Stiri

NBA: Los Angeles Lakers pierde din nou și este tot mai departe de playoff

David Istrate

David Istrate
26.02.2019

În vara anului trecut, Magic Johnson și Rob Pelinka au reușit una dintre cele mai bune mutări din ultimele sezoane, aducându-l pe LeBron James în Los Angeles. Cea mai mare parte a susținătorilor lui Lakers s-au simțit în „al 9-lea cer”, considerând că în sfârșit a venit timpul ca această echipă să se întoarcă în top, acolo unde îi este locul.

Cu toate acestea, după 60 de meciuri jucate, Los Angeles Lakers se află pe locul al 11-lea în conferința de Vest, având un bilanț de 29 de victorii și 31 de înfrângeri. Elevii antrenați de Luke Walton au început într-adevăr foarte bine sezonul și înainte de Crăciun se aflau pe poziția a patra, însă apoi LeBron James a suferit o accidentare mai gravă și totul s-a ruinat pentru aceștia. Tinerii baschetbaliști ai lui Lakers, aflați și sub presiunea zvonurilor legate de eventualele transferuri, nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor și astfel, echipa a început să coboare din ce în ce mai mult în clasament.

În cele din urmă, LeBron James a revenit cu puțin timp înainte de pauza destinată activităților din All-Star Weekend, dar impactul său nu a mai fost așa de vizibil. LA Lakers a continuat să piardă jocuri considerate „ușoare”, iar frustrarea din preajma jucătorilor a crescut din ce în ce mai tare. În cele din urmă, după înfrângerea din noaptea precedentă, în fața celor de la Memphis Grizzlies (105-110), LeBron James și-a spus părerea în public, în fața jurnaliștilor.

Dacă încă permiți distragerilor să afecteze modul în care joci atunci înseamnă că te afli într-o franciză nepotrivită pentru tine.”

Superstarul lui LA Lakers nu a dat nume însă există mai mulți jucători la care s-ar fi putut referi acesta. În primul rând, James ar fi putut să critice jocul arătat de cei mai tineri componenți ai lotului, având în vedere că aceștia și-au pierdut concentrarea în urma tuturor discuțiilor de dinaintea încheierii perioadei de transferuri. Cu toate acestea, în ultimele partide, Brandon Ingram a jucat cel mai bun baschet al carierei sale, Kyle Kuzma a rămas la fel de constant ca în trecut, în timp ce Lonzo Ball este în continuare accidentat. O altă variantă susține că LeBron James s-a referit la veterani și în mod specific la Rajon Rondo, despre care James Worthy, o legendă a lui Lakers, a spus că „Este dăunător echipei sale.”. Acest lucru nu este exclus, având în vedere personalitatea controversată a jucătorului de 33 de ani, însă nu trebuie uitat faptul că în urmă cu doar două săptămâni Rondo înscria coșul victoriei în fața lui Boston Celtics. De altfel, după acel meci mai mulți jurnaliști americani au spus că fostul campion NBA a fost cel care a preluat rolul de lider și a unit echipa în jurul său.

Indiferent de persoanele la care LeBron James face referire, în opinia mea, declarația sa nu este una foarte inspirată în acest moment al sezonului. După All-Star Game, cvadruplul MVP al ligii nord-americane a spus că își va activa forma de playoff și cu toate acestea camerele l-au surprins în cel puțin două faze în care acesta nu a făcut faza de apărare. Ba mai mult, în meciul din seara precedentă, după ce omul pe care trebuia să îl apere a înscris un coș de la distanță, LeBron James și-a certat coechipierii.

Desigur, aceste acțiuni nu îl fac pe LeBron James un jucător de baschet mai puțin strălucit, acesta fiind unul din cei mai buni baschetbaliști din istorie. Strălucirea lui a fost confirmată și în duelul cu Memphis Grizzlies, când acesta a intrat în clasamentul celor mai buni 10 pasatori din istorie. LeBron James a ajuns la 8535 de pase decisive, depășindu-l pe Andre Miller și a devenit singurul jucător care se află în Top 10 atât la puncte cât și la assisturi. Cu toate acestea, manifestările sale din ultima perioadă aruncă un semn de întrebare asupra calităților de lider pe care le posedă.

În același timp, de-a lungul întregii sale cariere, LeBron James s-a dovedit capabil de a duce în spate o echipă formată din jucători mult mai slabi cotați decât el. De asemenea, situația din acest sezon este foarte similară cu cea în care LA Lakers se afla acum 6 ani, când Kobe Bryant a reușit de unul singur să o ducă pe formația californiană în playoff. Prin urmare, chiar dacă în acest moment șansele lui LA Lakers de a se califica în playoff sunt de 4%, conform calculelor făcute de specialiști, nimic nu este imposibil, iar LeBron James este unul din cei mai potriviți sportivi pentru a duce această luptă. 

*foto: Joe Murphy/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate