Stiri

NBA: Programul transmisiunilor tv din această săptămână

David Istrate

David Istrate
22.03.2018

nba program telekom sport 23-25 martie

Cu aproximativ zece partide rămase din sezonul regulat, lupta pentru o poziție cât mai bună devine tot mai intensă, în special în conferința de Vest. Prin urmare, meciurile din următoarele trei zile vor avea o intensitate foarte ridicată, datorită faptului că toate cele 5 echipe au șanse la play-off. Cele trei jocuri transmise sunt: San Antonio Spurs – Utah Jazz, Philadelphia 76ers – Minnesota Timberwolves și Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs.

Vom realiza o scurtă avancronică a fiecărei confruntări.

1. San Antonio Spurs – Utah Jazz (vineri noaptea, la ora 2:40 – Telekom Sport 1)

Dacă San Antonio Spurs a fost o prezență constantă în faza superioară a campionatului în ultimii 20 de ani, în schimb, Utah Jazz a reușit să se ridice doar în ultimele sezoane. În prezent, numai două victorii le despart pe cele două formații, prin urmare confruntarea are o miză foarte mare.

Spurs, antrenată de unul din cei mai buni tehnicieni din istoria NBA, Gregg Popovich, a reușit an de an să fie în discuție pentru câștigarea titlului. Cu toate acestea, epoca lui Tim Duncan, Tony Parker și Manu Ginobili a apus, chiar dacă ultimii doi încă își ajută echipa considerabil. Din acest motiv, echipa texană se află într-un moment de reconstrucție în jurul lui Kawhi Leonard, un jucător cu excepționale calități sportive. Însă, tânărul baschetbalist s-a accidentat în play-off-ul sezonului trecut și Popovich a fost nevoit să se descurce fără el. De asemenea, lista accidentaților i-a cuprins și pe Rudy Gay și Manu Ginobili pentru o scurtă perioadă de timp. Astfel, San Antonio Spurs nu a reușit să presteze la același nivel ca în trecut. Mai mult, acum o săptămână formația din San Antonio a ieșit în afara primelor 8 locuri din Vest. Însă, de-atunci jucătorii lui Popovich au câștigat 5 meciuri consecutive și se pare că se află într-o perioadă de ascensiune din punct de vedere al jocului.

De partea cealaltă, Utah Jazz l-a pierdut în această vară pe cel mai bun jucător al ei, Gordon Hayward, care a decis să plece la Boston Celtics. Însă, în urma draft-ului, în lotul lui Quin Snyder a ajuns Donovan Mitchell, un tânăr baschetbalist care este unul din principalii favoriți la titlul de cel mai bun debutant. Acesta împreună cu Rudy Gobert, Ricky Rubio, Joe Ingles și restul jucătorilor au reușit să șteargă începutul mai slab de sezon și au câștigat 21 din ultimele 24 de partide. Drept urmare, momentan, formația din Salt Lake City se află pe poziția a opta, cu 40 de victorii și 31 de înfrângeri și are mari speranțe la play-off.

Una peste alta, o eventuală victorie a oaspeților ar echilibra și mai mult această conferință de foc, în timp ce, un rezultat favorabil ar mai liniști apele în cadrul echipei din Texas.

2. Philadelphia 76ers – Minnesota Timberwolves (sâmbătă noaptea, la ora 00:10 – Telekom Sport 1)

Cea de-a doua întâlnire a acestui weekend le pune față în față pe două din echipele ”tinere” din NBA. Atât Philadelphia 76ers cât și Minnesota Timberwolves au reușit să construiască niște formații competitive pe baza jucătorilor aleși în draft. Cu toate că acest proces a durat câțiva ani de zile, rezultatul începe să se vadă în cursul acestui sezon. Drept urmare ambele echipe se află în primele 8 din conferința lor.

Philadelphia 76ers ocupă în prezent poziția a 4-a în Est, cu 40 de victorii și 30 de înfrângeri și este aproape de îndeplinirea obiectivului de a obține avantajul terenului propriu în prima rundă. Cu un lot format din tineri de mare perspectivă, precum Joel Embiid, Ben Simmons și Dario Saric, Brett Brown a reușit să creeze o echipă foarte periculoasă, în special când joacă acasă. Astfel, Philadelphia 76ers a câștigat 8 din ultimele 11 dueluri, iar jocul practicat de tinerii sportivi crește de la meci la meci. Cei mai buni jucători din lotul lui Brown sunt Joel Embiid cu 23.5 puncte și 11.2 recuperări și Ben Simons cu 16.8 puncte, 7.8 recuperări și 7.9 pase decisive.

Cu un record aproape identic cu cel al lui 76ers, Minnesota Timberwolves se află pe locul al 7-lea în conferința de Vest. Echipa antrenată de Tom Thibodeau a început foarte bine sezonul, însă după accidentarea lui Jimmy Butler nu a mai reușit să joace la același nivel. Prin urmare, Timberwolves a câștigat doar 5 din ultimele 10 partide și trăiește cu emoții finalul sezonului regulat. De asemenea, în presa americană au apărut discuții legate de Andrew Wiggins, care nu ar fi mulțumit de rolul pe care îl are în cadrul echipei. Tânărul american are medii de 18.1 puncte și 4.1 recuperări și este al treilea jucător al formației, după Jimmy Butler (22.2 puncte, 5.4 recuperări, 5 pase decisive) și Karl-Anthony Towns (20.9 puncte, 12.2 recuperări).

Prin urmare, această confruntarea va oferi un adevărat spectacol energizat de entuziasmul specific tinerilor jucători. Este de văzut dacă Derrick Rose va reuși să aducă un plus echipei din Minnesota sau dacă Philadelphia 76ers va câștiga al 5-lea meci consecutiv.

3. Milwaukee Bucks – San Antonio Spurs (duminică seara, la ora 22:40 – Telekom Sport 1)

Ultimul duel al săptămânii o va aduce din nou în fața micilor ecrane pe San Antonio Spurs, de data aceasta împotriva lui Milwaukee Bucks. Echipa din Wisconsin se află în acest moment pe poziția a 8-a în conferința de Est, drept urmare orice pas greșit poate să o scoată din play-off.

Gazdele, conduse de Joe Prunty, parcurg o perioadă dificilă și au pierdut 9 din ultimele 13 partide, însă înfrângerile au venit împotriva echipelor de top, precum Houston Rockets, Cleveland Cavaliers sau Indiana Pacers. Prin urmare, jucătorii lui Bucks pot spera să își repare greșelile în ultimele 10 jocuri rămase și să își consolideze locul în clasament.

Însă confruntarea cu San Antonio Spurs va fi una deosebit de grea, din pricina faptului că nici aceasta nu este 100% sigură de calificarea în faza următoarea a campionatului. Principalul duel al acestui meci va fi oferit de cei mai buni jucători ai celor două echipe, Giannis Antetokounmpo și LaMarcus Aldridge. Superstarul lui Bucks are medii de 27.3 puncte, 10 recuperări și 4.8 pase decisive în timp ce pivotul american strânge 22.7 puncte și 8.4 recuperări. De asemenea, diferența de experiență la nivel tactic ar putea să constituie un avantaj în favoarea lui San Antonio Spurs.

Cu toate acestea, NBA este o ligă a surprizelor, în care forma de moment și oboseala au un impact decisiv asupra unui joc. Însă, cert este că acest meci va fi o adevărată luptă între jucătorii celor două tabere.

*foto: The Sixer Sense

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!