Stiri

NBA: Los Angeles Clippers se impune din nou în fața campioanei en-titre și trimite seria în meciul 6

David Istrate

David Istrate
25.04.2019

Având în vedere că 5 din 8 echipe au obținut deja calificarea în semifinalele conferințelor, în seara precedentă au fost programate doar două partide. Ambele au fost destul de echilibrate, diferența finală fiind de maxim opt puncte.

Noaptea de 24 aprilie a început cu partida a 5-a dintre Houston Rockets și Utah Jazz, aceasta având loc în Toyota Center din Houston. Gazdele au început mai bine și s-au aflat la conducere în cea mai mare parte a primului sfert însă, în actul secund, oaspeții au trecut în față. Jocul a rămas în continuare echilibrat și ca rezultat al presiunii făcute de elevii lui Mike D'Antoni, Houston Rockets a intrat în avantaj la vestiare, scor 46-42. Imediat după începerea celei de-a doua reprize, Harden & Co. au mărit și mai tare diferența dintre cele două tabere. Jucătorii lui Utah Jazz nu au renunțat la luptă și le-au făcut viețile grele adversarilor săi, însă, în cele din urmă, Houston Rockets s-a impus cu 100-93. Astfel, formația texană a câștigat seria cu 4-1 și s-a calificat în semifinalele conferinței de Vest, unde o va întâlni pe câștigătoarea seriei Golden State Warriors – Los Angeles Clippers.

Ca de-obicei, James Harden a fost principalul jucător al gazdelor, terminând acest joc cu 26 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 4 capace și 3 intercepții. Acesta a fost ajutat de Clint Capela (16 puncte, 10 recuperări, 3 capace, 2 pase decisive), Chris Paul (15 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții) și Eric Gordon (15 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, un capac). De partea cealaltă, cei mai buni din lotul lui Quin Snyder au fost Royce O'Neale (18 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive), Ricky Rubio (17 puncte, 11 pase decisive, 3 intercepții, 2 recuperări), Jae Crowder (15 puncte, 10 recuperări), Donovan Mitchell (12 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție) și Joe Ingles (11 puncte, 9 pase decisive, 6 recuperări, 3 intercepții).

În celălalt meci al serii, Los Angeles Clippers a învins pe terenul lui Golden State Warriors cu scorul de 129-121. Dacă la precedenta victorie a formației pregătite de Doc Rivers, aceasta a reușit o revenire spectaculoasă de la -31, de această dată, Los Angeles Clippers a dominat jocul de la început până la final. Gazdele s-au aflat la conducere în doar două rânduri și cel mai mare avantaj al lor a fost de patru puncte. În schimb, oaspeții au fost în față mai mereu și au intrat la vestiare cu un avantaj de 8 puncte, scor 71-63. Și partea a doua a confruntării a fost controlată de cei de la Los Angeles Clippers, care au fost în permanență urmăriți de adversarii. Jucătorii lui Steve Kerr au reușit să egaleze în ultimul sfert însă nu au mai avut energie să o depășească pe echipa din Los Angeles. Prin urmare, Clippers s-a impus cu 129-121 și a trimis această serie în meciul 6, care va avea loc în Staples Center, vineri, 26 aprilie.

Lou Williams a reușit o nouă prestație uriașă, adunând 33 de puncte, 10 pase decisive și 4 recuperări. Din lotul lui Doc Rivers, s-au mai remarcat Danilo Gallinari (26 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Montrezl Harrell (24 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, un capac), Patrick Beverley (17 puncte, 14 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție) și JaMychal Green (15 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive). De partea cealaltă, Kevin Durant (45 de puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, un capac), Steph Curry (24 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, un capac) și Klay Thompson (22 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) au înscris 91 de puncte din totalul de 121 marcate de Golden State Warriors.

Playoff-ul NBA continuă în această seară (25.04) cu încă un meci:

San Antonio Spurs – Denver Nuggets (ora 03:00 – meciul 6, scorul este 3-2 pentru Nuggets)

*foto: Ben Margot/Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!