Stiri

NBA: Dirk Nowitzki le-a pregătit o scrisoare emoționantă fanilor lui Dallas Mavericks

David Istrate

David Istrate
22.04.2019

În acest an, în NBA s-au consemnat numeroase momente spectaculoase care au produs uimire și bucurie fanilor. În același timp, sezonul regulat s-a încheiat cu festivitățile de retragere ale Dirk Nowitzki și Dwayne Wade, doi dintre cei mai buni baschetbaliști ai ultimilor 15 ani. 

Amândoi au rămas în istoria acestui sport drept doi dintre cei mai iubiți jucători, atât de către fanii echipelor la care au activat cât și de către suporterii echipelor adverse. În același timp, și cei doi i-au apreciat extraordinar de mult pe oamenii care meci de meci au venit la sală pentru a-și susține și încuraja favoriții.

Drept urmare, Dirk Nowitzki a pregătit o scrisoare de mulțumire pentru fanii lui Dallas Mavericks. În câteva cuvinte, legendarul baschetbalist german și-a exprimat gândurile în legătură cu ceea ce a însemnat publicul american pentru el.

Dallas, 21 de sezoane. O echipă. Casa mea. Nicio statistică, niciun record, niciun premiu din acest sport nu înseamnă mai mult pentru mine. Am câștigat un titlu NBA împreună. Din momentul în care am ajuns în Dallas și m-am îmbarcat pe acest extraordinar roller-coaster m-ați ridicat, m-ați încurajat și m-ați împins să muncesc mai mult. Atât de multe amintiri. Atât de multe povești. Nu sunt doar ale mele. Sunt ale noastre. Acesta nu este un adio. Acesta este un MULȚUMESC fanilor lui Mavs, din toată inima mea, pentru că ați luat un copil din Wurzburg și l-ați făcut ca unul de-al vostru. Îmi va lipsi să joc dar nu mai am răbdare să încep următorul capitol alături de voi. Pentru totdeauna mulțumitor, pentru totdeauna al vostru și pentru totdeauna un Dallas Maverick.”

De-a lungul celor 21 de sezoane petrecute la Dallas Mavericks, Dirk Nowitzki a reușit următoarele realizări:

  • Un titlu NBA (2011)

  • MVP al finalei (2011)

  • MVP al ligii (2007)

  • 14 participări la All Star Game

  • 4 prezențe în prima echipă a ligii

  • 5 prezențe în a doua echipă a ligii

  • 3 prezențe în a treia echipă a ligii

  • Campion al concursului de 3 puncte (2006)

De asemenea, la final de carieră, Dirk Nowitzki a încheiat cu următoarele medii statistice: 20.7 puncte, 7.5 recuperări și 2.4 pase decisive. În plus, acesta a reușit să ajungă pe locul al 6-lea în lista all-time a marcatorilor NBA, depășindu-l în cursul acestui sezon pe Wilt Chamberlain.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!