Stiri Acvile

Naționala de seniori va susține 10-11 jocuri de pregătire înainte de EuroBasket 2017

Radu Bărăian

Radu Bărăian
01.12.2016

Biroul Federal din cadrul Federației Române de Baschet s-a întrunit luni, 28 noiembrie, într-o ședință în care au fost aprobate o serie de decizii. La această ședință au participat 11 membri ai Biroului Federal, respectiv 2 invitați, juristul FRB, Doru Toma, respectiv delegatul MTS, Cristian Bocșa. 

În continuare redăm comunicatul de presă emis de FRB cu toate deciziile aprobate în cadrul ședinței din data de 28 noiembrie a Biroului Federal:

„1. Se aprobă cu unanimitate de voturi planul de pregătire propus de colectivul tehnic al Lotului Național de seniori (startul pregătirii în 16 iunie 2017) și susținerea a 10-11 jocuri de verificare în vederea participării la Turneul Final al Campionatului European, masculin - EuroBasket 2017, Cluj-Napoca.

2. Se aprobă cu unanimitate de voturi înscrierea loturilor universitare, masculin și feminin, pentru Universiada 2017 din Taipei, și a lotului de senioare pentru „Jocurile Francofoniei” din Coasta de Fildeș, 2017.

3. Se aprobă în unanimitate afilierea provizorie a „Asociației Club Sportiv Tactic București”.

4. Secretarul general al FR Baschet, Dan Berceanu, prezintă situația implementării datelor pentru Registrul Național Sportiv și informează BF asupra faptului că unele cluburi afiliate nu au trimis datele solicitate, deși le-au fost trimise în acest sens 3 adrese. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca aceste cluburi să primească un ultimatum, în caz contrar urmând a fi sancționate cu suspendarea pe termen nelimitat (până la trimiterea datelor solicitate), conform art. 30, litera e, din Statutul FRB.

5. Se aprobă cu vot majoritar solicitarea Comisiei de Disciplină de renumerotare a articolelor din Regulamentul de Disciplină (eroare materială).

6. Președintele FR Baschet, Horia Păun, prezintă situația clubului CSM Târgoviște, care nu a onorat deciziile BAT-FIBA. Se aprobă în unanimitate să fie mandatată o comisie FR Baschet (formată din vicepreședinții FRB, Alina Moanta și Virgil Stănescu, precum și Marius Marinescu, juristul Doru Toma și directorul economic Elena Tint), care se va întâlni cu conducerea CSM Târgoviște și a Primăriei Târgoviște pentru soluționarea și rezolvarea rapidă a cazurilor FIBA și BAT.

7. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca FR Baschet să înainteze tuturor cluburilor o ofertă pentru achiziționarea biletelor la EuroBasket 2017, cu discount de până la 25%.

8. Antrenorul Federal, Tudor Costescu, prezintă mai multe aspecte legate de minibaschet și propune ca într-un viitor BF să se stabilească locația și condițiile de desfășurare ale LN de Babybaschet si Minibaschet 2017.

9. Se propune ca la Final 8 Cupa României să nu se joace 4 jocuri în prima zi; reprezentanții cluburilor calificate vor fi consultați, și dacă vor fi de acord, se vor juca 2 jocuri marți, 14.02.17, alte 2 jocuri miercuri, 15.02.2017, urmate de jocurile semifinale din 16.02,2017 și finala din 17.02.2017.

10. Cazul jucătorului Iordache Rareș – se va efectua transferul în perioada legală de transfer care începe în 20.12.2016.

11. Contestația Admar Costinesti – cu majoritate de voturi se decide păstrarea deciziei CCCLT.

12. Cazul Dinamo-CSS 6 – o comisie FRB se va deplasa la Sala Școlii Generale nr. 64 și va verifica situația reală.

13. Contestația ABC Laguna – se constată viciu de procedură și urmează ca CCCLT să solicite puncte de vedere părților implicate și să rejudece cazul.

14. Cazurile prezentate la punctele 11-13 să fie analizate și de CCAB, urmând a dispune măsurile care se impun”.

Reamintim faptul că, tricolorii vor participa la EuroBasket 2017, fiind repartizați în Grupa C de la Cluj-Napoca. România este în grupă cu Spania, Cehia, Croația, Ungaria și Muntenegru și își vor disputa meciurile in perioada 1 septembrie, 7 septembrie. 

*Foto: Dan Bodea (transilvaniareporte.ro)

5 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea ajax :

    Wake up!!!
    Dlor, dati o sansă performantei si anulati de urgență regula cu 5 străini pe foaia de joc, altfel la nivel international vom suferi . Ok, dati o sansă si românilor, dar gânditi-vă ce salarii au???ei vor da rezultate doar pentru acele salarii, nicidecum nu le vei putea cere aceeași prestație ca străinilor plătiti de 4-5 ori mai bine. Si sunt sigur că vor primi si ei minutele cuvenite în meciurile de nivelul lor. Altfel veti distruge performanta internatională a echipelor românești, fără a mai pune la socoteală bugetele echipelor străine, net superioare. Dacă nu vă gândiți la aceste aspecte, ar trebui să vă gândiți la demisie dle Păun!

    cu 7 ani în urmă (01.12.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or :

    Iar amicale
    Tenter si-a pierdut mintile....din nou. Asta nu se gandeste ca baschetbalisti romani convocati la nationala nu vor avea deloc pauza? Auzi la el: 11 meciuri amicale!!!!! Pai mai Tentere doar nu vrei sa castigi Campionatul European? Cantonamente peste cantonamente, puzderie de meciuri amicale, regula cu doar 5 straini pe foaia de joc, programare tampita a meciurilor in Cupa Romaniei ( o echipa poate juca in 3 zile consecutiv)....oare chiar toti din federatia de baschet sunt dusi cu pluta? Credeam ca macar Virgil Stanescu e mai breaz dar din pacate si el este in aceasi galeata cu toti.

    cu 7 ani în urmă (02.12.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea minotauro :

    Final 8
    Doar la noi se putea programa turneul de marti pana vineri...super tare.
    E clar, sala va fi goala in afara de meciurile gazdelor

    cu 7 ani în urmă (02.12.2016)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      atenție
      Noi jucam primul meci cu Clujul, probabil de la 17. Cat sunt eu de optimist, sunt sanse mari sa nu mai fie un următor meci la acel turneu pentru noi. Probabil în sală se vor mai aduna oameni la semifinale si finală.
      Si mie mi se pare exagerată ideea acestui Final 8.

      cu 7 ani în urmă (02.12.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cristian_or:

      Cupa
      Idea de Final 8 este preluata de la italieni si spanioli, dar din pacate echipele noastre inca nu sunt pregatite sa joace in 3 zile consecutiv la acelasi nivel, asa ca sunt sanse foarte mari ca finala sa fie un fiasco.

      cu 7 ani în urmă (02.12.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!