Stiri

NBA - Gregg Popovich a fost desemnat antrenorul sezonului

Adrian Micinic

Adrian Micinic
03.05.2012

Gregg Popovich a fost desemnat antrenorul sezonului 2011/12 în liga profesionistă nord-americană de baschet masculin. Tehnicianul lui San Antonio Spurs a primit distincția în prima zi a lunii mai.

Popovic a totalizat 467 de puncte, fiind selectat pe prima poziție de către 77 din totalul de 119 reprezentanți ai mass media americane. Este a doua distincție de acest gen pentru Pop după cea primită în anul 2003, atunci când a câștigat și cel de-al 2-lea său titlu NBA.

Aflat la cel de-al 16-lea sezon în funcția de antrenor al pintenilor, Popovich a condus-o pe San Antonio spre prima poziție în Conferința Vest, cu un bilanț general de 50-16. Același pe care l-a avut și Chicago Bulls, formația care ar beneficia de avantajul terenului propriu în toate fazele playoff-ului.

Echipa texană a ocupat locul al 2-lea la capitolul puncte pe meci, cu 103.7 și a deținut al doilea coșaveraj, cu o diferența de 7.2 pe meci între punctele înscrise și cele primite. De asemenea, echipa din San Antonio a terminat faza regulată cu zece victorii consecutive. În plus, alături de Popovich, Spurs avansează în playoff pentru a 15-a oară consecutiv. Este cea mai lungă serie activă de calificări în playoff.

Acesta este cel de-al 13-lea sezon consecutiv în care San Antonio bifează cel puțin 50 de victorii în sezonul regulat.  Popovich are patru titluri NBA alături de pinteni și un total de 847 victorii. De asemenea, el este antrenorul cu cel mai bun procentaj de succes în sporturile profesioniste nord-americane între tehnicienii care au petrecut cel puțin zece ani la aceeași echipă.

De notat că Popovich a condus pe San Antonio Spurs spre prima poziție în Conferința Vest în condițiile în care a menajat cât de mult posibil veteranii echipei în încercarea de a-i feri de accidentări.

Locul 2 în ierarhia celor mai buni antrenori ai sezonului a fost Tom Thibodeau, antrenorul lui Chicago Bulls, nimeni altul decât câștigătorul premiului în sezonul precedent. Podiumul a fost completat de către Frank Vogel, antrenorul Indianei Pacers, revelația sezonului actual.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!