Stiri

NBA: James Harden a câștigat duelul cu LeBron James din Toyota Center

David Istrate

David Istrate
14.12.2018

Seara de 13 decembrie a adus în fața fanilor NBA o confruntare spectaculoasă între Houston Rockets și LA Lakers, două dintre cele mai urmărite formații din liga nord-americană. Aflată într-o formă foarte bună, echipa din California a încercat să își ia revanșa pentru înfrângerea suferită pe teren propriu însă nu a reușit acest lucru. Houston Rockets, condusă de James Harden aflat într-o zi de grație, s-a impus la o diferență de 15 puncte, scor 126-111.

Înainte de începerea campionatului, trupa antrenată de Mike D'Antoni era văzută drept una din principalele forțe din conferința de Vest. De partea cealaltă, LA Lakers, echipă ce tocmai reușise să ajungă la un acord cu LeBron James, intra într-un sezon de găsire a identității. Cu toate acestea, după aproape 30 de meciuri jucate, elevii lui Luke Walton ocupă poziția a 5-a în clasament în timp ce Houston Rockets cu 13 victorii și 14 înfrângeri se află de-abia pe locul al 13-lea.

Astfel, lupta dintre cele două echipe se anunța a fi foarte interesantă, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat la prima întâlnire dintre cele două adversare. Atunci, pe finalul jocului, când nervii jucătorilor erau întinși la maxim, Chris Paul, Rajon Rondo și Brandon Ingram au intrat într-un conflict în urma căruia toți trei au fost suspendați și amendați cu sume imense. De această dată, însă Rajon Rondo și Brandon Ingram nu au evoluat pentru că ambii sunt accidentați.

Așa cum ne-a obișnuit, LA Lakers a început foarte bine partida, dar gazdele și-au revenit rapid și au preluat conducerea. Din acel moment, texanii au controlat în mare parte jocul, iar James Harden a făcut spectacol. Oaspeții nu au găsit nicio soluție pentru a-l opri pe superstarul american și cu toate acestea, LA Lakers a reușit să se mențină aproape de adversari. Drept dovadă, cu 4 minute rămase din acest duel, Houston Rockets avea un avantaj de doar 3 puncte, scor 109-106. A urmat însă un run de 9-0 al lui James Harden prin care diferența a devenit insurmontabilă și astfel Houston Rockets s-a impus cu 126-111.

Harden a terminat cu 50 de puncte, 10 recuperări și 11 pase decisive reușind astfel cel de-al 4-lea 50-point triple-double din carieră. Fundașul lui Houston a fost secondat de Clint Capela, elvețianul aflându-se în double-double (16 puncte și 14 recuperări). De partea cealaltă, LeBron James a fost cel mai bun marcator al oaspeților cu 29 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, în timp ce Kyle Kuzma a contabilizat 24 de puncte, 3 recuperări și 5 pase decisive.

În următoarea etapă, Houston Rockets o va întâlni pe Memphis Grizzlies, în timp ce LA Lakers va juca în compania lui Charlotte Hornets.

*foto: USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!