Stiri

NBA – Situaţia în playoff după meciul 2

Călin Popa

Călin Popa
24.04.2014

Oklahoma City Thunder 105-111 Memphis Grizzlies (Egalitate 1-1)

Oaspeţii de la Grizzlies reuşesc surpriza în meciul doi după un duel extrem de intens şi spectaculos care a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a îşi afla rezultatul. Memphis a stopat toate încercările gazdelor de a prelua conducerea pe finalul partidei, asigurându-şi astfel o victorie importantă în deplasare. Zach Randolph i-a condus pe oaspeţi cu 25 de puncte, Mike Conley a înregistrat 19 puncte, 12 pase decisive şi 7 recuperări, în timp ce pentru gazde, Kevin Durant şi Russell Westbrook au reuşit 36, respectiv 29 de puncte.

Los Angeles Clippers 138-98 Golden State Warriors (Egalitate 1-1)

După înfrângerea suferită în meciul 1 pe teren propriu, cu siguranţă că echipa lui Doc Rivers trebuia să răspundă în al doilea meci, şi au făcut-o cum nu se poate mai bine. O victorie neverosimilă, la o diferenţă de 40 de puncte, care trimite uşor presiunea acum pe Warriors. Blake Griffin a fost protagonistul celor de la Clippers cu 35 de puncte, Chris Paul (12 puncte, 10 pase decisive) a adăugat un double-double, în timp ce Stephen Curry a înscris 24 de puncte pentru oaspeţi.

Indiana Pacers 101-85 Atlanta Hawks (Egalitate 1-1)

Paul George (27 de puncte, 10 recuperări, 6 pase decisive) a fost catalizatorul răspunsului mult aşteptat de către toată lumea din partea echipei din Indianapolis. O victorie obţinută relativ uşor, exact lucrul de care Pacers aveau nevoie în acest moment dificil al echipei. Luis Scola a înscris 20 de puncte, în timp ce George Hill a adăugat şi el 15 puncte. Hawks se întorc acasă cu avantajul terenului propriu acum şi vor încerca să realizeze surpriza la care nimeni nu se aşteaptă.

Toronto Raptors 100-95 Brooklyn Nets (Egalitate 1-1)

După meciul slab făcut în prima confruntarea a seriei, DeMar DeRozan a revenit la forma care l-a făcut anul acesta un „all-sta” şi a reuşit un meci excelent, înscriind 30 de puncte şi propulsându-şi echipa spre o victorie crucială împotriva celor de la Nets. Jonas Valanciunas (15 puncte, 14 recuperări) a înregistrat şi el un double-double, iar Joe Johnson a fost principalul marcator al echipei lui Jason Kidd cu 18 puncte.

Chicago Bulls 99-101 Washington Wizards (Wizards conduc 2-0)

Probabil nimeni nu se aştepta ca tânăra echipă a celor de la Wizards condusă de Bradley Beal (26 de puncte, 7 recuperări) şi John Wall (16 puncte, 7 pase decisive, 5 recuperări) să reuşească două victorii pe terenul celor de la Bulls. O revenire pe finalul sfertului patru îi pune pe Washington în postura de favoriţi clari în această serie, în timp ce Chicago are nevoie de nişte prestaţii mult mai bune şi cel puţin o victorie în deplasare pentru a menţine presiunea pe cei de la Wizards.

Miami Heat 101-97 Charlotte Bobcats (Heat conduc 2-0)

Deşi Al Jefferson (18 puncte, 13 recuperări) nu este la capacitate maximă din cauza unei accidentări, cei de la Bobcats nu sunt o pradă uşoară pentru echipa lui Eric Spolestra, după cum mulţi se aşteptau. Cu toate acestea, campionii en-titre au avut grijă în ambele meciuri ca rezultatul final să le fie favorabil. LeBron James a fost din nou la înălţime cu 32 de puncte, 8 pase decisive şi 6 recuperări. Chris Bosh a adăugat 20 de puncte şi 5 recuperări.

San Antonio Spurs 92-113 Dallas Mavericks (Egalitate 1-1)

Surpriză de proporţii în San Antonio, acolo unde cei de la Mavericks nu le-au lăsat nicio şansă celei mai bune echipe din NBA în sezonul regulat în cea de a doua confruntare a seriei. De asemenea, Dallas opreşte o serie de 10 înfrângeri consecutive împotriva rivalilor de la Spurs. Monta Ellis (21 de puncte) şi Shawn Marion (20 de puncte) au fost cei mai importanţi oameni ai lui Rick Carlisle. Echipa lui Gregg Popovich a comis cele mai multe „turnover-uri” din acest sezon, lucru la care au fost adăugate şi prestaţiile slabe ale lui Tim Duncan şi Tony Parker.

Houston Rockets 105-112 Portland Trail Blazers (Trail Blazers conduc 2-0)

După primele două meciuri din Houston, două lucruri se pot spune cu certitudine: LaMarcus Aldridge (43 de puncte, 8 recuperări) este de neoprit, iar James Harden (18 puncte, 6/19 FG) s-a întors la forma din finala NBA din 2012 când juca pentru Thunder. Damian Lillard a fost vioara a doua pentru echipa lui Terry Stotts cu 18 puncte, 11 pase decisive şi 8 recuperări, în timp ce meciul uriaş făcut de Dwight Howard (32 de puncte, 14 recuperări) nu a fost îndeajuns pentru Rockets care cedează şi al doilea meci pe teren propriu.

*Foto: STCS

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!