arătat-o la începutul sezonului, Pacers ar trebui să îşi regăsească soluţiile ofensive. Deşi confruntările din cadrul sezonul au fost împărţite, 2-2, Pacers nu ar trebui să aibă nicio problemă împotriva celor de la Hawks. Predicţie: Indiana Pacers 4-0.

(2) Miami Heat (54-28) v (7) Charlotte Bobcats (43-39)

Miami Heat începe cursa pentru „3-peat” în compania celor de la Bobcats, echipă care este în ascensiune, dar care nu ar trebui să le pună probleme campionilor en-titre. Miami a câştigat toate întâlnirile din sezonul regulat cu o diferenţă de 10,5 puncte în medie, incluzând aici şi meciul în care LeBron James a înscris 61 de puncte. Lipsa de experienţă a celor de la Bobcats şi revenirea lui Dwyane Wade vor face ca Heat să plece favorită clară în această confruntare. Predicţie: Miami Heat 4-0.

(3) Toronto Raptors (48-34) v (6) Brooklyn Nets (44-38)

Toată lumea îi vedea pe cei de la Raptors o echipă gata să facă „tanking” în acest sezon, iar pe cei de la Nets candidaţi la locul 1 al conferinţei şi implicit la titlul NBA. Ambele presupuneri au fost total greşite. Toronto este o echipă tânără, fără experienţă, dar foarte talentată şi condusă de superstarul în devenire, DeMar DeRozan. De cealaltă parte, Nets are jucători valoroşi şi deşi şi-au intrat în formă în a doua parte a sezonului, nu au reuşit decât obţinerea unui loc 6. Cu toate acestea, Brooklyn Nets poate fi considerată echipa mai valoroasă, iar experienţa unor jucători precum Paul Pierce poate fi diferenţa în această serie. Predicţie: Brooklyn Nets 4-2.

(4) Chicago Bulls (48-34) v (5) Washington Wizards (44-38)

Washington Wizards revin în playoff după o pauză de mulţi ani şi dau de înţeles că nu vor să se oprească aici. Chicago Bulls au fost loviţi din plin şi în acest sezon de accidentarea fostului MVP Derrick Rose, însă Tom Thibodeau continuă să facă minuni. Seria se anunţă a fi una strânsă şi este posibil ca totul să se decidă într-un meci decisiv. Talentul poate că este de partea celor de la Wizards, însă avantajul terenului propriu, experienţa lui Tom Thibodeau şi pasiunea unor jucători precum Joakim Noah pot înclina balanţa în favoarea celor de la Bulls. Predicţie: Chicago Bulls 4-3.

*Foto: NBA

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!