Stiri Acvile

Naţionala feminină a României U16 pierde în debutul de la Campionatul European

Dan Oancia

Dan Oancia
01.08.2014

Debutul selecţionatei României U16 la Campionatul European care este organizat în Estonia, la Tallin, nu a fost unul care să bucure suflarea baschetbalistică din țară. Repartizate în grupa A, Divizia B, tricolorele au pierdut prima partidă în fața Finlandei, scorul final fiind 56-67.

Meciul de debut care a avut loc în „Audentes Sports Arena” din Tallin, unde de altfel s-au jucat primele meciuri din cadrul Campionatului European U16 feminin, Divizia B,  i-a scos în față naționalei României un adversar dificil, Finlanda. Chiar dacă după primele șase minute scurse de la startul partidei fetele antrenate de Mădălin Piperea, Alexandru Șerban și Alexandra Cutaș au reușit să egaleze echipa scandinavă la 10, apărarea agresivă încercată de către antrenorii români nu a reușit să țină piept până la finalul primului sfert, scorul fiind 15-20.

Diferența de talie dintre cele două combatante s-a văzut pe parcusul întregului meci, România fiind net dominată sub panou. Până la pauza mare tricolorele au reușit să mai reducă din ecart, în special datorită Alinei Podar, care a avut un randament foarte bun, acompaniată și de Andreea Crețu, tabela arătând 34-31.

Aceeași Alina Podar a reușit după revenirea de la cabine să aducă România în avantaj, izbutind o serie de 7 puncte consecutive la zero, astfel că în minutul 23 scorul era 38-34. Chiar și așa, româncele nu au reușit să mențină avantajul. Scandinavele au revenit la timonă în special datorită speculării deselor greșeli din jocul naționalei noastre.

Diferența de 5 puncte la adăpostul căreia Finlanda a intrat în ultimul sfert al jocului a fost mărită până în final, în ciuda faptului că România a reușit să se apropie în minutul 36 la doar un punct diferență, 56-57. Ratările și greșelile din jocul tricolorelor au făcut ca scorul final să fie 67-56 pentru echipa venită din Peninsula Scandinavă.

Este de remarcat faptul că mai mult de jumătate dintre punctele naționalei României au fost marcate de către Podar, 30, iar dacă ar fi să o excludem pe Crețu, care a marcat 15 puncte, toate celelalte marcatoare ale României din partida de debut nu au reușit nici măcar jumătate dintre punctele marcate de către aceasta.

Marcatoarele României conform FIBA: Podar (30 pct., 3 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție), Crețu (15 pct., 12 recuperări, 2 pase, o intercepție), Serriah (3 pct., 9 rec., 1 pasă, 4 intercepții), Armanu (3 pct., 1 rec.), Sandu (3 pct., 3 rec., 2 pase, 2 int.), Iana (2 pct., 1 rec, 3 pase, 2 int.).

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe sofia_2014 :

    Hei...totalbaschet!!!!
    Dupa cum se vede, Cretu are double double! Sau doar anumiti jucatori au dreptul la articole "speciale". Sau ....poate nu aveti poze cu fata!!!

    cu 9 ani în urmă (01.08.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 1Agelu :

    Experienta
    Se pare ca celor doua ( Alina Podar si Andreea Cretu ) le-au prins bine minutele jucate in LN . Au fost aproape de un rezultat pozitiv si sper sa vina si victoriile.

    cu 9 ani în urmă (01.08.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!