Stiri

NBA: Triple double și buzzer-beater uluitor pentru LeBron James

David Istrate

David Istrate
08.02.2018

lebron james triple double buzzer beater

În seara trecută s-a consemnat un nou duel între veteranii Cleveland Cavaliers și Minnesota Timberwolves. Partida, care a avut nevoie de o repriză de prelungiri, s-a încheiat în cele din urmă cu victoria vicecampioanei NBA, scor 140-138.

Pentru Cleveland Cavaliers, această întâlnire cu Minnesota Timberwolves avea o importanță deosebită din mai multe motive. În primul rând, Lebron & Co. doreau să își ia revanșa pentru înfrângerea la scor suferită în ultima întâlnire cu Timberwolves, din 8 ianuarie. Mai mult, echipa lui Tyronn Lue se află într-o perioadă foarte proastă, fiind lovită din toate părțile. „Cavalerii” au fost înfrânți în 13 din ultimele 19 meciuri, recent l-au pierdut și pe Kevin Love, accidentat, iar în presă apar numeroase speculații privind iminenta plecare a lui LeBron din Cleveland. Prin urmare, o victorie în această confruntare ar fi semnificat o importantă „gură de aer” pentru campioana din 2016.

De partea cealaltă, oaspeții, cu 34 de victorii și 22 de înfrângeri, parcurg o perioadă excelentă și se află pe poziția a 4-a în conferința de Vest după Golden State Warriors, Houston Rockets și San Antonio Spurs. Astfel, era clar că trupa condusă de Jimmy Butler, Karl Anthony Towns și Andrew Wiggins nu ar fi renunțat la victorie fără o luptă pe viață și pe moarte.

În debutul meciului, presiunea și-a spus cuvântul și astfel au fost multe ratări de ambele părți. Încet jucătorii celor două echipe și-au intrat în mână și a început recitalul ofensiv. Cu toate acestea, echilibrul s-a menținut pe tabelă și după primul sfert, scorul era de 31-29 pentru gazde. În partea secundă, Cavaliers a reușit să se distanțeze la 7 puncte după un coș de 3 al lui JR Smith, însă adversarii au revenit rapid în special datorită punctelor înscrise de Towns. Astfel, Timberwolves a câștigat sfertul cu 37-33 și conducea la pauză la o diferență mică de 2 puncte.

După revenirea de la vestiare, a urmat o perioadă bună pentru gazde, care au reușit să puncteze prin 4 jucători în primele 3 minute și s-a consemnat din nou o diferență de peste 5 puncte. Jucătorii lui Tom Thibodeau extrem de motivați au reușit din nou să anuleze avantajul lui Cavaliers și Jimmy Butler și-a adus echipa la conducere printr-un coș cu fault. În cele din urmă, sfertul al treilea, simetric cu precedentul, a fost adjudecat de Cavaliers cu 37-33. Ultimul act a început prin două coșuri de 3 puncte, unul marcat de Jamal Crawford și unul de Nemanja Bjelica. A urmat însă un run de 10-0 al gazdelor, care au trecut din nou la conducere. Cele două echipe au mers cap la cap până la final, iar după cele 48 de minute nu au putut fi departajate.

Repriza suplimentară a reprezentat un duel ofensiv între LeBron James și Jimmy Butler. Starul lui Timberwolves a reușit să înscrie 7 puncte în două minute, însă James a restabilit egalitatea printr-un coș de la distanță. A urmat o perioadă cu ratări de ambele părți însă în cele din urmă, Wiggins a pus capăt acestei perioade printr-un stop-șut. Din păcate pentru oaspeți, LeBron James a ieșit din nou la rampă și a dominat ultimele 30 de secunde. Liderul lui Cavaliers a egalat printr-un lay-up, apoi la faza următoare a pus un capac decisiv și în cele din urmă, a marcat un buzzer-beater printr-o aruncare de la semi-distanță. Prin urmare, gazdele au câștigat cu scorul de 140-138 și au obținut a 31-a victorie a sezonului.

În această confruntare, echipa aflată la conducere s-a schimbat de 34 de ori și de 14 ori a fost egalitate pe tabelă. De asemenea, Cavaliers și Timberwolves au marcat împreună nu mai puțin de 40 de aruncări de 3 puncte depășind astfel recordul NBA. Mai mult, 13 jucători din această partidă au reușit să înscrie minim 10 puncte.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost LeBron James cu al 9-lea triple-double al sezonului (37 de puncte, 10 recuperări și 15 pase decisive). De remarcat este că superstarul american a devenit liderul all time al francizei la recuperări (5905) după ce conduce și la puncte și pase decisive. Cavaliers a mai avut încă alți 6 jucători cu minim 10 puncte marcate: JR Smith (20 de puncte), Tristan Thompson (17 puncte), Kyle Korver (14 puncte), Isaiah Thomas (13 puncte), Jeff Green (13 puncte) și Jae Crowder (10 puncte).

De partea cealaltă, de la Timberwolves s-au remarcat Jimmy Butler (35 de puncte și 5 recuperări), Karl-Anthony Towns (30 de puncte și 10 recuperări, 6/6 de la 3 puncte), Andrew Wiggins (19 puncte), Jamal Crawford (16 puncte), Jeff Teague (14 puncte) și Gorgui Dieng (10 puncte).

Astfel, Cleveland Cavaliers obține rezultatul mult dorit și se menține pe locul al treilea în Est, în timp ce Minnesota Timberwolves are în continuare un avantaj de 3 victorii în fața lui Oklahoma City Thunder.

*foto – bleacherreport.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!