Stiri

NBA: Spectacol la redebutul lui Dwayne Wade pentru Miami Heat

David Istrate

David Istrate
10.02.2018

dwyane wade intoarcere miami heat

În urmă cu două zile, Dan Gilbert, proprietarul lui Cleveland Cavaliers, a surprins pe toată lumea cu o serie de mutări făcute înainte de finalul perioadei de transferuri. Prin urmare, lui Dwayne Wade i s-a dat ocazia să revină la echipa lui de suflet, Miami Heat.

Wade este considerat, pe bună dreptate, cel mai bun jucător din istoria lui Miami Heat. El a ieșit de 3 ori campion NBA în 2006, 2012 și 2013, a participat de 12 ori la All Star Game și în 2009 a fost cel mai bun marcator al sezonului, cu 30.2 puncte pe meci. De asemenea, Wade este dublu medaliat la Jocurile Olimpice, alături de reprezentativa SUA.

Deși a fost foarte iubit de fanii din Miami, la începutul sezonului trecut, sportivul de 1.93 metri a decis să părăsească echipa alături de care și-a petrecut întreaga carieră, pentru a încerca să obțină un titlu în orașul natal, Chicago. Însă Boston Celtics a eliminat-o pe Chicago Bulls în prima rundă a play-off-ului, după care echipa s-a dezmembrat.

Astfel, Wade și-a continuat aventura în sezonul 2017/2018 la Cleveland Cavaliers, reunindu-se cu prietenul lui, LeBron James. Aici, după un început bun, lucrurile au luat o întorsătură ciudată și Cavaliers a început să piardă tot mai multe meciuri. Rolul lui Wade s-a micșorat, acesta acceptând să vină de pe bancă, însă cu toate acestea, echipa a continuat să aibă un joc slab. În cele din urmă, conducerea lui Cavaliers a fost nevoită să ia o serie de măsuri radicale pentru a ieși din impas. Așadar, Isaiah Thomas și Channing Frye au ajuns la LA Lakers, Derrick Rose și Jae Crowder au fost trimiși la Utah Jazz, Iman Shumpert la Sacramento Kings și Dwayne Wade a revenit la Miami Heat.

Această veste a fost primită cu foarte mult entuziasm atât de foștii lui coechipieri, cât și de fani. Prin urmare, vânzările de tricouri cu Wade au crescut cu 8000% în mai puțin de 24 de ore. Jucătorul a plecat imediat după ce a aflat de transfer la Miami alături de soția sa Gabrielle Union, care a postat mai multe videoclipuri pe rețelele de socializare în care își manifesta bucuria.

 În ziua următoare, Wade a participat la conferința de presă, urmând să joace în duelul cu Milwaukee Bucks din acea seară.

La ora meciului, toate cele 21.000 de locuri din American Airlines Arena erau ocupate și atmosfera era ca la un meci de play-off. Partida a debutat cu un ușor avantaj pentru Bucks care s-a depărtat la 9-0. Gazdele au reușit să revină și la jumătatea primului sfert scorul era 13-8. Cu 5:19 rămas din prima secvență, Wade a fost trimis la schimbare și în acel moment întreaga arenă a erupt. Fanii l-au aplaudat în picioare pe cel mai bun jucător din istoria echipei și i-au strigat numele secunde în șir. După câteva minute, Wade i-a răsplătit cu un coș de 3 puncte, care însă avea să fie singurul din partidă pentru el. În cele din urmă, coechipierii săi au reușit să preia avantajul și au dominat a doua repriză, învingând cu 91-85.

Dwayne Wade a jucat 22 de minute timp în care a avut 3 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 2 capace și 4 greșeli. Dintre colegii de echipă, 5 au reușit să marcheze peste 10 puncte: Tyler Johnson (19 puncte), Josh Richardson (16 puncte), Bam Adebayo (15 puncte & 10 recuperări), Hassan Whiteside (12 puncte & 16 recuperări) și Wayne Ellington (11 puncte).

De partea cealaltă, Giannis Antetokounmpo a reușit un double-double cu 23 de puncte și 11 recuperări. Superstarul grec a fost urmat de Eric Bledsoe (19 puncte) și Khris Middleton (14 puncte).

În urma acestei victorii, Miami Heat își consolidează poziția a 7-a în conferința de Est și întrerupe o serie de 5 înfrângeri consecutive. De asemenea, Wade are ocazia să lupte din nou pentru Erik Spoelstra și își poate îndeplini visul de a își încheia cariera la Miami Heat.

*foto – USA Today

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate