Stiri

NBA: Nikola Jokic a câștigat duelul cu Russell Westbrook și Paul George

David Istrate

David Istrate
27.02.2019

Marți, 26 februarie, fanii NBA au avut din nou parte de o zi scurtă, fiind programate doar trei partide. Fără îndoială, meciul serii a fost reprezentat de confruntarea dintre Denver Nuggets și Oklahoma City Thunder, acestea două fiind vecine în clasamentul conferinței de Vest. Trupa gazdă, condusă de un Nikola Jokic imperial, a reușit să câștige această întâlnire cu scorul de 121-112.

În prima parte a acestui sezon competițional, Denver Nuggets a fost una dintre cele mai în formă echipe din NBA, reușind să domine conferința de Vest. Pe parcurs, însă, situația s-a schimbat și Golden State Warriors a trecut la conducere în timp ce trupa din Colorado a căzut pe poziția secundă. Pe lângă cele două formații ce conduc conferința de Vest, s-a mai ridicat încă o echipă impresionantă și anume Oklahoma City Thunder. Aceasta a avut prestații din ce în ce mai bune și înaintea confruntării cu Denver Nuggets se afla la trei meciuri distanță de adversara sa. Prin urmare, miza acestui joc era strâns legată de lupta pentru locul al doilea în clasament.

Prima repriză a duelului din seara precedentă a fost destul de echilibrată, însă Denver Nuggets a condus ostilitățile. Cele trei superstaruri, Nikola Jokic, Russell Westbrook și Paul George, au arătat o poftă de joc incredibilă, oferindu-le fanilor un duel de neuitat. Totuși oboseala de pe finalul primei reprize și-a spus cuvântul în rândul jucătorilor lui Oklahoma City Thunder și astfel gazdele au terminat în forță. După primele 24 de minute, Denver Nuggets conducea la o diferență de 13 puncte, scor 64-51.

Repriza secundă a început cu un run al oaspeților, care au reușit să se apropie în scurt timp la 5 puncte de adversari. Baschetbaliștii lui Mike Malone s-au trezit însă la timp și au început din nou să domine jocul, grație lui Nikola Jokic. Avantajul lui Denver Nuggets a devenit din ce în ce mai mare și la un moment dat, echipa din High Mile City a condus și la 18 puncte. Având de recuperat un deficit de 13 puncte în ultimul act, oaspeții au încercat să forțeze un ultim run, însă cei de la Denver Nuggets nu s-au lăsat. În cele din urmă, formația gazdă a reușit să câștige acest joc cu scorul de 121-112, apropiindu-se de Golden State Warriors în clasament.

Cel mai bun jucător al meciului a fost Nikola Jokic, sportiv ce a fost aproape de un triple-double: 36 de puncte, 9 recuperări și 10 pase decisive. De partea cealaltă, și Russell Westbrook a fost la un pas de această performanță, contabilizând 22 de puncte, 14 recuperări și 9 pase decisive, dar a și pierdut mingea de 7 ori. În plus, Paul George a reușit una dintre cele mai bune performanțe ale sale din acest sezon, terminând meciul cu 25 de puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive și 6 intercepții.

În urma acestui joc, Denver Nuggets ajunge la un bilanț de 42 de victorii și 18 înfrângeri, în timp ce Oklahoma City Thunder are 38 de victorii și 22 de înfrângeri.

*foto: Matthew Stockman/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate