Stiri

NBA: Seară spectaculoasă în liga nord-americană de baschet

David Istrate

David Istrate
21.03.2019

Miercuri, 20 martie, fanii baschetului s-au putut bucura de foarte mult baschet, de la meciurile din sferturile Cupei României, până la duelurile din Euroligă și NBA. Cea mai importantă competiție din lume i-a răsplătit pe suporteri cu niște confruntări foarte echilibrate, astfel că trei dintre ele au avut nevoie de o repriză suplimentară.

Aceste partide sunt:

Washington Wizards – Chicago Bulls (120-126)

Houston Rockets – Memphis Grizzlies (125-126)

Toronto Raptors – Oklahoma City Thunder (123-114)

În prima întâlnire, s-au duelat două dintre formațiile aflate în subsolul clasamentului conferinței de Est. Dacă Chicago Bulls este deja fără șanse matematice la playoff, în schimb Washington Wizards mai are puține șanse de a ajunge în primele opt. Jocul din United Center a fost foarte echilibrat, cea mai mare diferență a meciului fiind de 9 puncte. Totuși, Chicago Bulls s-a aflat cel mai mult la conducere iar cu 4 minute rămase până la final avea un avantaj de 8 puncte. Oaspeții au reușit însă să revină și Bradley Beal a fost cel care a trimis partida în prelungiri cu un stop-șut. Jucătorii lui Scott Brooks nu au mai avut energie pentru încă 5 minute și astfel Chicago Bulls s-a impus cu 126-120.

Cel mai bun din lotul gazdelor a fost finlandezul Lauri Markkanen, care a reușit 32 de puncte, 13 recuperări și 5 pase decisive în 38 de minute petrecute pe parchet. Sportivul de 21 de ani a fost secondat de Kris Dunn, jucător ce a contabilizat 26 de puncte, 13 pase decisive și 6 recuperări. De partea cealaltă, cei mai buni jucători au fost Jabari Parker (28 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) și Bradley Beal (27 de puncte, 7 recuperări și 7 pase decisive).

Cel de-al doilea joc încheiat după prelungiri a reprezentat una dintre surprizele serii. Houston Rockets este pe locul al treilea în conferința de Vest, cu 45 de victorii și 26 de înfrângeri, în timp ce Memphis Grizzlies, cu un bilanț de 28 de victorii și 42 de înfrângeri, este eliminată din cursa pentru playoff. În ciuda acestei diferențe, Memphis Grizzlies a fost echipa care a dominat întreaga partidă. Jucătorii pregătiți de J.B. Bickerstaff au arătat o prestație excelentă și au condus la un moment dat și la 19 puncte. În cele din urmă, Houston Rockets a revenit și James Harden a trimis partida în prelungiri după ce a fost faultat pe o aruncare de 3 puncte.

În prelungiri s-a consemnat primul moment al meciului în care Houston Rockets s-a aflat la conducere. Cu toate acestea, tot gazdele au fost cele care au controlat această repriză suplimentară dar cu 15 secunde rămase, scorul era 125-125. La ultimul atac, Mike Conley a încercat să înscrie, lucru care nu i-a ieșit, însă Jonas Valanciunas a făcut recuperarea ofensivă și a obținut un fault. Pivotul lituanian a înscris o liberă și a adus victoria pentru gazde, scor 126-125.

Cei mai buni jucători de la Memphis Grizzlies au fost Mike Conley, cu 35 de puncte, 8 pase decisive și 5 recuperări și Jonas Valanciunas, cu 33 de puncte și 15 recuperări. De la oaspeți, James Harden a reușit o nouă prestație magnifică, adunând 57 de puncte, 8 pase decisive și 7 recuperări. Prin urmare, superstarul lui Rockets a ajuns la cel de-al 7-lea meci al sezonului în care înscrie minim 50 de puncte. Recordul de partide de acest gen îi aparține lui Kobe Bryant care în sezonul 2006-2007 a avut 10 jocuri cu minim 50 de puncte marcate.

În fine, ultimul duel al serii încheiat după prelungiri a fost cel dintre Oklahoma City Thunder și Toronto Raptors. Gazda acestei întâlniri nu parcurge o perioadă foarte bună, aflându-se pe locul al 6-lea în conferința de Vest, după ce timp de mai multe săptămâni a ocupat poziția a 3-a. În schimb, Toronto Raptors a devenit cea de-a doua echipă din NBA care a ajuns la 50 de victorii, consolidându-și astfel poziția secundă în conferința de Est.

Această diferență între cele două formații a fost vizibilă și în confruntarea din Chesapeake Energy Arena, care a fost dominată în permanență de oaspeții canadieni. Totuși, Oklahoma City Thunder a reușit un ultim sfert de excepție, câștigat cu 32-18, prin care au recuperat deficitul de 14 puncte și au intrat în prelungiri. În repriza suplimentară, după câteva faze ratate de ambele echipe, Toronto Raptors a început să preia inițiativa și s-a impus în cele din urmă cu 123-114.

Din lotul lui Nick Nurse, 3 jucători au înscris minim 20 de puncte: Pascal Siakam (33 de puncte, 13 recuperări, 6 pase decisive), Fred VanVleet (23 de puncte, 6 pase decisive) și Kawhi Leonard (22 de puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive). De partea cealaltă, 3 jucători au înscris minim 10 puncte: Russell Westbrook (42 de puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive), Paul George (19 puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări) și Dennis Schroder (12 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive).

*foto: Joe Murphy/Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!