Stiri

NBA: James Harden, MVP-ul sezonului 2017/2018

Eduard Popa

Eduard Popa
26.06.2018

james harden nba mvp

După 3 sezoane în care a jucat la un nivel magnific, James Harden de la Houston Rockets a primit în sfârșit distincția de cel mai valoros jucător (MVP) din NBA.

„De la rezerva anului la MVP. E un vis devenit realitate. Le țin pumnii strânși tuturor baschetbaliștilor tineri. Dacă visați la asta, luați ce-i al vostru”, a fost mesajul lui Harden, când a primit premiul de MVP la ceremonia premiilor individuale din NBA care a avut loc luni, 25 iunie.

James Harden a condus Houston Rockets spre primul loc în sezonul regulat, cu medii de 30,4 puncte, 8,8 pase decisive și 5,4 recuperări. Pentru acest trofeu de MVP, Harden i-a depășit pe Anthony Davis de la New Orleans Pelicans și pe LeBron James, de la Cleveland Cavaliers.

Un caz interesant este cel al lui Dwane Casey. Fostul antrenor al lui Toronto Raptors a primit premiul pentru cel mai bun antrenor, chiar dacă a fost demis de echipa canadiană după ce a pierdut cu 0-4 semifinala Estului cu Cleveland Cavaliers. În prezent Casey i-a luat locul lui Stan van Gundy la Detroit Pistons.

Un alt duel interesant a fost pentru „Rookie of the Year (Cel mai bun debutant)”. Ben Simmons de la Phialdelphia 76ers le-a luat fața lui Donovan Mitchell de la Utah Jazz și Jayson Tatum de la Boston Celtics, chiar dacă Simmons a fost draftat cu un an înaintea celorlalți doi baschetbaliști.

Rudy Gobert de la Utah Jazz a primit distincția pentru cel mai bun jucător defensiv. Francezul a adus un plus decisiv pentru Jazz în cele 56 de partide în care a fost prezent pe parchet, contribuind la parcursul excelent al celor de la Utah în partea a doua a sezonului.

Plecat după un sezon la Oklahoma City Thunder la schimb pentru Paul George, Victor Oladipo a prins o stagiune excelentă la Indiana Pacers. Oladipo a adunat 23,1 puncte, 5,2 recuperări și 4,3 pase decisive, câștigând astfel premiul pentru Most Improved Player – cel mai mare progres.

Nu în ultimul rând Lou Williams a reușit să câștige pentru a doua oară în carieră premiul „Sixth man of the year (Rezerva anului)”. Lou a purtat Los Angeles Clippers în lupta pentru playoff până în ultimele etape, în ciuda tuturor accidentărilor, dar și după ce i-a pierdut pe Chris Paul și Blake Griffin. Williams a adunat medii de 22,6 puncte și 5,3 pase decisive în actuala stagiune.

*foto: nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!