Stiri

NBA: Duel excepțional între favoritele la câștigarea conferinței de Est

David Istrate

David Istrate
17.11.2018

boston celtics toronto raptors kyrie irving

Odată cu plecarea lui LeBron James din Est, Boston Celtics și Toronto Raptors au rămas cele mai bune echipe din această conferință. Cele două formații s-au întâlnit în seara precedentă în TD Garden din Boston și au oferit un meci de nivelul play-off-ului. Grație lui Kyrie Irving, aflat într-o formă excelentă, gazda partidei a învins la o diferență de 7 puncte, scor 123-116.

Boston Celtics a fost supriza plăcută a sezonului precedent, când a ajuns până în finala conferinței de Est, unde a fost învinsă cu greu de Cleveland Cavaliers. Prin urmare, majoritatea suporterilor NBA vedeau echipa antrenată de Brad Stevens drept principala forță a conferinței. Cu toate acestea, până în acest moment, „verzii” nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, având înaintea acestui joc, 8 victorii și 6 înfrângeri. De partea cealaltă, aducerea lui Kawhi Leonard la Toronto Raptors s-a dovedit a fi o mutare foarte inspirată. Echipa din Canada a dominat începutul de an competițional, arătând ca o echipă foarte dificil de bătut. Astfel, elevii lui Nick Nurse se situează pe primul loc în clasamentul NBA, având 12 victorii și doar 3 înfrângeri înainte de meciul cu Boston Celtics.

Toronto Raptors a început mai bine și duelul de aseară și a condus în primele 7 minute de joc, dar apoi gazdele au revenit și au trecut în față. Kyrie Irving a arătat pentru prima oară în acest sezon o poftă de joc caracteristică lui și a făcut spectacol în ofensivă. Kawhi Leonard nu s-a lăsat mai prejos și pe lângă coșurile marcate, a dominat și lupta la recuperare. Cu toate acestea, avantajul lui Celtics a crescut tot mai mult, ajungând la un moment dat la 13 puncte. Jucătorii lui Stevens nu au reușit să țină de diferență și astfel, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 54-52 pentru Boston Celtics.

Partea a doua a confruntării a fost opusă față de prima, fiind dominată în mare parte de canadieni. Diferența nu a mai depășit însă borna celor 10 puncte și astfel finalul se anunța deschis oricărui deznodământ. Începând cu sfertul al 4-lea, Kyrie Irving și-a ridicat jocul la un alt nivel și a înscris fază de fază, fiind ajutat și de Jayson Tatum. Prin urmare, Boston Celtics a revenit în joc și grație lui Gordon Hayward, care a marcat niște libere decisive, a reușit să egaleze. Scorul la finalul timpului regulamentar era de 107-107, ajungându-se în prelungiri. În această repriză suplimentară de 5 minute, având în spate suportul fanilor, baschetbaliștii din Massachusetts nu au mai fost conduși nicio secundă și s-au impus cu 123-116.

Jucătorul meciului a fost cu siguranță Kyrie Irving, care a terminat cu 43 de puncte, 11 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări și un capac. Conducătorul de joc american a avut o zi excelentă și din punct de vedere al aruncărilor: 75% din interiorul semicercului, 50% de la distanță și 66.7% de la linia de aruncări libere. Irving a fost urmat de Jayson Tatum, tânărul jucător contabilizând 21 de puncte, 7 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă și un capac.

Din tabera oaspeților, s-a remarcat Kawhi Leonard cu 31 de puncte, 15 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții în 42 de minute petrecute pe teren. De asemenea, Serge Ibaka a avut 21 de puncte și 4 recuperări, în timp ce Pascal Siakam a fost aproape de un double-double cu 16 puncte și 9 recuperări.

Una peste alta, aceasta confruntare a fost una foarte plăcută și cu siguranță o serie de 7 dueluri între aceste două echipe ar reprezenta un spectacol extraordinar.

*foto: USA Today 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!