Stiri

NBA: Dirk Nowitzki și Vince Carter revin pentru încă un sezon în liga nord-americană

David Istrate

David Istrate
26.07.2018

vince carter dirk nowitzki nba 

În cursul nopții precedente, Atlanta Hawks a anunțat venirea lui Vince Carter la echipa din Georgia, acesta urmând să joace în al 21-lea an consecutiv. Vestea aceasta a apărut la câteva zile după ce Dirk Nowitzki a ales să resemneze cu Dallas Mavericks, devenind baschetbalistul cu cele mai multe sezoane petrecute la aceeași formație și anume 21.

Cu toate că baschetul este un sport foarte solicitant, de-a lungul timpului au existat jucători care, lipsiți de accidentări grave, au reușit să reziste foarte mult la acest nivel foarte ridicat. Recordul absolut este deținut de Nat Hickey, baschetbalist ce a fost draftat în 1948, care a jucat până la vârsta de 45 de ani și 363 de zile. Următorii patru sportivi de pe această listă sunt: Kevin Willis (44 de ani și 224 de zile), Robert Parish (43 de ani și 254 de zile), Dikembe Mutombo (42 de ani și 300 de zile) și Kareem Abdul-Jabaar (42 de ani și 6 zile).

Cel mai în vârstă jucător în activitate este Vince Carter, care deși are 41 de ani și 181 de zile nu dă semne de oboseală. Selectat în 1998 cu alegerea a 5-a, Carter a devenit rapid unul dintre cei mai buni baschetbaliști de la Toronto Raptors și un jucător cu mare potențial pentru NBA. El a impresionat o generaţie întreagă prin slam dunk-urile sale extraordinare. Odată cu vârstă, „Air Canada” a devenit un „specialist”, fiind în ultima perioadă a carierei un shooter decent de la 3 puncte. De asemenea, experienţa sa este una extrem de valoroasă pentru orice echipă tânără. Un adevărat globetrotter, veteranul născut în Florida a mai trecut în cariera sa pe la New Jersey Nets, Orlando Magic, Phoenix Suns, Dallas Mavericks, Memphis Grizzlies și Sacramento Kings. Prin urmare, Atlanta Hawks va fi cea de-a 8-a echipă a sa, formație la care va avea rolul de a-i lua sub aripa sa pe tinerii componenți ai lotului lui Lloyd Pierce. De aşteptat însă ca Vince să mai aibă momente în care să impresioneze cu calităţile sale.

Al doilea în lista celor mai „bătrâni” jucători este Manu Ginobili, legendarul baschetbalist al lui San Antonio Spurs. Intrat în ligă de pe poziția a 57-a a draftului din 1999, argentinianul nu a jucat pentru formația texană până în 2002. După acest an, Ginobili a reușit rapid să se integreze în sistemul de joc creat de Gregg Popovich și a contribuit din plin la câștigarea a 4 campionate (2003, 2005, 2007, 2014). În prezent, Ginobili a rămas singurul jucător sub comanda lui Popovich din acea generație de excepție a lui Spurs, formată din David Robinson, Tim Duncan și Tony Parker.

Probabil cel mai bun baschetbalist din această categorie este Dirk Nowitzki, considerat de unii drept unul din cei mai buni 10 jucători din istorie. Draftat în 1998 cu selecția a 9 de Milwaukee Bucks, sportivul german a fost cedat imediat lui Dallas Mavericks, echipă pentru care urma să evolueze întreaga carieră. În cele 20 de sezoane petrecute în teren, Nowitzki a reușit să câștige campionatul o dată, fiind numit și cel mai bun jucător al finalei și de asemenea a obținut titlul de MVP în 2007. Sportivul de 2.13 a participat de 13 ori la All Star Game, a făcut parte din prima echipă a ligii de 4 ori și a câștigat concursul de 3 puncte în 2006. Cu toate că în ultimele sezoane aportul său a scăzut, Dirk Nowitzki rămâne în continuare un jucător important pentru Dallas Mavericks și în următorul an va fi un discipol excelent pentru Luka Doncic.

Lista celor mai în vârstă jucători în activitate este următoarea:

1. Vince Carter (41 de ani, 181 zile) – Atlanta Hawks 

2. Manu Ginobili (40 de ani, 363 zile) – San Antonio Spurs 

3. Jason Terry (40 de ani, 314 zile) – Milwaukee Bucks (liber de contract) 

4. Dirk Nowitzki (40 de ani, 37 zile) – Dallas Mavericks 

5. Jamal Crawford (38 de ani, 128 zile) – Minnesota Timberwolves

6. Udonis Haslem (38 de ani, 47 zile) – Miami Heat (liber de contract)

7. Richard Jefferson (38 de ani, 35 zile) – Denver Nuggets (liber de contract)

8. Pau Gasol (38 de ani, 20 zile) – San Antonio Spurs

9. David West (37 de ani, 331 zile) – Golden State Warriors (liber de contract)

10. Kyle Korver (37 de ani, 131 zile) – Cleveland Cavaliers

*foto: usatoday.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!