Stiri

NBA: Dwayne Casey a câștigat în fața echipei care l-a concediat în vară

David Istrate

David Istrate
15.11.2018

În noaptea precedentă, Dwayne Casey s-a aflat pentru prima oară pe terenul lui Toronto Raptors, în calitate de antrenor al unei alte formații. Demis în vară de la cârma echipei canadiene, cel mai bun antrenor al anului trecut a ajuns la Detroit Pistons, echipă ce s-a impus în duelul de aseară, cu scorul de 106-104.

Dwayne Casey a preluat-o pe Toronto Raptors în 2011, pe când aceasta se afla într-o perioadă de mediocritate, și în decurs de câteva sezoane a reușit să o ducă în play-off. Având în lot jucători precum DeMar DeRozan sau Kyle Lowry, Raptors a devenit o forță în conferința de Est, însă a avut aproape de fiecare dată ghinionul să se întâlnească în fazele eliminatorii cu LeBron James și Cleveland Cavaliers. După anul precedent, în care Toronto Raptors a fost învinsă de Cleveland Cavaliers cu 4-0, Masai Ujiri, președintele clubului, a decis că este momentul unei schimbări și a renunțat la tehnicianul Dwayne Casey și la cel mai bun jucător, DeMar DeRozan. Până în prezent, această schimbare s-a dovedit a fi una benefică pentru echipa canadiană ce ocupă primul loc în Est. În schimb, Dwayne Casey a semnat un contract cu Detroit Pistons, formație ce îi are în componență pe Andre Drummond și pe Blake Griffin. Impactul antrenorului de 61 de ani s-a văzut imediat, Detroit Pistons practicând un baschet de calitate în debutul acestui sezon. Cu toate acestea, înainte de partida cu Toronto Raptors, Detroit Pistons avea 6 victorii și 6 înfrângeri.

Jocul de aseară a avut un început echilibrat în care cele două echipe au ezitat să arate tot ce pot, însă treptat Toronto Raptors a preluat controlul și a început să se distanțeze. Elevii lui Casey au încercat să se țină aproape, însă nu au reușit și astfel, adversarii lor conduceau în sfertul al treilea la o diferență de 19 puncte. Având un astfel de avantaj, canadienii s-au relaxat și au permis o mulțime de coșuri ușoare care au avut un efect pozitiv asupra jucătorilor lui Detroit Pistons, care au început să creadă într-o revenire. Diferența a devenit din ce în ce mai mică și la jumătatea actului decisiv, echipa din Michigan a reușit să egaleze. Din acel moment, jocul a redevenit echilibrat, însă de această dată, Detroit Pistons a condus ostilitățile.

Prin urmare, finalul meciului se anunța deja a fi unul incendiar. Cu 3 minute înainte de final, scorul era 100-100, însă Drummond a spart gheața printr-un slam-dunk, aducându-și echipa în avantaj. După ratarea lui Leonard, Griffin a înscris din nou pentru Pistons, ducând diferența la 4 puncte. Gazdele nu au renunțat și au revenit rapid prin două coșuri semnate de Lowry și de Leonard. Astfel, cu 38 de secunde rămase scorul era 104-104. Detroit Pistons a jucat la scurgerea timpului și a aruncat pe final de atac prin Blake Griffin, care nu a reușit să transforme aruncarea și astfel, baschetbaliștii lui Toronto Raptors aveau ocazia unui coș marcat pe ultimul atac. Nick Nurse, noul antrenor al lui Raptors, a cerut time-out, însă Kawhi Leonard a comis o greșeală bătându-și mingea de picior. A fost rândul lui Dwayne Casey să ceară time-out pentru a pregăti faza elevilor săi. După repunere, Robinson III a fost aproape să înscrie din alley-oop, dar Siakam a respins mingea în aut. După o nouă repunere, mingea a ajuns la Reggie Bullock, care nu i-a cruțat pe adversari și a înscris în ultima secundă din fadeaway. În acel moment, Dwayne Casey a explodat de bucurie la marginea terenului, demonstrând cât de mult a contat pentru el această întâlnire cu fosta sa echipă.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Kawhi Leonard cu 26 de puncte, acesta fiind urmat de Pascal Siakam (17 puncte, 7 recuperări) și de Greg Monroe (17 puncte, 9 recuperări). De partea cealaltă, Blake Griffin a avut o prestație foarte bună, terminând cu 30 de puncte și 12 recuperări, în timp ce Andre Drummond a reușit un double-double (11 puncte, 14 recuperări).

Aceasta întâlnire a fost prima din cele 3 confruntări care vor avea loc în acest sezon între cele două echipe. Următoarea se va disputa pe terenul lui Detroit Pistons în data de 3 martie 2019.

*foto: getty images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate