Stiri

NBA: Portland Trail Blazers și Denver Nuggets au oferit o partidă istorică în Moda Center

David Istrate

David Istrate
04.05.2019

Sâmbătă dimineața, în Moda Center din Portland, formația gazdă a primit vizita lui Denver Nuggets în cel de-al treilea meci al seriei ce contează pentru semifinalele conferinței de Vest. Înainte de această întâlnire, scorul era 1-1 după primele două jocuri ce au avut loc în Pepsi Center din Denver.

Chiar dacă s-au înscris nu mai puțin de 277 de puncte, trebuie să ținem cont de faptul că durata partidei a fost de 68 de minute. Prin urmare, putem spune că apărarea a fost cu adevărat bună în acest duel, iar acest aspect a fost vizibil încă din primul sfert. Portland Trail Blazers a preluat rapid conducerea și avea un avantaj de șase puncte la finalul actului inaugural, scor 23-17. În primele minute ale următoarei secvențe, gazdele au reușit să își mărească avantajul, însă până la pauză, oaspeții recuperaseră cinci puncte, astfel că, tabela arăta scorul de 48-47 pentru Lillard & Co.

După revenirea de la vestiare, Nikola Jokic a început să joace la un nivel mult mai ridicat, iar Denver Nuggets a trecut la conducere. Totuși confruntarea a rămas echilibrată și sfertul al treilea s-a încheiat cu un avantaj de cinci puncte pentru cei de la Portland Trail Blazers, scor 81-76. În cea de-a patra perioadă a disputei, tensiunea a atins cote foarte înalte și finalul a devenit unul foarte interesant. Cu două minute înainte de finalul timpului regulamentar, elevii lui Mike Malone conduceau cu 100-95. Gazdele au reușit însă un run de 7-0 și au devenit principalii favoriți la câștigarea meciului. Totuși, Will Barton a marcat la celălalt panou și jucătorii antrenați de Terry Stots nu au mai reușit să înscrie, intrându-se în prima repriză de prelungiri la scorul de 102-102.

Cele două adversare nu s-au putut diferenția nici aici și până la deciderea învingătoarei a fost nevoie de patru perioade suplimentare de joc. În primele două, cei de la Portland Trail Blazers au fost ținuți în joc de CJ McCollum, sportiv ce a reușit câteva coșuri incredibile. De partea cealaltă, s-au remarcat mai mulți jucători precum Paul Millsap, Gary Harris, Jamal Murray sau Will Barton. Așadar, după prima repriză de prelungiri, tabela arăta scorul de 109-109, în timp ce, după cea de-a doua secvență, scorul era 118-118.

Deși acumulaseră multă oboseală, componenții celor două tabere au continuat să lupte până la epuizare, făcându-și viața grea unii altora. Pe finalul celei de-a treia perioade suplimentare, părea că Denver Nuggets va reuși să se impună, însă Damian Lillard a înscris două layup-uri și confruntarea a intrat în cea de-a patra repriză de prelungire. Acest detaliu face ca meciul dintre Portland Trail Blazers și Denver Nuggets să fie unul istoric pentru că din 1953, de la duelul dintre Celtics și Nationals, nu a mai existat o partidă de playoff în care să se ajungă la quadruple-overtime. În cea de-a patra repriză de prelungiri, jocul a rămas echilibrat, însă o liberă ratată de Nikola Jokic la -2 a pecetluit soarta acestei întâlniri. Portland Trail Blazers s-a impus cu 140-137 și a preluat conducerea în seria cu Denver Nuggets.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost CJ McCollum, care a adunat 41 de puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive, 4 intercepții și un capac. Damian Lillard a adăugat 28 de puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări și 2 intercepții, în timp ce Rodney Hood a contribuit cu 19 puncte, 2 recuperări și un assist, fiind decisiv în ultima perioadă suplimentară. De asemenea, Enes Kanter (18 puncte, 15 recuperări, 3 intercepții, un capac) și Maurice Harkless (15 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace, o intercepții) au încheiat partida în double-double.

De partea cealaltă, Nikola Jokic a reușit un nou triple-double: 33 de puncte, 18 recuperări, 14 pase decisive, 2 capace și o intercepție. Baschetbalistul sârb a evoluat nu mai puțin de 65 de minute, acest număr semnificând a patra cea mai mare perioadă de timp petrecută de un jucător pe teren de-a lungul unui meci în istoria NBA. Din lotul lui Mike Malone, s-au mai remarcat următorii componenți: Jamal Murray (34 de puncte, 9 recuperări, 5 pase decisive, o intercepție), Will Barton (22 de puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, 3 capace, 2 intercepții), Paul Millsap (17 puncte, 13 recuperări, 3 intercepții, 2 capace, o pasă decisivă), Gary Harris (13 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, o pasă decisivă, un capac) și Malik Beasley (11 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă).

La aproximativ 42 de ore de la terminarea acestui „thriller”, cele două tabere se vor întâlni din nou în Portland, pentru meciul 4 al acestei serii.

Într-un alt duel din această seară, Milwaukee Bucks a reușit să treacă de Boston Celtics cu scorul de 123-116. Disputa a fost una interesantă, având loc 15 schimbări de lider, prin urmare, nu a fost lipsită de tensiune. Giannis Antetokounmpo a beneficiat în această partidă de 22 de aruncări libere, motiv pentru care Kyrie Irving a criticat arbitrii la conferința de presă organizată după încheierea jocului. Datorită acestui rezultat, trupa pregătită de Mike Budenholzer preia conducerea în această serie, scor 2-1, și reușește să se revanșeze pentru primul meci al seriei, pierdut pe teren propriu.

Giannis Antetokounmpo a fost aproape de un triple-double, totalizând 32 de puncte, 13 recuperări, 8 pase decisive, 3 capace și 2 intercepții. Din lotul lui Bucks, încă doi jucători au mai atins borna celor 20 de puncte marcate: George Hill (21 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) și Khris Middleton (20 de puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări, 3 intercepții). În schimb, din tabăra adversă, doar doi au reușit această performanță: Kyrie Irving (29 de puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări, 3 intercepții) și Jayson Tatum (20 de puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții).

Următoarea întâlnire va avea loc luni, 6 mai, tot în TD Garden din Boston.

Playoff-ul NBA continuă în această seară (04.05) cu o singură partidă:

Houston Rockets – Golden State Warriors (ora 03:30 – meciul 3, scorul e 2-0 pentru Warriors)

*foto: Jaime Valdez/USA Today Sports

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Mamă
    Ce meci frumos a fost. Iar acele 4 OT nu prea se pot spune în cuvinte. Un meci cum rar îți este dat să vezi( începând cu sfertul 3 și până la final). Sper să văd și la noapte o partida la fel de învinsă.

    cu 4 ani în urmă (04.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!