Stiri

NBA: Kawhi Leonard se mută împotriva voinței sale în Conferința de Est, la Toronto Raptors

Eduard Popa

Eduard Popa
19.07.2018

kawhi leonard transfer demar derozan

San Antonio Spurs s-a despărțit în sfârșit de superstarul supărat, Kawhi Leonard. Baschetbalistul care a câștigat de două ori premiul pentru cel mai bun apărător al NBA a ajuns la Toronto Raptors, în Conferința de Est, după ce a fost dat la schimb de către Spurs pentru un alt jucător de calibru, DeMar DeRozan. De asemenea, la Toronto mai ajunge veteranul Danny Green, în timp ce Spurs l-a obținut și pe Jakob Poetl, dar și o opțiune în draftul NBA.

Considerat de mulți unul dintre cei mai buni jucători din NBA, Kawhi Leonard a avut mult de pătimit după accidentarea suferită în finala Conferinței de Vest la cheremul lui Zaza Pachulia. Leonard a jucat doar 9 meciuri în sezonul precedent din cauza problemelor de sănătate. De altfel, conducerea clubului, dar și unii coechipieri, s-au arătat nemulțumiți de faptul că Leonard s-a ferit să mai intre pe parchet în sezonul precedent, fapt ce a deteriorat defenitiv legătura dintre Kawhi și oficialii lui Spurs.

De 2 ori All-Star, de 2 ori Defensive Player of the Year, campion NBA în 2014 și MVP al aceleași finale, presa americană susține că Leonard ar fi cerut să ajungă la Los Angeles Lakers, chiar și după ce LeBron James a semnat cu clubul din California. Cu toate acestea, Spurs au perfectat un transfer care îl ține tot mai departe pe Kawhi de conferința de vest. Aceleași surse din presa americană susțin că baschetbalistul ar fi nemulțumit de trecerea la Toronto și că s-ar putea, aproape sigur, să renunțe la canadieni după doar un an, când ar deveni liber de contract.

De partea cealaltă DeMar DeRozan este un baschetbalist într-un continuu progres, fapt arătat și de cele 4 selecții în All-Star Game, dar și pentru că a fost ales în a doua echipă a NBA în acest sezon. DeRozan a avut în stagiunea recentă încheiată medii de 23 de puncte și 5,2 pase decisive, în 34 de minute pe meci. DeRozan avea acum oportunitatea să ajungă într-o finală NBA cu Raptors, odată cu dispariția lui LeBron James din Est. Cu toate că i s-a promis că nu va fi transferat, DeRozan a fost folosit ca monedă de schimb pentru Leonard, fapt ce nu i-a căzut deloc bine lui DeMar.

Cu toate acestea, el a fost extrem de bine primit de către legendarul antrenor Gregg Popovich, care îl vede pe DeRozan, baschetbalist cu un contract pe 3 ani de 83 de milioane de dolari, drept un potențial lider al echipei pe viitor.

În ultimul sezon, San Antonio Spurs a terminat pe locul 7 în Conferința de Est, în contextul în care le-a lipsit chiar Leonard. Odată cu transferul lui DeRozan, texanii vor căuta să se bazeze pe noul jucător, dar și pe All-Star-ul LaMarcus Aldiridge, pentru a continua seria de jocuri consecutive cu palmares pozitiv în NBA.

DeRozan a ținut să se exprime dur pe Instagram, după ce a simțit că a fost trădat de echipa canadiană pentru care a jucat timp de nu mai puțin de 9 ani consecutivi.

De asemenea, și Leonard este supărat, acesta neavând niciun gând să joace la Toronto, mai ales să își prelungească înțelegerea cu ei. Însă aceeași situație s-a petrecut și în sezonul precedent cu Paul George, dat ca sigur din vara aceasta la Los Angeles Lakers, dar care a semnat un contract cu Oklahoma City Thunder.

Urmează să vedem cum se va desfășura în continuare această adevărată telenovela în care este implicat Kawhi Leoanrd.

*foto: cbc.ca

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    @Eduard Popa
    1. S-ar putea, mai mult ca sigur sa...? :)
    2. Pentru a continua seria de jocuri consecutive cu palmares pozitiv in Europa?

    cu 5 ani în urmă (19.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate