Stiri

NBA: LeBron James depășește borna celor 30.000 de puncte marcate în întreaga sa cariera

David Istrate

David Istrate
24.01.2018

LeBron James a înscris 28 de puncte pe terenul lui San Antonio Spurs, însă cu toate acestea Cleveland Cavaliers ajunge la a 7-a înfrângere în ultimele 10 partide. De asemenea, gazdele au jucat fără Kawhi Leonard, Manu Ginobili, Rudy Gay și Pau Gasol. 

Înaintea duelului cu Spurs, Lebron mai avea nevoie de 7 puncte pentru a ajunge la 30.000. El a reușit să marcheze 8 puncte în primul sfert și astfel a devenit al 7-lea jucător care ajunge la această performanță după: Kareem Abdul-Jabaar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan, Dirk Nowitzki și Wilt Chamberlain. James este cel mai tânăr component din clubul jucătorilor cu peste 30.000 de puncte, având 33 de ani și 24 de zile.

„Cavalerii” au început mai bine decât în alte dăți și s-au instalat la conducere. Texanii s-au ținut aproape și astfel, cu 3 minute rămase din primul act, scorul era 21-21. În acest moment LeBron, care până atunci abordase o atitudine de pass-first, a decis să arunce mai mult. A ratat două libere dar apoi a înscris un coș de 2 puncte, iar cu o secundă rămasă a mai pus încă 2 puncte pe tabelă. Au fost punctele cu numărul 30.000 și 30.001 pentru superstarul american. De remarcat este că în acel moment jucătorii de pe teren ai adversarei aveau doar 22.629 de puncte în total. În debutul sfertului al doilea, jocul a fost la fel de echilibrat, însă pe parcurs San Antonio Spurs a început să preia inițiativa partidei. Jucătorii antrenați de legendarul Gregg Popovich au respectat excelent planul de joc și la pauză conduceau cu 63-55.

Nici după întoarcerea de la cabine jucătorii lui Cavs nu s-au regăsit în apărare, iar în atac au avut multe greșeli. Prin urmare, gazdele și-au continuat dominația, iar diferența a ajuns la 14 puncte. Formația din Ohio, condusă de Wade, a încercat o revenire, însă de fiecare dată când se apropia mai tare, jucătorii lui Spurs reușeau să riposteze. Cele două trupe au fost la egalitate în sfertul al treilea, astfel gazdele și-au păstrat avantajul de 8 puncte. În ultimul act, nu s-a mai produs nicio schimbare și San Antonio Spurs a câștigat cu scorul de 114-102.

Pentru gazde, DaMarcus Aldridge, care a fost anunțat drept rezervă în All Star Game chiar în seara aceasta, a marcat 30 de puncte la care a adăugat 8 recuperări. De asemenea, Dejounte Murray, care i-a luat locul francezului Tony Parker în prima echipă, a fost aproape de un triple-double neobișnuit cu 19 puncte, 10 recuperări și 7 intercepții.

De partea cealaltă, LeBron James a fost și el aproape de un triple-double cu 28 de puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive. Următorul marcator a fost Isaiah Thomas cu 14 puncte și, apoi, Jae Crowder cu 13 puncte.

În urma acestei confruntări, San Antonio Spurs obține cea de-a 31 victorie și o egalează pe Minnesota Timberwolves în clasamentul conferinței de Vest. Texanii, loviți de foarte multe accidentări în sezonul acesta, se găsesc totuși pe locul al 3-lea datorită planului tactic gândit de Gregg Popovich.

Cleveland Cavaliers nu reușește să iasă din forma slabă pe care o arată și, cu 27 de victorii și 19 înfrângeri, rămâne pe poziția a 3-a în conferința de Est. 

Revenind la performanța lui LeBron James, este deosebit de importantă prin prisma faptului că acesta este un jucător care caută mai întâi să paseze și apoi să arunce. Deja James a fost felicitat pe Twitter de ultimii doi jucători care au ajuns la 30.000 de puncte marcate, Dirk Nowitzki și Kobe Bryant. De asemenea, Gregg Popovich, antrenorul lui San Antonio Spurs declara înainte de meci: 

„Este o realizare foarte frumoasă, însă ce altceva mai poți zice despre LeBron care să nu fi fost spus deja de mai multe ori? E un jucător extraordinar și extrem de competitiv.” 

Însă primul care l-a felicitat pe LeBron a fost chiar el însuși. Într-o postare pe Instagram, cel poreclit „The King” a scris o postare dedicată lui în trecut, alături de o poză cu el de la liceu.

„Îmi doresc să fiu primul care să te felicit pentru această realizare pe care o vei atinge deseară. Doar o mână de jucători au reușit să ajungă la această performanță înaintea ta și deși știu că tu nu ai urmărit niciodată asta, te rog să îți iei timp să reflectezi asupra acestui lucru. Casa în care urmează să intri are doar 6 locuri deocamdată, însă mâine va fi adăugat încă unul. Ar trebui să fii mândru și onorat că ai fost invitat în această casă. Sunt atâția oameni care au făcut ca acest lucru să fie posibil așa că transmite-le mulțumirile tale. Iar când găsești puțin timp pe care să îl petreci în singurătate, zâmbește, uită-te înspre cer și mulțumește. Acestea fiind spuse, felicitări din nou, Young King!”, conform paginii de Instagram a lui Lebron James.  

LeBron James, aflat în cel de-al 15-lea sezon, cu 30.021 de puncte, mai are de marcat încă 8367 de puncte pentru a-l depăși pe Kareem Abdul-Jabaar, cel ce se află pe prima poziție în clasamentul all-time.

*foto: Getty Images 

2 comentarii la aceasta stire:
  • YMCA alin67 :

    ciudatenie & fapt divers...
    De fapt nu este vorba de punctele inscrise in intreaga cariera (de profesionist), ci doar de cele inscrise in sezonul regulat, NBA tinand statistici separate si necumuland realizarile din playoffs, considerandu-se ca nu toti jucatorii beneficiaza de meciurile din "post season". James are 6163 si este pe primul loc la puncte marcate in playoffs. Ca fapt divers, 2022 (la 37 de ani) este anul in care se preconizeaza ca Lebron va trece pe primul loc in clasamentul scorerilor all-time.

    cu 6 ani în urmă (24.01.2018) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe randy :

    LeBron
    The King...👑🥇🏀

    cu 6 ani în urmă (24.01.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate