Stiri

NBA: Kevin Durant și-a rupt tendonul ahilian în meciul 5 al finalei cu Toronto Raptors

David Istrate

David Istrate
13.06.2019

Luni noaptea, Scotiabank Arena a găzduit confruntarea dintre Toronto Raptors și Golden State Warriors, care ar fi putut să încheie sezonul 2018-2019 al ligii nord-americane. Totuși, oaspeții nu au renunțat și au revenit după trei coșuri de la distanță înscrise de Klay Thompson și Steph Curry.

Prin urmare, campioana en-titre s-a impus cu 106-105 și a dus scorul general la 3-2. Cu toate acestea, bucuria californienilor a fost stricată de un eveniment ce a avut loc la începutul actului secund. Kevin Durant, revenit pe parchet după mai bine de o lună, a încercat să pătrundă, însă s-a accidentat destul de grav și nu a mai putut intra în meci. Acesta a fost văzut părăsind arena canadiană cu niște cârje iar zvonurile nu erau printre cele mai plăcute. Adrian Wojnarowski și Ramona Shelbourne au fost primii care au anunțat că Durant este suspect de ruptură a tendonului lui Ahile.

Au urmat două zile în care niciuna dintre tabere nu a mai anunțat nimic și astfel, toată suflarea baschetbalistică era ținută în suspans. Între timp, diverși oameni de presă, foști baschetbaliști, hall of fameri au dezbătut acest subiect până la epuizare, încercând să găsească diverși vinovați pentru accidentarea lui Kevin.

În cele din urmă, miercuri dimineața (12.06), Kevin Durant a publicat o postare în care a anunțat că, într-adevăr, și-a rupt tendonul ahilian și că deja a și fost operat. De asemenea, MVP-ul din 2014 a transmis și un mesaj în care a mulțumit tuturor celor ce și-au arătat susținerea:

Vreau să vă dau un update tuturor: mi-am rupt tendonul ahilian. Operația a avut loc astăzi și a fost un succes. Foarte ușor.

Drumul meu spre revenire începe astăzi. Am familia și pe cei iubiți alături de mine și apreciem cu adevărat mesajele și susținerea pe care ați arătat-o.

Așa cum am spus și luni, sunt rănit adânc, dar sunt ok. Baschetul este cea mai mare iubire a mea și am vrut să fiu pe teren în acea seară pentru că asta fac eu. Am vrut să îmi ajut coechipierii în cursa lor spre câștigarea celui de-al treilea titlu.

Așa decurg lucrurile în baschet și sunt mândru că am dat tot ce am putut, fizic, și sunt mândru că frații mei au obținut victoria. Va fi o călătorie însă sunt construit pentru asta. Sunt un baschetbalist. Știu că frații mei pot obține această victorie în meciul 6 și îi voi susține alături de Dub Nation în timp ce vor face asta.”

View this post on Instagram

What’s good everybody I wanted to update you all: I did rupture my Achilles. Surgery was today and it was a success, EASY MONEY My road back starts now! I got my family and my loved ones by my side and we truly appreciate all the messages and support people have sent our way. Like I said Monday, I'm hurting deeply, but I'm OK. Basketball is my biggest love and I wanted to be out there that night because that’s what I do. I wanted to help my teammates on our quest for the three peat. Its just the way things go in this game and I'm proud that I gave it all I physically could, and I'm proud my brothers got the W. It's going to be a journey but I'm built for this. I’m a hooper I know my brothers can get this Game 6, and I will be cheering with dub nation while they do it.

A post shared by 35 (@easymoneysniper) on Jun 12, 2019 at 12:54pm PDT

Imediat după ce Kevin Durant a făcut această postare, mesajele de susținere au început să curgă pe rețelele de socializare. Printre cei care și-au transmis susținerea față de jucătorul lui Warriors se numără: Isaiah Thomas, Paul George, Luka Doncic, Javale McGee, Kevin Love, Dejounte Murray, Mo Bamba, Zaza Pachulia, dar și Alhaji Mohammed. Se știe faptul că baschetbalistul ce a evoluat în acest sezon la Cluj-Napoca îl cunoaște pe Kevin Durant, fiind urmărit de acesta pe Instagram.

Practic, această accidentare înseamnă că Durant, cel mai probabil, va rata o bună parte a următorului sezon, dacă nu chiar tot. Acest lucru va avea un impact uriaș asupra ligii nord-americane, asupra mutărilor care se vor face și, mai ales, asupra lui Warriors. Însă, până atunci, trupa condusă de Steve Kerr va juca joi noaptea (13.06) meciul 6 al finalei, această partidă fiind ultima jucată vreodată în Oracle Arena. Rămâne de văzut ce se va întâmpla: va câștiga Toronto Raptors pe terenul adversarilor sau vom avea parte de un nou meci 7, pentru prima oară în trei ani?

*foto: Nathaniel S. Butler/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!