Stiri

NBA: Final dramatic în confruntarea dintre Orlando Magic și Cleveland Cavaliers

David Istrate

David Istrate
06.11.2018

evan fournier buzzer beater

Luni seara, în Amway Center din Orlando, echipa locală a primit vizita lui Cleveland Cavaliers, formație aflată pe ultima poziție în clasamentul NBA. Jocul a fost foarte disputat, cea mai mare diferență a meciului fiind de 11 puncte în favoarea trupei lui Steve Clifford. În cele din urmă, după un final intens, gazdele au câștigat grație unui coș marcat pe sirenă de francezul Evan Fournier. 

Odată cu plecarea lui LeBron James de la organizația din Cleveland, echipa a jucat din ce în ce mai slab, câștigând o singură partidă din nouă jucate. Elevii lui Larry Drew au început slab și duelul cu Orlando Magic, iar aceștia au dominat primele 30 de minute de joc. Însă, începând cu a doua jumătate a sfertului trei, vicecampionii din sezonul precedent au reintrat în meci și au trecut la conducere, în urma unui parțial de 32-12.

Fiind aproape de cea de-a doua victorie stagională, jucătorii lui Larry Drew s-au relaxat și au permis adversarei să revină pe tabelă. Grant, Fournier, Bamba și Simmons au fost protagoniștii echipei din Orlando, care au reușit câteva faze ofensive excelente prin care au egalat și apoi au ajuns din nou în față. Astfel, cu patru minute rămase din ultimul sfert, scorul era 88-88. Fournier a înscris un coș de la distanță, însă George Hill a replicat cu 7 puncte consecutive, ducând avantajul oaspeților la 6 lungimi. A urmat o triplă semnată de Aaron Gordon și apoi una transformată de JR Smith, revenit în rotația „Cavalerilor”. Același Aaron Gordon a marcat un stop-șut și tabela arăta un plus de 3 puncte pentru oaspeți, scor 97-100, cu 24 de secunde rămase.

La următoarea fază, Cedi Osman a pierdut mingea iar Jordan Clarkson a fost nevoit să faulteze în apărare. DJ Augustin a transformat ambele lovituri de la linia de pedeapsă și și-a adus echipa la un punct în spatele adversarilor, cu 19 secunde de joc. În atac, Korver a făcut un nou turnover și mingea a revenit gazdelor, care au înscris un punct prin Evan Fournier, scorul devenind 100-100. George Hill a ținut de minge până în ultimele secunde, când s-a decis să pătrundă însă acțiunea s-a nu a fost finalizată cu succes. La panoul celălalt, Evan Fournier a fost mai precis și a marcat un coș de două puncte chiar înainte de sunetul sirenei, aducând victoria pentru echipa sa. Astfel, partida s-a terminat cu scorul de 102-100 pentru Orlando Magic, trupă ce a câștigat pentru a patra oară în acest an competițional.

Din tabăra învingătoare, cinci jucători s-au aflat în double-digits, aceștia fiind Aaron Gordon (23 de puncte, 9 recuperări), Terrence Ross (15 puncte), Evan Fournier (15 puncte, 5 pase decisive), Nikola Vucevic (14 puncte, 10 recuperări) și Jonathan Simmons (11 puncte). De partea cealaltă, George Hill a avut o prestație foarte bună, terminând jocul cu 22 de puncte, 4 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții, în timp ce Tristan Thompson a realizat un double-double spectaculos: 19 puncte, 16 recuperări.

*foto: Getty Images

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Orlando
    Incredibil de slabă apărarea lui Cedi Osman la faza asta... Știu că e doar începutul sezonului, dar era totuși egalitate și posibil ultimul atac al meciului. În fine, mă bucur pentru Orlando, una din echipele mele favorite, cu Vucevic, Fournier, Gordon și acum Bamba. Sper să prindă un loc de playoff sezonul ăsta. Exact acum un an eram în Amway Center și am avut ocazia să îi văd într-un meci cu Celtics. Atunci au pierdut și a fost începutul alunecării lor spre subsolul clasamentului.

    cu 5 ani în urmă (06.11.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate