Stiri

NBA: Toronto Raptors se impune în fața lui Golden State Warriors, în overtime, după un meci excepțional

David Istrate

David Istrate
30.11.2018

warriors toronto

După trei victorii consecutive ce au urmat unei perioade mai dificile din sezonul campioanei NBA, Golden State Warriors s-a deplasat în Canada pentru un joc în compania liderului din Est, Toronto Raptors. Acest duel între cele două formații ce se vor întâlni probabil și în finala campionatului nu a dezamăgit, fiind nevoie de o repriză de prelungiri pentru a stabili câștigătoarea. În cele din urmă, Toronto Raptors s-a impus la o diferență de 3 puncte, scor 131-128. 

Lipsită de superstarul Stephen Curry și de Draymond Green, Golden State Warriors a deschis scorul prin Damian Jones, urmând ca peste câteva momente, Kevin Durant să își readucă echipa în avantaj la 4-3. Acestea au fost singurele dăți în care elevii lui Steve Kerr s-au aflat la conducere, în rest jocul a fost controlat în mare parte de Toronto Raptors. Canadienii au pornit ca din pușcă în această partidă și spre finalul primului sfert conduceau la 18 puncte. Adversarii au început un run caracteristic, sperând să revină pe tabelă, însă gazdele nu au cedat și prima secvență s-a încheiat cu scorul de 38-25.

Sfertul secund a fost mult mai echilibrat decât primul și cu Durant într-o formă excelentă, Warriors a reușit să se impună cu un parțial de 33-29. Însă, în continuare, avantajul baschetbaliștilor antrenați de Nick Nurse era de 9 puncte, scor 67-58. Jocul bun al oaspeților a continuat și în primele două minute de după pauză, dar apoi Toronto Raptors s-a distanțat din nou la peste 15 puncte și a oprit elanul campionilor en-titre. Înaintea actului decisiv, scorul era 96-88 pentru Toronto Raptors și se anunța un ultim sfert incendiar.

Așa a și fost. Kevin Durant a preluat jocul pe cont propriu atacând neobosit coșul advers, în timp ce gazdele conduse de Kawhi Leonard se străduiau să reziste. Diferența dintre cele două rivale s-a redus considerabil în doar câteva minute și părea că oaspeții vor prelua conducerea, însă canadienii și-au revenit și s-au distanțat din nou la 10 puncte. În cele din urmă, cu un ultim efort, jucătorii lui Steve Kerr au început o nouă cursă de urmărire, însă cu un minute de joc rămas, gazdele conduceau la 6 puncte. Kevin Durant a marcat două coșuri de 3 puncte, iar Ibaka nu a reușit să arunce ultima aruncare în timpul regulamentar, prin urmare sfertul al 4-lea s-a încheiat la egalitatate, scor 119-119. În prelungiri, datorită unei apărări foarte bune și a unei concentrări mai mari în ofensivă, Toronto Raptors s-a distanțat decisiv și a câștigat cu 131-128.

Din tabăra gazdelor au fost trei jucători care au înscris cel puțin 20 de puncte: Kawhi Leonard (37 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive), Pascal Siakam (26 de puncte) și Serge Ibaka (20 de puncte, 4 recuperări). De la oaspeți s-au remarcat Kevin Durant cu 51 de puncte, 11 recuperări și 6 pase decisive, Klay Thompson cu 23 de puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive și Jonas Jerebko cu 20 de puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

În urma acestui joc, Toronto Raptors își consolidează prima poziție în Conferința de Est, având 19 victorii și 4 înfrângeri. De partea cealaltă, Golden State Warriors, cu 15 victorii și 8 înfrângeri ocupă locul al treilea în Vest.

*foto: Getty Images

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!