Stiri Juniori U17 Masculin

NBA Junior ajunge în România. Primul camp va avea loc la Cluj-Napoca

David Istrate

David Istrate
24.01.2018

nba junior romania

La ultima ședintă a Consiliului Director al Federației Române de Baschet, convocată în data de 22 ianuarie, s-a aprobat cu unanimitate de voturi implementarea proiectului NBA Junior în România.

NBA Jr. face parte din politica de expansiune a ligii nord-americane, fiind un program pentru copiii din toată lumea. Asociația condusă de Adam Silver creează astfel ligi pentru juniori atât în țări cu tradiție în baschet, precum Grecia, Spania, Lituania, Serbia, cât și în țări în care baschetul nu este așa dezvoltat, precum Scoția, Vietnam, Uganda sau Bahrain. Se organizează antrenamente, tabere, traininguri pentru antrenori, dar au loc și meciuri propriu-zise între echipele formate, toate sub observarea atentă a reprezentanților NBA. De asemenea, tinerii baschetbaliști au parte și de surprize, deoarece de multe ori își fac prezența jucători care activează în liga americană

Prin urmare, vestea venirii NBA Jr. în România este una foarte bună care poate deschide noi orizonturi de colaborare cu NBA. Conform ședinței Consiliului Director, proiectul se va derula inițial la Cluj-Napoca și ulterior în alte orașe din țară.

„Presedintele FRB, Horia Paun, informeaza Consiliul Director despre discutiile avute cu reprezentantii NBA pentru implementarea proiectului pilot „NBA Junior” si in Romania: acesta se va derula initial la Cluj-Napoca si ulterior si in alte orase din tara. Se aproba cu unanimitate de voturi derularea acestui proiect., conform site-ului oficial al Federației Române de Baschet.

De asemenea, profesorii de educație fizică și sport din Cluj-Napoca au fost înștiințați deja despre acest lucru, fiind invitați la o ședință de informare. După cum reiese din comunicat se va înființa o ligă la care vor participa elevii clasei a IV-a.

„Ca urmare a protocolului încheiat între Asociația Județeană de Baschet Cluj și Inspectoratul Școlar Județean Cluj, al cărui obiect este colaborarea dintre cele 2 părți în vederea organizării, în premieră pentru România, cu sprijinul NBA, a competiției Liga NBA Junior adresată elevilor din clasele a IV-a, vă rugăm să desemnați un profesor de educație fizică și sport din unitatea dumneavoastră de învățământ pentru participarea la ședința de informare despre Liga NBA Junior pentru elevii claselor a IV-a care va avea loc la Sala Polivalentă – sala de conferință de presă (acces media/acces birouri – strada Uzinei Electrice), în data de 29 ianuarie 2018, ora 14,30.”

Vom reveni cu mai multe detalii pe parcurs!

*foto: newsela

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!