Stiri

NBA: Milwaukee Bucks reușește o nouă victorie categorică și se califică în semifinalele conferinței de Est

David Istrate

David Istrate
23.04.2019

Luni au avut loc doar două jocuri din playoff-ul NBA: Detroit Pistons – Milwaukee Bucks și Utah Jazz – Houston Rockets. Ambele partide au fost echilibrate până într-un anumit moment din sfertul al treilea, dar apoi Milwaukee Bucks și Utah Jazz au preluat inițiativa și au reușit să se impună.

Seara de 22 aprilie a fost deschisă de meciul 4 dintre Detroit Pistons și Milwaukee Bucks, formații ce au oferit una dintre cele mai dezechilibrate serii. Contrar precedentelor trei întâlniri, elevii lui Dwayne Casey au început bine partida și s-au aflat la conducere în primele trei sferturi, având la pauză un avantaj de 6 puncte, scor 62-56. În ultimele minute ale celui de-al treilea act, oaspeții au turat motoarele și au reușit să își depășească adversarii, ajungând doar pentru a doua oară la conducere în acest joc. În frunte cu Giannis Antetokounmpo, baschetbaliștii pregătiți de Mike Budenholzer au făcut un ultim sfert de excepție, reușind să câștige la o diferență de 23 de puncte, scor 127-104.

The Greek Freak” a terminat acest meci cu un record personal de puncte înscrise într-o partidă de playoff, 41. Acesta a adăugat 9 recuperări, 4 capace, 3 pase decisive și o intercepție, având +22 la categoria „+/-”. Pentru oaspeți, s-au mai remarcat Khris Middleton (18 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă), Eric Bledsoe (16 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții, un capac), Nikola Mirotic (12 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă) și Sterling Brown (9 puncte, 13 recuperări, 6 pase decisive, o intercepție).

De partea cealaltă, cel mai bun marcator al lui Detroit Pistons a fost Reggie Jackson cu 26 de puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări și o intercepție. Blake Griffin a jucat primul său meci în această serie, încheindu-și prestația cu 22 de puncte, 6 pase decisive și 5 intercepții. Ceilalți doi jucători în double-digits au fost Luke Kennard (11 puncte, 2 intercepții, o recuperare, o pasă decisivă, un capac) și Langston Galloway (10 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, 2 intercepții).

Datorită acestei victorii, Milwaukee Bucks trece fără drept de apel de Detroit Pistons, scor 4-0, și ajunge în faza semifinalelor conferinței de Est, acolo unde o va întâlni pe Boston Celtics.

În cealaltă confruntare a serii, s-au duelat Utah Jazz și Houston Rockets, echipe ce nu au produs până în acest moment o serie prea interesantă. La scorul general de 3-0 pentru formația texană, aceasta a pus primele puncte pe tabelă dar a urmat o perioadă de peste 20 de minute în care gazdele s-au aflat la conducere. Astfel, la finalul primei reprize, Utah Jazz conducea cu 53- 47. În penultimul act, baschetbaliștii antrenați de Mike D'Antoni au realizat un parțial de 32-23 prin care au revenit în față, însă pentru puțin timp. Gazdele au demonstrat mult caracter prin faptul că au continuat să lupte, deși erau conduse cu 3-0, iar acest efort le-a adus roade. Utah Jazz s-a impus cu 107-91 și a dus scorul general la 3-1.

Principalii remarcați din tabăra învingătoare au fost Donovan Mitchell (31 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive, o intercepție), Jae Crowder (23 de puncte, 4 recuperări, 2 intercepții, o pasă decisivă), Ricky Rubio (18 puncte, 11 pase decisive, 3 recuperări, o intercepție, un capac), Derrick Favors (12 puncte, 11 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție, un capac) și Royce O'Neale (11 puncte, 11 recuperări, o pasă decisivă, un capac).

În schimb, cei mai buni jucători ai formației oaspete au fost James Harden (30 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții), Chris Paul (23 de puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive, 5 intercepții, 2 capace), Eric Gordon (16 puncte, o recuperare, o pasă decisivă, un capac) și PJ Tucker (13 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții).

După această partidă, seria se mută înapoi în Houston acolo unde jocul cu numărul 5 are loc miercuri, 24 aprilie.

Playoff-ul NBA continuă în această seară (23.04) cu patru meciuri:

Toronto Raptors – Orlando Magic (ora 02:00 – meciul 5, scorul e 3-1 pentru Raptors)

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets (ora 03:00 – meciul 5, scorul e 3-1 pentru 76ers)

Denver Nuggets – San Antonio Spurs (ora 04:30 – meciul 5, scorul e 2-2)

Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder (ora 05:30 – meciul 5, scorul e 3-1 pentru Trail Blazers)

*foto: Carlos Osorio/Associated Press

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!