Stiri

NBA: King James a debutat oficial pentru Los Angeles Lakers

David Istrate

David Istrate
19.10.2018

 lebron james debut lakers 

După o vară foarte lungă, în care au avut loc o sumedenie de mutări spectaculoase, a sosit în sfârșit primul joc în noul sezon pentru LA Lakers. Formația din California s-a deplasat pe terenul lui Portland Trail Blazers, echipă ce a fost eliminată în prima rundă a playoff-ului trecut.

Cu siguranță, povestea serii a fost reprezentată de debutul lui LeBron James sub comanda lui Luke Walton, după 15 ani petrecuți în conferința de Est, la Cleveland Cavaliers și Miami Heat. Superstarul american a început excelent duelul cu Trailblazers, primele patru puncte ale sale fiind marcate în urma a două dunkuri pe tranziție. Inspirați de jocul bun al lui King James, coechipierii săi au fost foarte activi atât în atac cât și în apărare și au reușit rapid să își construiască un avantaj de 10 puncte. Însă, treptat gazdele au revenit în meci și au recuperat deficitul, trecând în avantaj pe finalul primului sfert.

Rezervele din echipa lui Terry Stots au continuat să le domine pe cele ale oaspeților și astfel, Portland Trail Blazers și-a construit la rândul ei un ecart de 10 puncte. Nik Stauskas, venit de pe bancă, a jucat excepțional, reușind să marcheze la un moment dat 16 din ultimele 18 puncte ale echipei sale, cu 4 aruncări perfecte de la distanță. În același timp, ceilalți jucători din ambele tabere s-au întrecut în ratări din afara semicercului. După reintroducerea lui LeBron James în teren, oaspeții au jucat mult mai bine și au redus din diferență, datorită unui efort excepțional venit la ambele capete ale terenului din partea lui Javale McGee. În atac, Rajon Rondo a organizat foarte bine jocul și astfel, Josh Hart a egalat la 61 cu 30 de secunde rămase din prima repriză. În cele din urmă, gazdele au reușit să intre în avantaj la vestiare după un tip-dunk înscris de Evan Turner.

Gazdele au început foarte bine repriza secundă și s-au distanțat din nou la peste 5 puncte, însă nu s-a mai observat aceeași precizie la aruncări. Principalele guri de foc din lotul lui Stots, Lillard și McCollum, au încercat să își intre în mână, fără succes însă, și astfel LA Lakers a revenit, datorită unor coșuri ușoare pe tranziție. Josh Hart a marcat primul coș de la distanță pentru echipa californiană după 15 ratări și Lakers a revenit la conducere, scor 85-83. Au urmat două capace și un dunk din partea lui Zach Collins și apoi o triplă a lui McCollum, prin care Portland Trail Blazers a ajuns în față. Rondo și Hart au marcat fiecare câte un coș de 3 puncte și astfel, scorul înaintea ultimelor 10 minute era 93-91 pentru gazde.

La fel ca în actul precedent, Portland Trail Blazers a început mai bine sfertul, reușind un parțial de 8-2. Oaspeții s-au apropiat la un punct după un coș de 3 puncte reușit de Lonzo Ball, însă gazdele au răspuns cu încă două reușite de la distanță, prin care scorul a devenit 107-100. Elevii conduși de Terry Stots au continuat să joace foarte bine și avantajul s-a mărit la 10 puncte, cu 5 minute rămase din această confruntare. Luke Walton a cerut un timp de odihnă, însă acesta nu și-a arătat efectul, ba mai mult, gazdele au înscris în continuare cu mare ușurință. Jucătorii lui Lakers au încercat să revină pe tabelă și au marcat două coșuri consecutive de la distanță, însă în cele din urmă Portland Trail Blazers s-a impus cu 128-119.

În primul joc pentru LA Lakers, LeBron James a terminat cu 26 de puncte, 12 recuperări și 6 pase decisive în 37 minute petrecute pe teren. Din lotul lui Luke Walton încă 5 jucători au mai depășit borna celor 10 puncte: Josh Hart (20 de puncte, 4 recuperări), Brandon Ingram (16 puncte, 4 recuperări), Kyle Kuzma (15 puncte, 5 recuperări), Rajon Rondo (13 puncte, 11 pase decisive) și JaVale McGee (13 puncte, 8 recuperări).

Din echipa gazdă s-au remarcat: Damian Lillard (28 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive), Nik Stauskas (24 de puncte), CJ McCollum (21 de puncte, 5 recuperări), Jusuf Nurkic (16 puncte, 9 recuperări) și Evan Turner (13 puncte, 6 pase decisive).

Rezumatul meciului:

Într-un alt meci disputat în noaptea precedentă, Philadelphia 76ers s-a impus cu ușurință în fața lui Chicago Bulls. Ben Simmons a realizat cel de-al doilea triple-double al sezonului, după cel reușit de Elfrid Payton în duelul cu Houston Rockets, din urmă cu două seri. Baschetbalistul de origine australiană a terminat partida cu 13 puncte, 13 recuperări și 11 pase decisive, în timp ce Joel Embiid a contabilizat 30 de puncte, 13 recuperări și 4 capace. De partea cealaltă, Zach LaVine a confirmat forma bună în care se află și a înscris 30 de puncte, la care a adăugat 5 recuperări, 3 pase decisive și 3 capace. Tânărul jucător a fost urmat de Bobby Portis, baschetbalist ce a terminat în double-double: 20 de puncte, 11 recuperări.

De asemenea, cea de-a treia seară a noului sezon a oferit și primul game-winner marcat cu mai puțin de o secundă rămasă din timpul regulamentar. Miami Heat și Washington Wizards s-au confruntat în capitala Statelor Unite ale Americii și după un joc echilibrat, Kelly Olynyk a adus victoria pentru oaspeți. Cel mai bun baschetbalist din lotul lui Erik Spoelstra a fost Josh Richardson cu 28 de puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, în timp ce Rodney McGruder a adunat 20 de puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Din tabăra adversă, remarcații au fost așa cum ne-au obișnuit John Wall (26 de puncte, 9 pase decisive, 3 recuperări) și Bradley Beal (20 de puncte).

Liga nord-americană continuă în această noapte cu încă 9 partide.

 

*foto: sbnation.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate