Stiri

NBA: Los Angeles Lakers, fără șanse la playoff după înfrângerea cu Brooklyn Nets

David Istrate

David Istrate
23.03.2019

În seara precedentă (22 martie), Los Angeles Lakers s-a văzut învinsă în fața lui Brooklyn Nets, scor 106-111, și astfel a ratat calificarea în playoff-ul NBA. Așadar, primul sezon al lui LeBron James la formația californiană se încheie cu un final neașteptat.

Chiar dacă șansele nu mai prea existau, din punct de vedere matematic, Los Angeles Lakers ar mai fi putut să se califice în faza următoare a ligii nord-americane. În același timp, Brooklyn Nets, una dintre surprizele acestui sezon, venea în Staples Center cu o dorință clară de victorie pentru că aceasta încă luptă pentru un loc cât mai bun în conferința de Est. O motivație suplimentară a fost simțită cel mai probabil de D'Angelo Russell, jucător draftat de LA Lakers în 2015 și cedat două sezoane mai târziu.

Confruntarea din cunoscuta arenă americană a fost una foarte echilibrată, având loc nu mai puțin de 23 de schimbări de lider. Cea mai mare diferență a jocului a fost de 9 puncte, atunci când Brooklyn Nets a condus cu 69-60, în timp ce cel mai mare avantaj al gazdelor a fost de 7 puncte. La pauză, diferența dintre cele două formații a fost de un singur punct în favoarea echipei lui Kenny Atkinson, scor 44-43.

În repriza a doua, Brooklyn Nets a fost echipa care a preluat mai mult inițiativa și care a reușit să se remarce mai mult. În același timp, oaspeții nu le-au permis adversarilor să se distanțeze la o diferență prea mare. Jocul a rămas plin de suspans până în ultimele secunde, când LeBron James a alunecat și a ratat șansa de a-și menține echipa în joc. Brooklyn Nets a profitat de acest aspect și s-a impus cu scorul de 111-106.

Oaspeții au avut 5 jucători în double-digits: Joe Harris (26 de puncte), D'Angelo Russell (21 de puncte, 13 pase decisive), Spencer Dinwiddie (19 puncte), DeMarre Carroll (15 puncte, 6 recuperări) și Jarrett Allen (13 puncte, 11 recuperări). În replică, s-au remarcat JaVale McGee, cu un record personal de puncte (33) și recuperări (20), LeBron James, care a fost aproape de triple-double (25 de puncte, 14 pase decisive, 9 recuperări) și Kyle Kuzma, cu 18 puncte și 5 recuperări.

În urma acestui joc, Los Angeles Lakers are un bilanț de 31 de victorii și 41 de înfrângeri și este eliminată oficial din cursa pentru playoff. Ultima oară când LeBron James rata playoff-ul se întâmpla în 2005, pe vremea când acesta juca la Cleveland Cavaliers. De atunci, superstarul american a fost prezent de fiecare dată în faza superioară a campionatului. Ba mai mult, LeBron James a jucat în ultimele 8 finale, reușind să câștige trofeul NBA de 3 ori. Rămâne de văzut, ce vor reuși să facă Magic Johnson și Rob Pelinka în această vară pentru a îmbunătăți a doua cea mai titrată organizație din istoria ligii.

Pentru Brooklyn Nets, acest succes este foarte important deoarece îi poate asigura în mare măsura calificarea în playoff-ul NBA. În acest moment, formația antrenată de Kenny Atkinson are 38 de victorii și 36 de înfrângeri și se situează pe locul al 7-lea în conferința de Est.

*foto: Andrew D. Bernstein/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!