Stiri

NBA: Dirk Nowitzki a scris istorie (VIDEO)

Eduard Popa

Eduard Popa
09.03.2017

dirk_nowitzki

Dirk Nowitzki continuă să sfideze anii pe care îi are în buletin şi înscrie la foc continuu în NBA. Germanul a trecut de borna celor 30 de mii de puncte înscrise în liga profesionistă nord-americană şi devine astfel cel de-al şaselea jucător care depăşeşte această cifră.

Nowitzki avea nevoie de numai 20 de puncte înaintea duelului cu Lakers să ajungă la 30 de mii de puncte. Germanul nu a irosit timpul şi a reuşit o performanţă vintage, cu 18 puncte în primul sfert. Punctele cu numărul 30.000 au venit în sfertul doi şi Dirk avea să termine partida cu 25 de puncte şi 11 recuperări în numai 24 de minute.

Dallas Mavericks a câştigat meciul disputat în compania celor de la Lakers, scor 122-111 şi se menţine în cursa pentru locul 8 în playofful Conferinţei de Vest.

A fost un sezon dificil pentru Nowitzki, care a ratat 24 din primele 29 partide din cauza unei accidentări la tendonul lui Ahile. Dirk are medii de numai 13,9 puncte şi 6,7 recuperări. Dar în ultima perioadă şi-a demonstrat clasa prin intermediul unor coşuri decisive în duelurile cu San Antonio Spurs şi Los Angeles Clippers.

Nowitzki a devenit primul jucător din afara Statelor Unite care depăşeşte 30 de mii de puncte în întreaga carieră. Ceilalţi 6 jucători care au mai reuşit această performanţă sunt Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan şi Wilt Chamberlain, iar Julius Erving a reuşit să treacă de 30 de mii de puncte dacă luăm în calcul şi cariera pe care "Dr. J" a avut-o în cadrul ABA.

Nowitzki a fost draftat în 1999 şi a devenit campion NBA şi Finals MVP în 2011, MVP al ligii în 2007, de 13 All-Star, de 4 ori All-NBA First Team, de 5 ori All-NBA Second Team şi de 3 ori All-NBA Third Team.

În acest moment Nowitzki mai are nevoie de 1414 puncte pentru a-l depăşi pe Wilt Chamberlain (31.419 puncte) şi a trece pe locul 5 pe lista all-time de puncte marcate în NBA.

*foto: dallasnews.com

*video: NBA/youtube.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate