Stiri

NBA: Victorie istorică pentru Denver Nuggets în faţa celor de la Golden State Warriors

Eduard Popa

Eduard Popa
14.02.2017

jokic

Denver Nuggets a câştigat luni seara meciul cu Golden State Warriors de o manieră impresionantă. Aceştia s-au impus cu 132-110 şi au reuşit astfel să egaleze recordul de cele mai multe coşuri de 3 puncte marcate într-o partidă.

Nuggets au nevoie să strângă tot mai multe victorii pentru a prinde ultimul loc în playoff în Conferinţa de Vest. Cu toate acestea, nu îşi puneau mari speranţe înaintea duelului cu titanii de la Golden State Warriors. Mai ales că se prezentau la meci fără cinci jucători din rotaţie: Danilo Gallinari, Wilson Chandler, Emmanuel Mudiay, Darrell Arthur şi Kenneth Faried. Cu toate acestea echipa gazdă a făcut un meci de senzaţie, a condus Golden State cu 79-54 şi a reuşit să câştige la 22 de puncte, scor 132-110.

Juancho Hernangomez a înscris 27 de puncte, cu 10 recuperări şi 6 din 9 de la 3 puncte, Will Barton a reuşit 24 de puncte, 10 recuperări şi 7 pase decisive, cu 4 din 8 de la 3 puncte, iar veteranul Jameer Nelson a avut 23 de puncte şi 7 pase decisive, cu 5 reuşite de la mare distanţă.

De departe însă vedeta meciului pentru Nuggets a fost pivotul sârb Nikola Jokic. Acesta a adunat 17 puncte, 21 de recuperări şi 12 pase decisive, reuşind astfel al doilea triple double al sezonului.

De partea cealaltă Kevin Durant a înscris 25 de puncte, Patrick McCaw 19 puncte şi Andre Iguodala 15. Dublul MVP al Ligii, Steph Curry, a reuşit doar 11 puncte, 4 din 18 din acţiune.

Prin prestaţia de luni seara, Denver a reuşit să egaleze recordul de cele mai multe coşuri de 3 puncte înscrise într-o singură partidă, deţinut de Houston Rockets în urma unui meci din decembrie anul trecut cu New Orleans Pelicans. Atât Denver cât şi Houston au avut 24 de astfel de reuşite. Dar echipa din Munţii Stâncoşi a obţinut această performanţă din doar 40 de încercări, pentru un neverosimil 60% din spatele arcului de 3 puncte.

Cu această victorie Denver Nuggets consolidează locul 8 în Vest, cu 25 de victorii şi 30 de înfrângeri, în timp ce Golden State Warriors ajunge la 46 de victorii şi 9 înfrângeri, dar rămâne pe primul loc în Vest.

*video: YOUTUBE.COM/ximopierto

*foto: sportingnews.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!