Stiri

NBA: Westbrook reușește al 11-lea triple-double consecutiv dar Thunder pierde în fața lui Pelicans

David Istrate

David Istrate
15.02.2019

În ultima seară de dinaintea weekendului în care va avea loc All Star Game, New Orleans Pelicans a primit vizita lui Oklahoma City Thunder, formație ce câștigase 11 din ultimele 12 partide. În ciuda acestui fapt, gazda jocului s-a aflat la conducere pentru cea mai mare parte a meciului și a reușit să se impună cu scorul de 131-122.

Cu toate că are în componență un jucător ce este considerat de unii drept cel mai bun din NBA, New Orleans Pelicans nu reușește să fie competitivă în această ediție de campionat și ocupă poziția a 13-a în cadrul conferinței de Vest. La polul opus, se află Oklahoma City Thunder, o organizație ce se bazează în mare parte pe duo-ul Westbrook-George, duo ce acum a învățat cum să joace împreună. Efectul nu s-a lăsat așteptat, astfel că Oklahoma City Thunder se află pe locul al 3-lea în conferința vestică.

Având în vedere că în această noapte încep evenimentele de la All Star Weekend, baschetbaliștii lui Thunder au intrat în meci cu gândul la vacanță. Jocul a fost echilibrat în primul sfert dar apoi gazdele au preluat definitiv conducerea și au intrat la pauză cu un avantaj de 3 puncte, scor 66-63. După revenirea de la vestiare, Westbrook a încercat să își conducă echipa spre victorie, însă Randle și Holiday au oferit o replică foarte solidă. Paul George a avut o partidă atipică din punct de vedere al aruncărilor de la distanță, terminând cu un procentaj de 17.6% (3/17). Baschetbaliștii antrenați de Alvin Gentry au profitat de acest aspect și s-au distanțat la 17 puncte. În cele din urmă, pe final, oaspeții au încercat să reintre în joc, însă diferența nu a mai putut fi redusă, iar New Orleans Pelicans a câștigat cu scorul de 131-122.

Din tabăra învingătoare s-au remarcat Julius Randle (33 de puncte, 11 recuperări, 6 pase decisive) și Jrue Holiday (32 de puncte, 5 recuperări, 7 pase decisive), în timp ce Anthony Davis a jucat doar 16 minute, timp în care a contabilizat 14 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. De altfel, superstarul lui Pelicans a suferit o accidentare în cursul meciului cu Thunder, însă se pare că nu este nimic grav, urmând a se decide dacă acesta va evolua în All Star Game.

De partea cealaltă, Russell Westbrook a reușit un season-high la capitolul punctelor (44) și a adăugat și 14 recuperări și 11 pase decisive, reușind al 11-lea triple-double consecutiv. Al doilea marcator a fost Paul George, cu 28 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, în timp ce Nerlens Noel a contribuit cu un double-double: 22 de puncte și 13 recuperări.

În liga nord-americană de baschet, urmează All Star Weekend, eveniment transmis în România de Telekom Sport, următoarele meciuri având loc de-abia în data de 21 februarie.

*foto: NBA Twitter

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate