Stiri

NBA: Klay Thompson a depășit recordul de coșuri de trei puncte marcate într-un meci

David Istrate

David Istrate
30.10.2018

Campioana ultimelor două ediții ale ligii nord-americane de baschet a avut un început de sezon mai dificil, dar apoi și-a intrat rapid în mână și acum domină campionatul. Cu un record de 7-1, formația californiană arată incredibil de bine fără DeMarcus Cousins și este greu de găsit o echipă care ar putea să o bată.

 În această seară, elevii lui Steve Kerr s-au deplasat pe terenul celor de la Chicago Bulls, trupă aflată în reconstrucție. Campionii NBA au pornit ca din pușcă meciul și au câștigat primul sfert la 16 puncte, scor 44-28. În acea perioadă, Klay Thompson reușise deja să marcheze 22 de puncte în urma a 6 coșuri de la distanță. Avantajul oaspeților s-a mărit și mai mult în actul secund, iar la pauză Golden State Warriors conducea la 42 de puncte (92-50). Fără să se mai pună problema învingătoarei, jucătorii lui Warriors au jucat în al treilea sfert pentru Klay Thompson, iar rezultatul s-a văzut la jumătatea celor 12 minute. Baschetbalistul de 28 de ani a marcat 14 coșuri de 3 puncte și a depășit precedentul record deținut de Steph Curry (13 triple – 17.11.2016, vs. New Orleans Pelicans). În cele din urmă, partida s-a terminat cu victoria echipei campioane, care a marcat nu mai puțin de 149 de puncte și s-a impus cu 149-124.

Klay Thompson a contabilizat 52 de puncte și 5 pase decisive în doar 27 de minute, în timp ce Steph Curry a adunat 23 de puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive și 3 intercepții. De partea cealaltă, atât Zach LaVine cât și Antonio Blakeney au reușit să înscrie câte 21 de puncte, în timp ce alți 4 jucători au fost în double-digits.

Revenind la Golden State Warriors, nu putem decât să rămânem uluiți de performanțele pe care jucătorii acesteia le realizează seară de seară. Această serie a început cu partida de pe teren propriu în compania lui Washington Wizards, când Steph Curry a marcat 51 de puncte, datorită a 11 aruncări reușite de la distanță. Apoi, în următorul meci, a fost rândul lui Kevin Durant să iasă la rampă. Cel mai bun jucător al ultimelor două finale a adunat 41 de puncte în victoria echipei sale din New York. După o pauză de o zi, Golden State Warriors a trecut de Brooklyn Nets, iar Steph Curry și Kevin Durant au marcat împreună 69 de puncte (35 – Steph, 34 – Kevin). A urmat deplasarea din această seară, în care Klay Thompson a înscris 52 de puncte, prin care baschetbalistul draftat de Warriors a reușit cea mai bună performanță stagională a ligii din punct de vedere al punctelor.

Astfel, observăm că în 3 din ultimele 4 meciuri, un jucător din lotul lui Kerr a marcat cel puțin 20 de puncte într-un sfert. Curry a reușit 24 de puncte în primul sfert din meciul cu Washington Wizards, Durant a terminat partida cu Knicks cu un sfert de 22 de puncte, în timp ce Klay Thompson a reușit tot 22 de puncte în primul act al confruntării din această seară. O altă statistică uimitoare este că în această serie de 4 jocuri, trio-ul Curry-Durant-Thompson a marcat 357 de puncte. Acest lucru înseamnă că cele trei superstaruri au reușit o medie de 89.25 puncte/meci în ultimele 4 întâlniri. De asemenea, din aceste 357 de puncte, 256 au fost înscrise de Steph Curry și Kevin Durant. Prin urmare, cei doi coechipieri de la Warriors au adunat împreună 64 de puncte/partidă.

Aceste cifre arată din nou invincibilitatea echipei ce a ieșit campioană de trei ori în ultimele patru sezoane. În același timp, probabil că această libertate pe care elevii lui Steve Kerr o au este o strategie a antrenorului pentru a-i ține montați și concentrați. Cu siguranță, în cazul în care baschetbaliștii lui Warriors nu ar suferi accidentări grave, formația din Oakland are șanse să își depășească propriul record de victorii într-un sezon (73 – 2015-2016).

 

 

*foto:Associated Press

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Thompson
    Fantastic ce aruncare rapida are!

    cu 5 ani în urmă (30.10.2018) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Thompson
    Un record opținut in mai puțin de 3 sferturi de meci. A jucat dacă nu mă înșel până în sfertul 3( din care doar 6-8 minute din cele 12 minute cat are un sfert în NBA).

    cu 5 ani în urmă (31.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!