Stiri

NBA: Kemba Walker a marcat 60 de puncte în meciul aniversar al lui Charlotte Hornets

David Istrate

David Istrate
18.11.2018

În seara precedentă, Spectrum Center din Charlotte, Carolina de Nord, a fost umplută până la refuz de suporterii echipei lui Michael Jordan, care a împlinit 30 de ani de la înființarea sa. Din păcate pentru aceștia, după un joc foarte intens, cu performanțe excepționale, Philadelphia 76ers a câștigat în fața gazdei cu scorul de 122-119.

Într-o atmosferă de sărbătoare, oaspeții au preluat inițiativa încă din debutul partidei, dominându-și adversarii în ofensivă. De partea celalaltă, acțiunile individuale ale lui Kemba Walker au fost singurele care au ținut-o pe Charlotte Hornets în meci. Cu toate acestea, avantajul baschetbaliștilor lui Brett Brown a crescut tot mai mult, ajungând la un moment dat la 17 puncte. Philadelphia 76ers a evoluat ca o echipă, iar cele trei staruri din lot, Embiid, Simmons și Butler, s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Începând însă cu a doua jumătate din sfertul secund, gazdele au jucat din ce în ce mai bine și au ținut-o pe adversară la jumătate din punctele înscrise în prima secvență. Prin urmare, înainte ca jucătorii celor două echipe să intre la vestiare, scorul era 63-56 pentru Philadelphia 76ers.

După reluarea confruntării, jocul a devenit mult mai echilibrat, fiind dominat în mare parte de Kemba Walker. Nu mai puțin de 10 schimbări de lider au avut loc în aceste 24 de minute, în care niciuna dintre cele două formații nu a mai reușit să se distanțeze la mai mult de 10 puncte. Philadelphia 76ers a fost aproape de a se depărta definitiv, însă baschetbaliștii conduși de James Borrego au revenit și au trecut și în față. Jimmy Butler a ratat șansa de a închide meciul cu ultima aruncare și astfel Hornets și Sixers au intrat în prelungiri, după ce la finalul timpului regulamentar, tabela arăta 110-110.

Gazdele au început mai bine repriza suplimentară și au condus în două rânduri, însă în ultimele 3 minute Philadelphia 76ers a demonstrat de ce este considerată una din favoritele la câștigarea conferinței. Cu 10 secunde rămase, la 119-119, Brett Brown a luat surprinzătoarea decizie de a-i permite lui Jimmy Butler să își asume din nou ultima aruncare, cu toate că o ratase la finalul timpului regulamentar și cu toate că aceasta partidă a fost de-abia a 3-a în maieul lui Sixers. Baschetbalistul american nu a dezamăgit și a înscris o triplă dintr-o poziție foarte dificilă, prin care a adus victoria echipei sale.

Liderul învingătorilor a fost Joel Embiid, cu 33 de puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace și o intercepție. Ben Simmons a fost și el aproape de un triple-double, lipsindu-i o singură pasă decisivă (23 de puncte, 11 recuperări și 9 pase decisive), în timp ce JJ Redick și-a ajutat echipa cu 5 coșuri de la distanță. Marcatorul ultimei aruncări, Jimmy Butler, a contabilizat 15 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepții și 2 capace.

De partea cealaltă, Kemba Walker a reușit să își întreacă recordul personal de puncte marcate într-un meci, dar și pe cel al francizei. Conducătorul de joc al lui Hornets a înscris 60 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări, 4 pase decisive și 4 intercepții. Walker a fost perfect de la linia de fault (12/12), a avut 43% de la distanță (6/14) și 75% din interiorul semicercului (15/20).

În urma acestui duel, Philadelphia a obținut a 11-a victorie stagională și cu 7 înfrângeri se situează pe locul 4 în Est. În schimb, Charlotte Hornets, cu 7 victorii și 8 înfrângeri ocupă poziția a 8-a în aceeași conferință.

*foto: associated press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!