Stiri

NBA: Isaiah Thomas, debut reușit pentru Los Angeles Lakers

David Istrate

David Istrate
11.02.2018

isaiah thomas nba lakers

Într-un meci jucat în American Airlines Center, Dallas Mavericks a reușit să se impună în fața lui Los Angeles Lakers cu scorul de 130-123. Astfel, ultima clasată a oprit seria de 4 victorii consecutive a echipei din California.

Joi 11 februarie, cu doar câteva ore înainte de încheierea perioadei de transferuri, Isaiah Thomas și Channing Frye au fost cedați la LA Lakers, în locul lui Larry Nance Jr. și Jordan Clarkson. Cleveland Cavaliers se afla într-un moment foarte dificil și se pare că Thomas a fost unul dintre vinovați. Baschetbalistul de 1,75 metri a criticat în numeroase interviuri atât conducerea cât și staff-ul antrenorilor. De asemenea, el a fost considerat principalul responsabil pentru defensiva slabă pe care o arăta echipa. Prin urmare, deși în sezonul trecut a fost al 5-lea jucător în lupta pentru MVP, Isaiah Thomas a fost trimis în Los Angeles.

Pentru Los Angeles Lakers, această mutare este una foarte bună deoarece îi ajută în încercarea de reconstrucție a echipei. Magic Johnson a reușit să scape de două contracte și astfel a eliberat spațiu pentru a aduce cel puțin un superstar în vară. Mai mult decât atât, până atunci se vor putea baza pe serviciile unui fundaș cunoscut pentru modul în care luptă pe teren, deși are o înălțime care nu-l ajută.

În acest context, toate privirile erau ațintite spre confruntarea cu Dallas Mavericks, în care Thomas urma să debuteze. Partida a început sub semnul echilibrului și părea încă de la început că va fi o seară excelentă din punct de vedere ofensiv. Astfel, după primele 7 minute scorul era la egalitate, 21-21. În acest moment, Luke Watson l-a introdus în teren pe Isaiah Thomas, care a marcat imediat un coș de 3 puncte. LA Lakers a început să joace mai rapid și s-a distanțat la jumătatea sfertului secund la 9 puncte, după încă o aruncare din afara semicercului înscrisă de Thomas. În cele din urmă, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 66-65 pentru jucătorii lui Walton.

După revenirea de la vestiare, jocul a continuat să aibă un ritm rapid și cele două echipe s-au schimbat între ele la conducere. În cele din urmă, pe baza unor greșeli în defensiva oaspeților, Dallas Mavericks a reușit să preia definitiv conducerea și s-a impus la o diferență de 7 puncte, scor 130-123.

Isaiah Thomas a terminat meciul cu 22 de puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă și 6 greșeli în 30 de minute petrecute pe teren. Jucătorul de 29 de ani a avut 75% din interiorul semicercului (3/4), 50% de la distanță (4/8) și 100% de la linia de libere (4/4).

Cel mai bun marcator al lui Lakers a fost Julius Randle cu 26 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive, urmat de Brandon Ingram care a reușit 22 de puncte. De asemenea, Kyle Kuzma a realizat un double-double, cu 12 puncte și 15 recuperări.

De partea cealaltă, Dallas Mavericks a avut 6 jucători cu peste 10 puncte marcate. Aceștia sunt: Dirk Nowitzki (22 de puncte), Harrison Barnes (21 de puncte și 6 recuperări), Dwight Powell (19 puncte și 7 recuperări), Dennis Smith Jr. (14 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive), Wesley Matthews (13 puncte) și J.J. Barea (10 puncte).

Deși o singură partidă nu poate răspunde la toate întrebările, s-a observat pe teren bucuria pe care o avea Isaiah Thomas, evoluând pentru Lakers. Acesta a reușit o prestație foarte bună, însă acest lucru s-a întâmplat și în primul meci jucat pentru Cavaliers, când fundașul din Washington a marcat 17 puncte în 19 minute. Cu toate acestea, Thomas privește cu mult entuziasm la viitorul său la Los Angeles Lakers și acest lucru s-a văzut și în interviuri. El a declarat: „Simt că mi-am recuperat puterile jucând pentru echipa aceasta.”.

Cu toate acestea, evoluția sa a avut și aspecte negative. Fiind un jucător foarte scund, Thomas nu se poate apăra foarte bine, însă acesta este un risc asumat. Prin urmare, Los Angeles Lakers care primește în medie 110 puncte/meci, astăzi a încasat 130 de puncte. De asemenea, Isaiah Thomas a făcut 6 greșeli, însă acest lucru poate fi cauzat de faptul că joacă pentru prima oară în compania noilor săi colegi.

În cele din urmă, Thomas mai are 27 de meciuri în acest sezon în care poate demonstra că este capabil să revină la forma în care se afla anul trecut. Los Angeles Lakers, cu 23 de victorii și 32 de înfrângeri, ocupă poziția a 11-a în conferința de Vest și este la 6 victorii de locul 8.

*Foto – USA Today


Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate