Stiri

NBA: Houston Rockets a fost de neoprit în ultima lună

David Istrate

David Istrate
02.03.2018

 harden houston rockets serie victorie

Cu toate că Golden State Warriors era considerată de mulți analiști ca fiind principală favorită la câștigarea conferinței de Vest, Houston Rockets a oferit o replică solidă și, în acest moment, echipa din Texas ocupă prima poziție.

Încă dinaintea începerii sezonului, conducerea lui Houston Rockets a fost extrem de activă pe piața transferurilor, reușind să aducă jucători buni, precum Nene, PJ Tucker, Gerald Green Luc Mbah a Moute și Tarik Black. Însă, indiscutabil cea mai importantă achiziție este Chris Paul, un conducător de joc de excepție, care anul trecut adunase 18.1 puncte, 5 recuperări și 9.2 pase decisive pe meci.

Prin urmare, cu un lot mult mai bun decât în sezonul precedent, Rockets se anunța a fi una din echipele de top din Vest. Echipa antrenată de Mike D'Antoni  a început foarte bine și a câștigat 25 din primele 29 de meciuri. Au urmat apoi 5 înfrângeri consecutive, însă odată cu revenirea lui Harden dintr-o accidentare minoră, Houston Rockets și-a revenit și a mai pierdut doar 4 partide. Momentan, echipa texană a adunat 14 victorii consecutive și a reușit să termine neînfrântă în luna februarie pentru prima oară în 10 ani. Astfel, Houston Rockets reușește să se mențină pe prima poziție în clasamentul conferinței de Vest, fiind urmată de Golden State Warriors.

Cei mai buni trei jucători ai lui Rockets sunt James Harden, Chris Paul și Clint Capela. În meciurile în care au jucat toți cei trei, echipa a reușit să câștige de 31 de ori, pierzând o singură dată. De asemenea, Harden este considerat principalul candidat pentru titlul de MVP al sezonului, având medii de 31.3 puncte, 5.2 recuperări și 8.9 pase decisive. El este completat de Chris Paul, cu 18.8 puncte, 5.7 recuperări și 8.2 pase decisive și de Clint Capela, cu 11.1 puncte și 14.6 recuperări.

În ultimul duel al lunii, Houston Rockets a trecut de LA Clippers cu scorul de 105-92. Această confruntare a oferit o fază de neuitat când la un atac, James Harden a făcut o mișcare prin care Wesley Johnson a fost pus la pământ. „Bărbosul” s-a uitat la adversar și după ce a așteptat să se ridice a marcat un coș de 3 puncte.

Una peste alta, este foarte clar că în acest moment Houston Rockets este cea mai bună echipă din NBA, iar jucătorii echipei au moralul foarte ridicat. Din acest motiv, Harden a declarat: „Probabil că aceasta este cea mai bună echipă din care am făcut parte. Relațiile între noi sunt foarte bune, începând de la jucători până la antrenori, cu toții ne simțim excelent. Cred că acesta este anul în care vom câștiga campionatul.”

Jocul bun al rivalilor lor nu a trecut neobservat în rândul jucătorilor lui Golden State Warriors, care acum sunt determinați să aibă un final de sezon cât mai bun și să revină pe prima poziția. Într-un interviu, Klay Thompson a spus: „Vom încerca să câștigăm fiecare meci rămas în sezonul regulat. Știu că pare nerealist, dar ar fi o performanță acest lucru.”. De asemenea, Stephen Curry a declarat: „Nu am mai avut o serie de victorii consecutive de multă vreme. Prin urmare, dacă am reuși să facem una acum pe finalul sezonului regulat am reuși să intrăm un playoff cu un moral bun.”

Indiferent de cum se va termina sezonul regulat, un lucru este cert și anume că playoff-ul din acest an va fi unul foarte disputat atât în Vest, cât și în Est și pentru prima oară în 4 ani este posibil să nu se mai ajungă la clasica finală Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers.

*foto – nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!