Stiri Acvile

Naționala feminină U16 a obținut al doilea succes la europeanul din Podgorica

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.08.2018

România U16 feminin a reușit a doua victorie la Campionatul European, Divizia B, din Muntenegru. Formația condusă de Miroslav Popov a trecut cu 57-50 de Irlanda, pe sferturi: 12-8, 12-10, 14-12, 19-20. Tricolorele au făcut diferența cu 23 de puncte înscrise pe contraatac.

Miroslav Popov le-a trimis în primul 5 pe Petrof, Pop, Croitoru, Mangra și Bota. Irlanda le-a avut în formula de start pe Dooley, Rafferty, Finn, Maguire și Akorede. Irlandezele au înscris primele patru puncte, iar tricolorele au reușit primul coș în minutul 4, prin Bota. România a trecut la conducerea partidei și avea 12-8 la prima pauză. Ecartul a crescut cu încă două puncte și scorul la jumătatea partidei a fost 24-18.

Irlanda s-a apropiat la un punct, după trei minute și jumătate scurse din sfertul trei. România s-a distanțat din nou, iar la ultima pauză conducea cu 38-30. Tricolorele au ajuns la un avans maxim de 17 puncte, cu patru minute până la final, când aveau 51-34. O'Shea a înscris două triple la rând, iar Popov cerea timp de odihnă.

Rebecca Lipovan a fost coșghetera partidei cu 15 puncte. A urmat-o Anamaria Pop cu 12 puncte. Pentru România au mai înscris: Petrof 7 puncte, Croitoru 6, Ion 5, Horlea 5, Dumitru 3, Bota 2 și Ignat 2 puncte. Au mai jucat Lungu și Mangra. De la Irlanda s-au remarcat Finn, cu 11 puncte, Maguire cu 11 și O'Shea cu 10 puncte.

România a înscris 23 de puncte pe contraatac, după 26 de turnovers în dreptul Irlandei. Jucătoarele venite de pe bancă au contribuit cu 30 de puncte la victoria tricoloră, dublu față de rezervele adverse. Irlandezele au stat mai bine la recuperare, 58-50.

România are 4 puncte după primele două zile de competiție, după ce în prima zi a trecut cu 58-49 de Elveția. Pentru tricolore urmează meciul cu Luxemburg, sâmbătă de la ora 19:15. 

*fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!