Stiri

NBA: Career-high pentru Jamal Murray în duelul cu Boston Celtics

David Istrate

David Istrate
06.11.2018

În seara precedentă a avut loc o confruntare între două dintre cele mai bune formații din fiecare conferință, la momentul actual. Denver Nuggets a primit vizita lui Boston Celtics într-un meci dominat de oaspeți până la pauză, urmând ca scenariul să se schimbe în cea de-a doua repriză. În cele din urmă, gazdele s-au impus cu scorul de 115-107, iar un aport semnificativ l-a avut tânărul Jamal Murray.

Denver Nuggets reprezintă una dintre marile surprize ale noului sezon, reușind un progres uriaș față de anul trecut. Cu un lot construit în jurul lui Nikola Jokic, trupa din statul Colorado a dominat în primele 9 partide jucate, singura înfrângere venind în fața lui Los Angeles Lakers. De partea cealaltă, Boston Celtics, considerată principala favorită la câștigarea conferinței de Est, nu se află într-o formă foarte bună.

Cu toate acestea, Irving & Co. au început mai bine meciul de aseară, ajungând să conducă chiar și la 18 puncte în primul sfert. Dominația oaspeților a continuat și în al doilea act, însă treptat elevii lui Mike Malone au dat semnale de revenire și și-au ridicat nivelul jocului. Drept urmare, la pauza mare, Boston Celtics mai avea un avantaj de doar două puncte, scor 56-54. Al treilea sfert a fost cel mai echilibrat, cele două echipe schimbându-se la conducere de 7 ori, în timp ce cea mai mare diferență nu a trecut de 7 puncte. Pe finalul celei de-a treia secvențe, gazdele au început să joace din ce în ce mai bine și au continuat în aceeași manieră și în actul decisiv. Baschetbaliștii lui Brad Stevens nu au găsit soluții pentru evoluția excelentă a lui Jamal Murray și astfel, Denver Nuggets s-a impus cu 115-107.

Dincolo de aceste statistici, povestea duelului a fost cu siguranță reprezentată de recordul personal reușit de Murray, care a înscris 48 de puncte. Aflat în al treilea său sezon în NBA, baschetbalistul de 1.93 a devenit unul din jucătorii de bază din lotul lui Denver Nuggets, având medii de 18.9 puncte, 4.5 recuperări și 3.4 pase decisive. Înaintea confruntării cu Boston Celtics, cea mai mare performanță reușită de Jamal Murray a fost în sezonul precedent, într-un duel cu Portland Trail Blazers. Atunci, la vârsta de 20 de ani, sportivul american reușea 38 de puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive.

Jamal Murray a fost aproape de a înscrie 50 de puncte, însă aruncarea sa din ultima secundă nu a găsit inelul. Tânărul jucător al lui Denver Nuggets a avut procentaje de 73% din interiorul semicercului (14/19), 45.5% de la distanță (5/11) și 100% de la linia de libere (5/5). Pentru adversari, Kyrie Irving a reușit 31 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții în 33 de minute petrecute pe teren.

Pentru Denver Nuggets, urmează un duel ce pare simplu la prima vedere, cu Memphis Grizzlies, în timp ce Boston Celtics se va deplasa în Arizona pentru confruntarea cu Phoenix Suns.

foto: Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!