Stiri

NBA: James Harden a intrat în istorie cu o nouă performanță extraordinară

David Istrate

David Istrate
15.01.2019

În cursul zilei precedente, oficialii lui Houston Rockets au anunțat faptul că pivotul echipei, Clint Capela, a suferit o accidentare ce îl va ține departe de teren pentru o perioadă de minim 4 săptămâni. Drept urmare, foarte mulți admiratori ai acestui sport considerau că forma excelentă prin care trece Houston Rockets va avea de suferit, însă James Harden nu a fost de acord cu acest lucru. În confruntarea cu Memphis Grizzlies, MVP-ul NBA a marcat 58 de puncte, aducând victoria formației sale, scor 112-94.

După un început mai ezitant de sezon, trupa antrenată de Mike D'Antoni și-a revenit și a reușit să câștige 13 din ultimele 17 partide. Cel mai mare merit în atingerea acestei performanțe îl are James Harden, baschetbalist care a înscris minim 30 de puncte în ultimele 16 meciuri, având niște cifre senzaționale. Cu toate acestea, în duelul ce a precedat confruntarea cu Memphis Grizzlies, sportivul de 29 de ani a aruncat de 17 ori de la distanță, marcând o singură dată. Fanii nu au ratat oportunitatea de a-l taxa pe Harden pentru evoluția foarte slabă de după linia de trei puncte, iar acest lucru nu a făcut altceva decât să îl motiveze pe liderul lui Houston Rockets.

Lipsit de Chris Paul și de Clint Capela, James Harden a preluat și mai mult jocul pe cont propriu și și-a ținut echipa în joc, în fața unei adversare foarte motivate. Houston Rockets și Memphis Grizzlies au oferit un meci foarte echilibrat în primele 24 de minute, în care Harden marcase deja nu mai puțin de 36 de puncte. În ciuda acestei prestații individuale, echipa texană avea un avantaj de doar 6 puncte la pauză, scor 54-48. În partea secundă a confruntării, James Harden a avut mai multă încredere în coechipierii săi, a făcut un pas în spate și a încercat să creeze ocazii pentru ei. Efectul s-a văzut imediat, jocul colectiv fiind mult mai bun. Gazda partidei a început să se distanțeze pe tabelă, iar adversarii nu au mai ținut pasul. În cele din urmă, Houston Rockets s-a impus la o diferență de 18 puncte, scor 112-98.

James Harden a încheiat acest meci cu 57 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac. Din punct de vedere al aruncărilor, „bărbosul” a avut o zi mult mai bună decât precedenta, contabilizând următoarele cifre: 61% de la două puncte (11/18), 40% de la trei puncte (6/15) și 94% de la libere (17/18). În urma acestei partide, James Harden a ajuns la un total de 17 meciuri consecutive în care a înscris peste 30 de puncte, depășind performanța lui Kobe Bryant din 2003. De altfel, media de puncte a superstarului american în ultimele 17 jocuri este de 41.3 puncte/meci. Cu siguranță, putem afirma faptul că asistăm la una dintre cele mai bune performanțe ofensive din istorie.

În sezonul precedent, James Harden a reușit să câștige titlul de MVP pentru prima oară în cariera sa, însă dacă acesta va continua în același ritm nu este exclus să îl vedem câștigând al doilea premiu în scurt timp. În această stagiune, sportivul lui Houston Rockets are medii de 34.7 puncte, 6.3 recuperări și 8.6 pase decisive.

Desigur, pentru ca James Harden să câștige încă un MVP este nevoie ca Houston Rockets să termine pe o poziție cât mai bună în conferința de Vest. În prezent, echipa texană se află pe locul 5, cu 25 de victorii și 18 înfrângeri, fiind la 4.5 meciuri distanță de liderul Denver Nuggets. 

*foto: sportingnews.com

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    cum adica
    fiind la 4.5 meciuri distanta de Denver Nuggets?

    cu 5 ani în urmă (15.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca highflyer:

      adica
      la 4.5 meciuri distanta de denver nuggets :)).

      daca eu am doua victorii si tu doua infrangeri, esti la doua meciuri de mine. daca eu am 5 victorii si tu 5 infrangeri. esti la cinci jocuri de mine. daca eu am cinci victorii si tu ai o victorie si cinci infrangeri esti la.... cat? :))

      cu 5 ani în urmă (15.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ii prima data cand aud
      asa exprimare :))

      cu 5 ani în urmă (15.01.2019)
    • Istrate David:

      Exprimare
      Dragi cititori,

      exprimarea este corecta. Avand in vedere ca in NBA nu se joaca etape ci exista echipe care au si cu 3-4 meciuri in plus fata de altele s-a creat acest indice numit gb (games behind). Spre exemplu daca o echipa are cu 4 victorii mai mult decat alta si cu 5 infrangeri in minus atunci se face media. Adica echipa mai slaba este cu 4.5 meciuri in spate. Dar, aveti dreptate, ar fi trebuit sa explic asta in articol.

      cu 5 ani în urmă (15.01.2019)
    • Istrate David:

      Informatie
      Puteti verifica aceasta informatie pe site-ul oficial nba.com/standings la categoria GB.

      cu 5 ani în urmă (15.01.2019)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      da, merci
      n-am zis ca-i gresit, numai exprimarea mi s-a parut bizara si n-am stiut de conceptul asta.
      Merci pt lamuriri. Zi faina.

      cu 5 ani în urmă (15.01.2019)
    • Istrate David:

      Re
      Multumesc, ma bucur ca am fost de folos. O zi faina si dumneavoastra!

      cu 5 ani în urmă (15.01.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate