Stiri

NBA: New York Knicks a revenit de la -11 în ultimele 4 minute și a învins-o pe Los Angeles Lakers

David Istrate

David Istrate
17.03.2019

Duminică, 17 martie, fanii NBA s-au bucurat de o partidă programată devreme pentru baschetul american dar excelent pentru fusul orar din România. New York Knicks a primit vizita lui Los Angeles Lakers, una dintre dezamăgirile cele mai mari ale acestui sezon. Cu toate acestea, formația californiană a fost aproape de a învinge, însă a pierdut dramatic victoria în ultimele secunde.

După meciul cedat în fața celor de la Detroit Pistons, jucătorii lui Los Angeles Lakers aveau mari așteptări de la duelul cu New York Knicks. Fanii echipei antrenate de Luke Walton așteptau o victorie având în vedere că înaintea jocului s-a anunțat faptul că atât LeBron James cât și Josh Hart vor intra pe teren.

Totuși, gazdele întâlnirii au început excelent confruntarea reușind să transforme primele 5 aruncări. Ritmul a continuat să fie impus de elevii lui David Fizdale și astfel, New York Knicks conducea cu 41-30 după primul sfert. În schimb, actul secund a fost dominat de LA Lakers, aceasta reușind să preia conducerea în ultimele minute ale reprizei. Kyle Kuzma, LeBron James și Alex Caruso au jucat excelent în această secvență și astfel, oaspeții au intrat în avantaj la pauză, scor 66-63.

După revenirea de la vestiare, jocul a devenit mult mai echilibrat ca în prima parte, însă jucătorii lui Walton au continuat să se afle în față. După un sfert al treilea câștigat de Knicks la un singur punct, oaspeții au reușit să se distanțeze și au ajuns la un moment dat să conducă la 11 puncte. Cu aproape 4 minute rămase din meci, la scorul de 122-111 pentru LA Lakers părea că aceasta va câștiga lejer. Acest lucru nu s-a întâmplat însă deoarece gazdele au reușit un parțial de 13-1 prin care au trecut la conducere cu puțin peste 10 secunde rămase. LeBron James a preluat inițiativa pe cont propriu și a fost blocat în ultima secundă de Mario Hezonja și astfel New York Knicks s-a impus cu scorul de 124-123.

Din tabăra învingătoare s-au remarcat 5 jucători: Emmanuel Mudiay (28 de puncte, 8 pase decisive), Damyean Dotson (25 de puncte, 6 recuperări), Kevin Knox (19 puncte, 6 recuperări), Mario Hezonja (17 puncte, 8 recuperări) și DeAndre Jordan (15 puncte, 17 recuperări, 7 pase decisive). În schimb, de la oaspeți merită menționați următorii baschetbaliști: LeBron James (33 de puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive), Kyle Kuzma (18 puncte, 8 pase decisive), Reggie Bullock (14 puncte), JaVale McGee (12 puncte, 7 recuperări), Alex Caruso (12 puncte, 5 intercepții, 3 capace, 3 recuperări, 2 pase decisive) și Johnathan Williams (12 puncte, 7 recuperări).

În urma acestei partide, New York Knicks ajunge la un bilanțt de 14 victorii și 56 de înfrângeri și rămâne pe ultimul loc în conferința de Est. De partea cealaltă, LA Lakers, cu 31 de victorii și 39 de înfrângeri, se află pe poziția a 11-a în conferința de Vest.

*foto: Wendell Cruz/USA Today Sports

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!