Stiri Acvile

Naționala feminină U18 se impune cu Elveția și va continua lupta pentru locul 9 la CE, divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
10.08.2018

România U18 feminin s-a impus cu 70-46 cu Elveția, pe sferturi: 15-9, 17-11, 16-18, 22-8. Partida s-a disputat în primul tur din cele trei pentru locurile 9-16. În urma acestei victorii, tricolorele vor continua în jocurile pentru locurile 9-12 la turneul din Austria, iar în următoarea partidă o vor juca cu Luxemburg.

Naționala României a terminat pe locul 3 în grupa A, în timp ce Elveția a fost pe 4 în grupa B. În primul 5 al tricolorelor au fost Cazacu, Ferariu, Popescu, Ghiță și Părău. Elvețiencele din formula de start: Brouwer, Constantin, Gotschmann, Kohler și Martinez.

Tricolorele au condus pe toată durata partidei, cu un avans maxim de 25 de puncte. La prima pauză scorul era 15-9, iar la jumătatea meciului tabela arăta 32-20. A treia perioadă de joc a fost singura adjudecată de elvețience, care s-au apropiat la zece lungimi la ultima pauză, scor 48-38. În ultimul sfert jocul a curs în favoarea României, care și-a crescut ecartul și s-a impus la final cu 70-46.

Elevele lui Cătălin Tănase au dominat lupta la recuperare, cu 53 de mingi prinse la panou față de 35. Tricolorele au avut 27 de reușite din acțiune față de 17 ale adversarelor. Jucătoarele venite de pe bancă au contribuit cu 37 de puncte la victorie, față de 21 cât au înscris rezervele elvețiene.

Ștefania Cătinean a fost coșghetera partidei cu 16 puncte, la care a adăugat 4 recuperări. Pentru tricolore au mai înscris: Ferariu 11 puncte, Cazacu 8, Părău 7 puncte (plus 16 recuperări), Orban 7 puncte, Popescu 7, Vaida 6 puncte (9 recuperări), Păun 4 și Csurulya 4 puncte. Au mai jucat Ghiță și Cristea. Charlotte Kohler a fost cea mai bună jucătoare a Elveției, cu 9 puncte și 10 recuperări, urmată de Mensah cu 10 puncte.

România va juca în continuare pentru locurile 9-12. În turul următor adversarul va fi Luxemburg, care a trecut cu 80-68 de Danemarca. Partida este programată sâmbătă, de la ora 19:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!