Stiri

NBA: Meci de infarct în Philips Arena (VIDEO)

Eduard Popa

Eduard Popa
30.01.2017

melo_millsap

Atlanta Hawks a reuşit să se impună pe teren propriu după nu mai puţin de 4 reprize de prelungiri în duelul cu New York Knicks, scor 142-139.

Knicks au condus meciul în prima repriză, iar la pauză au intrat cu un avantaj de patru puncte, scor 65-61. În a doua repriză gazdele au reuşit însă să impună ritmul şi au avut la un moment dat chiar şi 7 puncte avans. Cu toate acestea cei de la Knicks au reuşit să revină, iar Carmelo Anthony a trimis meciul în overtime după ce a trecut pe doi paşi de Paul Milsap, la sfârşitul timpului regulamentar, scor 104-104. Acelaşi Carmelo Anthony avea să prelungească suspansul, după ce a reuşit o nouă aruncare la sfârşitul primei reprize de prelungiri.

În a doua repriză de prelungiri, cu Carmelo Anthony, Kristaps Porzingis şi Joakim Noah eliminaţi din cauza faulturilor, a fost rândul lui Courtney Lee să egaleze situaţia pe tabelă. Guard-ul lui Knicks a egalat la 123 cu o aruncare disperată de la 3 puncte. În a treia repriză de prelungiri a venit rândul lui Hawks să vină din urmă. Conducătorul de joc Dennis Schroeder a înscris cu 2 secunde rămase pentru a trimite meciul în a patra repriză de overtime. În sfertul patru, după mai multe reuşite de la 3 puncte de ambele părţi, cei de la Hawks s-au dovedit mai consistenţi şi graţie lui Schroeder şi lui Paul Millsap şi-au adjudecat în cele din urmă victoria, scor 142-139.

Fanii celor de la Knicks au însă de ce să fie nemulţumiţi. În ambele situaţii în care Carmelo Anthony a prelungit meciul, se putea da and-one, reluările aratând cum superstarul new-yorkezilor a fost faultat pe aruncare. Mai mult, cei de la Hawks au primit mai multe faulturi foarte uşoare, fapt ce se vede şi pe statistică, unde gazdele au avut 40 de aruncări libere, faţă de numai 23 pentru Knicks.

Paul Millsap a fost cel mai bun om al gazdelor. All-Star ul a evoluat timp de 60 de minute şi a reuşit 37 de puncte, 19 recuperări şi 7 pase decisive. Schroeder a reuşit la rândul său 23 de puncte şi 15 pase decisive, în timp ce Kent Bazemore a înscris 24 de puncte cu 9 recuperări. De partea cealaltă Carmelo Anthony a reuşit 45 de puncte, în timp ce Brandon Jennings, care i-a ţinut locul accidentatul Derrick Rose, a înscris 18 puncte şi a reuşit 11 pase decisive.

Graţie acestei victorii Atlanta Hawks îşi întăreşte poziţia a patra din Conferinţa de Est, cu 28 de victorii şi 20 de înfrângeri. De partea cealaltă New York Knicks încasează încă o înfrângere frustrantă şi coboară la 21 de victorii şi 28 de înfrângeri pe locul 11 în Est.

A fost doar al 11-lea joc din istoria NBA care s-a jucat cu 4 reprize de prelungiri. Ultimul astfel de duel a avut loc în 2015, între Chicago Bulls şi Detroit Pistons şi s-a terminat cu victoria lui Pistons, scor 147-144.

*video: youtube.com

*foto: zimbio.com

*statistici: thescore.com, nba.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate