Stiri

NBA: Se cunosc cele două formații ce se vor confrunta în All Star Game

David Istrate

David Istrate
08.02.2019

În noaptea precedentă, LeBron James și Giannis Antetokounmpo au realizat și ultimul pas necesar înainte de All Star Game 2019. Cu același format din sezonul precedent, căpitanii celor două echipe și-au ales jucătorii, însă noutatea a fost că toată această selecție a fost televizată.

Procesul de draftare a fost împărțit în trei faze: alegerea starterilor, alegerea rezervelor și alegerea invitaților speciali. LeBron James, având cele mai multe voturi, a fost primul care a ales în rundele I și III în timp ce Giannis Antetokounmpo a avut dreptul de a selecta primul în etapa secundă.

Cu prima alegere, LeBron James l-a luat în echipa sa pe Kevin Durant, jucătorul ce l-a învins în ultimele două finale NBA. Giannis Antetokounmpo și-a respectat promisiunea și l-a selectat prima oară pe Steph Curry, datorită faptului că și superstarul lui Warriors l-a luat grec primul în sezonul precedent. Apoi, cvadruplul MVP al ligii l-a ales pe fostul său coechipier de la Cleveland Cavaliers, în timp ce Giannis l-a draftat pe Joel Embiid. Cu următoarele două selecții, LeBron James i-a ales pe Kawhi Leonard și James Harden, în timp ce Giannis Antetokounmpo i-a luat pe Paul George și Kemba Walker.

În runda a doua, superstarul grec s-a găsit în fața unei decizii dificile: să îl ia pe colegul său de la Bucks, Khris Middleton sau să aleagă un jucător mai bun. Antetokounmpo a ales prima variantă și astfel, LeBron James a primit oportunitatea de a-l selecta pe Anthony Davis. În contextul în care baschetbalistul lui New Orleans Pelicans era foarte aproape de Los Angeles Lakers, prezentatorul Ernie Johnson l-a întrebat pe LeBron: „Îți dorești mult să joci alături de Anthony Davis?”. Sportivul lui Lakers i-a răspuns: „Cu siguranță că îmi doresc.” și atunci Giannis a intervenit: „Asta nu se consideră drept corupție (n.r. tampering)?”.

În continuare, „The Greek Freak” a selectat trei jucători masivi: Nikola Jokic, Ben Simmons și Blake Griffin, în timp ce „The King” a ales trei fundași: Klay Thompson, Damian Lillard și Russell Westbrook.  Cu ultimele trei alegeri din această rundă, Giannis Antetokounmpo i-a adus în echipa sa pe De’Angelo Russell, Nikola Vucevic și Kyle Lowry. De partea cealaltă, LeBron James și-a întărit formația cu LaMarcus Aldridge, Karl-Anthony Towns și Bradley Beal.

În ultima rundă, cea din care făceau parte Dwayne Wade și Dirk Nowitzki, LeBron James a ales să meargă cu fostul său coleg și unul din cei mai buni prieteni ai săi, Dwayne Wade. Astfel, Giannis Antetokounmpo a rămas cu Dirk Nowitzki, legenda lui Dallas Mavericks.

Loturile celor două echipe nu au fost însă finalizate pentru că LeBron James i-a sugerat celuilalt căpitan un trade. Sportivul lui LA Lakers a spus că îl dă pe Russell Westbrook în schimbul lui Ben Simmons. Giannis Antetokounmpo a glumit spunând că îl cedează pe fundașul lui Philadelphia 76ers doar dacă îl primește pe Dwayne Wade, însă în cele din urmă a acceptat acest schimb.

Reamintim că All Star Game 2019 va avea loc în data de 17 februarie în Spectrum Center, Carolina de Nord.

În galeria foto, puteți vedea loturile celor două echipe.

*foto: nasn.com, nba.com

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    pentru a preveni
    eventualele reclamatii, de ce sunt 13 contra 14 ( in pozele atasate), trebuie spus ca Victor Oladipo figureaza in echipa Giannis, chiar daca a fost in locuit.

    cu 5 ani în urmă (08.02.2019)
    • Istrate David:

      Oladipo
      Corect, multumesc de adaugare!

      cu 5 ani în urmă (08.02.2019)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Luka Doncic
    Merita sa joace in acest All Star Game, din păcate a devenit acest All Star Game prea comercial. Eu nu-l nu îi văd locul la Dirk Nowitzki , se presupune că sunt cei mai buni jucători din ligă. Și e păcat că nu se mai joacă cu formatul în care era cu adevărat pe conferințe. Dar să sperăm că o să vedem un meci frumos . Poate sa se încerce ca și acel All Star Game memorabil din 2001. Să fie spectacol de calitate

    cu 5 ani în urmă (08.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!