Stiri

NBA: Philadelphia 76ers o învinge pe Brooklyn Nets după o prestație excelentă a lui Ben Simmons

David Istrate

David Istrate
19.04.2019


Joi, 18 aprilie, playoff-ul ligii nord-americane de baschet a continuat cu trei confruntări ce păreau interesante pe hârtie. Cu toate că niciunul dintre ele nu s-a încheiat la o diferență mai mică de 10 puncte acestea au avut parte de spectacol.

Seara a debutat duelul estic dintre Brooklyn Nets și Philadelphia 76ers, formații aflate la egalitate. După câteva minute mai bune reușite de oaspeți, jucătorii lui Brett Brown au preluat inițiativa și au trecut la conducere. Prima repriză s-a încheiat cu un avans de 6 puncte pentru Philadelphia 76ers, scor 65-59, în timp ce din a doua parte avantajul acestora a prins proporții. Baschetbaliștii pregătiți de Kenny Atkinson au încercat să revină în joc însă oaspeții nu au mai permis acest lucru și s-au impus cu 131-115.

Din tabăra învingătoare, s-a remarcat Ben Simmons, un jucător ce în precedentele două partide nu reușise să impresioneze. Cel mai bun debutant al sezonului trecut a adunat 31 de puncte, 9 pase decisive, 4 recuperări, 3 capace, 2 intercepții în aproape 39 de minute petrecute pe teren. De altfel, prin cele 31 de puncte, Ben Simmons a reușit să își depășească recordul de puncte marcate în playoff. Acesta a fost urmat de Tobias Harris (29 de puncte, 16 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție) și JJ Redick (26 de puncte, 2 pase decisive).

În schimb, cei mai buni baschetbaliști ai gazdelor au fost: D'Angelo Russell (26 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții), Caris LeVert (26 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, un capac), Jarrett Allen (15 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Spencer Dinwiddie (15 puncte, 4 recuperări) și Rondae Hollis-Jefferson (14 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție).

Cu această victorie, Philadelphia 76ers reușește să revină de la 0-1 și preia conducerea cu 2-1 înainte de meciul 4 ce va avea loc în Barclays Center sâmbătă, 20 aprilie.

După confruntarea dintre Brooklyn Nets și Philadelphia 76ers, toată atenția s-a mutat în conferința de Vest acolo unde San Antonio Spurs a primit vizita lui Denver Nuggets. Prima repriză a meciului a fost alcătuită din două sferturi opuse: cel inaugural a fost controlat de gazde în timp ce actul secund a fost dominat, în mare parte, de oaspeți. În cele din urmă, la pauza mare, San Antonio Spurs conducea la o diferență de 3 puncte, scor 61-58.

San Antonio Spurs a început mai bine și repriza a doua însă momentul decisiv a avut loc în ultimul sfert. Conduși de Derrick White aflat într-o zi de grație, gazdele și-au arătat tot mai mult forța ofensivă și au ajuns la un moment dat să conducă la 20 de puncte. Până la final, oaspeții au redus jumătate din acest deficit, însă formația texană s-a impus cu 118-108.

San Antonio Spurs a avut 6 jucători în double-digits: Derrick White (36 de puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții, un capac), DeMar DeRozan (25 de puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții), LaMarcus Aldridge (18 puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive, un capac), Rudy Gay (11 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție), Jakob Poeltl (10 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție) și Bryn Forbes (10 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive).

La fel a fost și cazul celor de la Denver Nuggets, cei 6 jucători cu minim 10 puncte înscrise fiind: Nikola Jokic (22 de puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive), Malik Beasley (20 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive), Paul Millsap (14 puncte, o recuperare), Gary Harris (12 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție), Torrey Craig (12 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție) și Monte Morris (10 puncte, 7 pase decisive, 2 recuperări).

După acest meci, San Antonio Spurs duce scorul la 2-1 în seria cu Denver Nuggets. Următoarea partidă va avea loc tot în AT&T Center din San Antonio sâmbătă, 20 aprilie.

Ultimul joc al serii a fost și cel mai dezechilibrat. Los Angeles Clippers și Golden State Warriors s-au întâlnit din nou, după ce precedenta confruntare dintre cele două formații stârnise amuzamentul tuturor suporterilor NBA. Atunci, Golden State Warriors a pierdut în fața adversarei sale deși a condus la 31 de puncte. De această dată, campioana en-titre nu s-a mai pierdut cu firea și a condus de la început până la final, dominând clar echipa din Los Angeles. Cu un Kevin Durant aflat într-o formă excelentă, Golden State Warriors a reușit să se impună la o diferență de 27 de puncte, scor 132-105.

Cel mai bun jucător din lotul lui Steve Kerr a fost fără discuție Kevin Durant. MVP-ul ultimelor două finale a terminat meciul 3 cu 38 de puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări, o intercepție și un capac. Acesta a fost urmat de Steph Curry (21 de puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă), Andre Iguodala (15 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, 2 capace), Klay Thompson (12 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace) și Kevon Looney (10 puncte, o recuperare, un capac).

De partea cealaltă, principalul baschetbalist al gazdelor a fost Ivica Zubac, sportiv ce a reușit un double-double senzațional: 18 puncte, 15 recuperări. Pe lângă croat, Los Angeles Clippers a mai avut încă trei jucători în double-digits: Lou Williams (16 puncte, 6 pase decisive, 2 recuperări), JaMychal Green (15 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă), Montrezl Harrell (15 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, Golden State Warriors ajunge la 2-1 și demonstrează că partida precedentă nu a fost altceva decât un accident. Următoarea confruntare dintre cele două formații californiene va avea loc duminică, 21 aprilie, în Staples Center din Los Angeles.

Playoff-ul NBA continuă în această seară (19.04) cu trei meciuri:

Orlando Magic – Toronto Raptors (ora 02:00 – meciul 3, scorul e 1-1)

Indiana Pacers – Boston Celtics (Telekom Sport 1, ora 03:30 – meciul 3, scorul e 2-0 pentru Celtics)

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers (ora 04:30 – meciul 3, scorul e 2-0 pentru Trail Blazers)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!