Stiri Acvile

Naționala României începe pregătirea pentru EuroBasket 2017

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
21.06.2016

 

Tricolorii s-au reunit la începutul acestei săptămâni la București și încep pregătirile pentru  EuroBasket 2017, competiție care va fi găzduită de arenele sportive din Cluj-Napoca, Tel Aviv, Helsinki și Istanbul. Potrivit  frbaschet.ro, staff-ul tehnic al echipei naționale masculine a României, format din antrenorul principal Marcel Țenter și secunzii Claudiu Fometescu și Milorad Perovic, a convocat pentru acest cantonament un lot format din 17 sportivi. O premieră este prezența americanului Malcolm Armstead în lotul naționalei.

Pentru această primă acțiune au fost convocați jucători din campionatul intern, însă și din străinătate, fiind vorba de Andrei Mandache, Baris Aktas, Tudor Gheorghe, Octavian Popa Calotă, Adrian Guțoaia, Bogdan Nicolescu, Vlad Corpodean, Dan Tohatan, Cătălin Petrișor, Florin Popa, Zoran Milencovici, Titus Nicoară, Rolland Torok, Iulian Orbeanu, Bogdan Tîbîîrnă, Emanuel Cate și Rareș Uta. Începând de astazi, lotului  urmează sa i se alature, în premieră, și americanul Malcolm Armstead. FRB anunță că a demarat deja procedurile legale pentru componentul echipei turce BSB Istanbul de a obține cetățenie română.

Programul tricolorilor în această vară

Tricolorii vor avea parte de o vară încărcată. Conform programului stabilit de staff-ul tehnic al naționalei României împreună cu FRB, jucătorii noștri vor susține 18 meciuri de verificare pe parcursul acestei veri. Cantonamentul din Arena de Bachet se va termina pe 30 iunie, urmând ca apoi naționala României să plece în China, unde va lua parte, în perioada 1-16 iulie, la un puternic turneu international, „2016 Atlas International Tournament”, programat să se dispute în mai multe orașe din provincia Jiangsu.

4 – 6 iulie Changsu: România, China, Polonia și Georgia

8 – 10 iulie Zhangijagang: România, China, Polonia și Grecia

Tricolorii se întoc la București în data de 17 iulie, iar după o scurtă perioadă de antrenamente în Arena de Baschet, vor pleca spre Brazilia. În perioada 20-26 iulie, pe jucătorii naționalei României îi așteaptă câteva meciuri amicale împotriva naționalei sud-americane, care se pregătește pentru JO 2016 de la Rio de Janeiro.  

Pregătirea continuă la munte, tricolorii urmând să meargă la Cheile Grădiștei la începutul  lunii august, pentru a susține două partide de verificare în compania selecționatei similare a Ciprului.

Ultima perioadă de pregătire din această vară va avea loc la Cluj-Napoca. După o serie de antrenamente în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, tricolorii vor participa, în perioada 12-14 august, la un turneu internațional amical la care vor și-au anunțat prezența și reprezentantele Ungariei, Bulgariei și Estoniei . Ultimele două partide de verificare vor fi susținute în zilele de 18 și 19 august, împotriva naționalei Ungariei.  

*foto: www.frbaschet.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe caranfilrevine :

    nationala
    chiar asteptam vesti despre nationala "mare". O nationala complet schimbata , era si cazul si...momentul!Ma bucura enorm prezenta atator tineri! Sper sa inteleaga exact cata incredere li se acorda cu aceasta convocare si mai ales sa inteleaga care este scopul acesteia.Un asa program de pregatire nu poate fi decat benefic. Asteptam sa vedem efectele ...in noul sezon si apoi reactia antrenorilor de club (..daca este cazul!!).Sanatate Kuti, baietii te asteapta!!

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    intrebare
    ce se intampla cu Alexandru Olah? de ce nu este bagat in seama de echipa mare?

    cu 7 ani în urmă (21.06.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!