Stiri

NBA: Derrick Rose marchează coșul victoriei în duelul cu Phoenix Suns

David Istrate

David Istrate
21.01.2019

În seara de 20 ianuarie, oficialii ligii nord-americane de baschet au programat doar trei partide, cea mai echilibrată dintre ele fiind Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns. Chiar dacă formația gazdă avea cu 10 victorii mai mult decât adversara ei, jocul a fost unul foarte echilibrat, și doar geniul lui Derrick Rose, cel ce a marcat coșul victoriei, a făcut diferența.

Înaintea acestei confruntări, Minnesota Timberwolves avea 21 de victorii și 24 de înfrângeri, bilanț care o clasa pe locul al 11-lea în conferința de Est. De partea cealaltă, Phoenix Suns, cu doar 11 victorii și 36 de înfrângeri, ocupă ultima poziție din cadrul aceleiași conferințe. Observăm că ambele echipe se află departe de potențialul pe care îl are, astfel, putem afirma că atât gazdele cât și oaspeții își doreau victoria foarte mult.

Drept urmare, confruntarea a fost una foarte echilibrată, iar spre surprinderea multor suporteri, Phoenix Suns a controlat primele trei sferturi, pe care le-a câștigat la o diferență foarte mică. Astfel, înaintea actului decisiv, formația din Arizona conducea cu 96-91. Dacă în primele 36 de minute, cele două adversare au înscris foarte mult, în ultimul sfert presiunea și-a spus cuvântul și jucătorii ambelor echipe au ratat câteva aruncări ușoare. Derrick Rose a continuat însă prestația excelentă din sfertul al treilea și și-a dus echipa la o diferență de 6 puncte, scor 103-97. Oaspeții au reușit însă să revină și până în ultimul minut cele două combatante au mers cap la cap. Cu 24 de secunde rămase, scorul era egal 114-114 și Minnesota Timberwolves avea ultimul atac. Derrick Rose, care până în acel moment avea 27 de puncte în repriza a doua, și-a asumat ultima aruncare și a înscris coșul decisiv din fața lui Mikal Bridges. Astfel, Minnesota Timberwolves s-a impus în fața lui Phoenix Suns cu scorul de 116-114.

Derrick Rose a terminat cu 31 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, dovedind din nou că își merită locul printre cei mai votați jucători pentru All Star Game 2019. Acesta a fost secondat de Karl-Anthony Towns, baschetbalist ce a contabilizat 30 de puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții și un capac.

De partea cealaltă, Phoenix Suns a avut nu mai puțin de 6 jucători în double-digits: TJ Warren (21 de puncte, 4 recuperări), Devin Booker (18 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive), Kelly Oubre Jr. (18 puncte, 8 recuperări), Josh Jackson (15 puncte, 5 recuperări), Dragan Bender (12 puncte, 10 recuperări) și Jamal Crawford (11 puncte).

În urma acestei partide, Minnesota Timberwolves se apropie și mai mult de locurile 1-8, în timp ce Phoenix Suns se apropie de câștigarea primului pick, care cel mai probabil va fi Zion Williamson.

*foto: Stacy Bengs/Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!